1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke video-formaten worden ondersteund

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door [Peter], 12 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit apparaat kan via ethernet en USB bestanden ontvangen. Is er al bekend welke formaten afgespeeld kunnen worden?

  Kan ik bijvoorbeeld divx, avi, wmv etc. afspelen of alleen maar mpeg ?
   
 2. Het apparaat is niet bedoeld als mediaplayer. Als hij DivX zou kunnen afspelen zou dat vast wel in de specs staan, altijd goed voor de verkoop.

  Er staat in de handleiding ook niets over afspelen van video bestanden die geimporteerd (overgeplaatst) zijn.

  Er staat alleen:

  Video (ROOD) Opgenomen televisieprogramma’s
  Radio (GROEN) Opgenomen radioprogramma’s
  Muziek (GEEL) Overgeplaatste MP3 (muziek)-bestanden
  Foto (BLAUW) Overgeplaatste Jpeg (foto)-bestanden

  Dat suggereert dat alleen opgenomen programma's kunnen worden afgespeeld.

  De opgenomen televisieprogramma's zullen waarschijnlijk wel in een soort MPEG formaat opgeslagen zijn, maar dat is dan een MPEG transportstream (.ts) Dat is wat anders dan een MPEG bestand wat van een DVD komt, want dat is een MPEG program-stream. Hoe 'standaard' de transport-stream is die de Humax opslaat is maar de vraag. Het MPEG conversietool ProjectX heeft een speciale optie "TS: Humax file format adaption". Er is blijkbaar iets afwijkends in Humax streams...
   
 3. Ik heb de handleiding ook even doorgenomen en ben het met je eens dat het erop lijkt dat je het apparaat niet als mediaplayer kunt gebruiken. Er wordt wel in genoemd dat je MP3 kunt kohieren naar de machine en JPEG maar video formaten zie ik niets van. Vindt dat persoonlijk wel jammer maar ik zal een van de eersten zijn om de machine aan te schaffen.

  Nu leest altijd iemand mee die er erg veel verstand van heeft en ook de machine nu al heel goed kent. Anoniem, kun jij aangeven of je ook MKV bestanden of VOB kunt afspelen die ik naar de machine heb gekopieerd ?
   
 4. @digitalekabeltelevisie :

  Ik ben het met je eens, ik heb in de gebruiksaanwijzing gezocht maar kon ook al niets vinden.

  Tja, maar wat is dan de bedoeling van de 2 USB poorten en de ethernet poort?

  Is het de bedoeling dat we de eerder (op de humax) opgenomen bestanden weer terug kunnen zetten? Ik zie daar de logica niet van in. Ik had juist gehoopt op een grote compatibilteit met Mac en PC videoformaten.

  Wellicht dat het allemaal toch mogelijk is in de toekomst (SW-upgrade ?)
   
 5. Dat is precies waar ik bang voor was!

  Wel de bestanden van humax naar Mac en PC over kunnen zetten maar niet van PC naar Humax in gangbare formaten als DivX, AVI, VOB etc. Als ik het goed begrijp zijn alleen maar de TS bestanden van Humax naar het apparaat over te zetten.

  Waarom zoveel hardware poorten bieden als de functionaliteit te wensen laat?

  Verder ziet het er op papier allemaal heel mooi uit maar dit klinkt als een gemiste kans voor Humax....
   
 6. <sarcasme aan>
  Inderdaad, nu kan het apparaat alleen maar 2 (HighDef) opnames tegelijk maken. Je kunt er via ftp foto's op zetten en op je tv laten zien en je kunt er mp3's op zetten en via je tv/stereo afspelen. Je kunt er een extra harddisk aan hangen om opnames op te maken/archiveren.
  Je kunt via ftp opnames archiveren.

  Tja, dat je geen divx kunt afspelen en zo, dat is echt een gemiste kans voor een highdef-kabel-decoder-pvr
  <sarcasme uit>
   
 7. Inderdaad ik ben het met je eens, heel veel mogelijkheden van Humax naar PC omgekeerd is de functionaliteit beperkt. Met name jammer omdat je alsnog met de hele familie om de PC moet gaan zitten om de vakantievideo of een DivX, avi etc te bekijken.

  Of moeten al die formaten straks via een tijdrovend stukje SW eerst geconverteerd worden? Of toch nog een windows media systeem erbij plaatsen? Zonde, want het lijkt er op dat alle HW (chipset) voor videoverwerking al in de 5050 aanwezig is.
   
 8. Koop een dvd speler met divx optie and USB poort (ik heb de philips 5960) en dan kan je alles wat je wilt.

  <sarcasme aan> En ook nog eens DVDs spelen! Kan de Humax ook al niet zeg!! <sarcasme uit>
   
 9. Ik snap niet waarom mensen het nodig vinden om hier zo sarcastisch te reageren als iemand een opmerking maakt over wat een aardige en logische toevoeging zou zijn op functionaliteit van de 5050. Niemand zegt dat het door ontbreken van mediaplayer functies een waardeloos apparaat is geworden. Het zou alleen mooi zijn als het er wel op zat.

  Zie het als een opbouwende suggestie voor iets wat een nog beter (aantrekkelijker) apparaat zou kunnen opleveren. Misschien dat het deze of een andere fabrikant op een idee brengt. Daarmee werk je mee aan productverbetering waar niemand slechter van wordt.

  Het is een heel genuanceerde opmerking die op een beschaafde manier gebracht wordt. Maar zelfs dat kan hier blijkbaar al niet meer, je moet het apparaat kritiekloos aanbidden, en als je dat niet doet wordt je meteen aangepakt. Dit forum begint in het algemeen steeds meer een afzeikforum te worden, waar het niet meer om inhoud gaat, maar vooral om elkaar vliegen af te vangen. Het is maar een beperkte groep mensen die dat veroorzaken, maar die bepalen door veel te posten wel erg de sfeer hier. Jammer.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina