1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke router kiezen ?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door keessiekezman, 12 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Welke router kieze

  Regelmatig komt het voor dat de internet verbinding wegvalt. Ik heb een draadloze Netgear router. Deze week bij een bekende computerzaak navraag gedaan wat het zou kunnen zijn. Men gaf aan dat Ziggo het beste werkt met routers van Sitecom. Iemand ervaring daarmee?
   
 2. ik zelf heb sinds kort een linksys router en sinds dien geen last van uitvallers,
  mijn oude 3com router had er ook nooit last van tot dat hij een water probleempje kreeg.
  mijn buren hebben netgear router 824 en hebben ook nooit last van drop outs.
   
 3. Linksys WRT320N Dual-Band Wireless-N Gigabit Router

  Ik heb deze router bij Misco gezien. Googlend kwam ik alleen maar wat informatie tegen op de internationale linksys site (.com).

  Zijn er mensen de Linksys WRT320N router kennen/gebruiken etc. Op papier lijkt hij erg op de WRT610N router, het enige wat ontbreekt is een USB poort. Ik heb thuis al een NAS dus mis deze functie niet zo. Het prijsverschil is wel aanzienelijk.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
   
 4. Sterker nog, het is gewoon de WRT160N (die ik zelf heb) alleen dan met Gigabit poorten. Voor de rest is de router precies hetzelfde qua specificaties en inderdaad, zonder USB Storage port.

  [edit]Ik zie ook elders op het internet dat deze nieuw is, dus hiervoor was er eigelijk geen aardig alternatief voor de WRT610N. Nu wel dus!
   
 5. Deze router had ook al mijn aandacht getrokken.
  Zoals je hier kunt zien heeft de wrt320n een hogere wan -> lan doorvoersnelheid dan de wrt610n.

  Ook kun je hier zien dat hij draadloos beter presteert dan de wrt610n.

  Als je dus geen interesse hebt in een storage link, maar wel in goede prestaties, dan is dit zeker een goede keus.
  Ook de prijs is gunstiger. Tussen de 70 a 80 euro zal hij gaan kosten. Alleen is hij nog niet verkrijgbaar in Nederland. Nog even geduld dus...
   
 6. MISCO levert hem wel. Ik had de vraag gesteld bij hun of het wel een "europees" model is. Ik heb hier helaas geen antwoord op gehad. Ook geen bevestiging of hij met Ziggo modems kan werken.

  Ik had gehoopt dat er al iemand voor mij was die deze router had aangeschaft. Ik wil niet graag de eerste zijn die op zijn "bek" gaat :wink: !
   
 7. Er zit toch iets meer verschil tussen de 160N en de 320N dan ik verwacht had.

  [​IMG]

  Echter, mijn 160N (zoals bij bijna iedereen) is in dezelfde kleurstelling als de 320N op de foto hier.

  Volgens Misco tussen 3 en 10 werkdagen, al is dat vaak een verkooptruc!!! Alvast bestellingen opnemen maar ondertussen de levertijd opschuiven. Zag je wel aan de Humax 5050 PVR. Even Alternate en Tweakers afwachten... Prijs is zeker gunstiger, ik ben al blij met de router die ik nu heb (WRT160N) en de enige wens is Gigabit poorten, dus erg goed alternatief voor de WRT610N
   
 8. Review SmallNetBuilder

  Er staat een review van de WRT320N op SmallNetBuilder.

  Conclusie: "The WRT320N is Cisco's attempt to lower the price of stepping up to a dual-band draft 11n router that includes a desirable Gigabit Ethernet switch by using a single, switchable radio and driving down parts count. Unfortunately, with the lowest current street price of $110, they haven't made it a good enough deal. "

  Ik vond de Dual Band optie van de WRT320N wel een mooie optie. Maar ik lees nu dat je keuze moet maken in welke Wifi Band je wilt gebruiken en dus niet zoals bij de WRT610N deze 2 simultaan kunt gebruiken.

  Ik krijg op 14 mei ZIGGO AI1 Plus. Ik heb nu een tele2 modem/Router dus moet wel een nieuwe router kopen.

  Ik zat zelf te denken aan de:
  - Sitecom wl-306
  - dlink DIR655
  - netgear wnr3500
  - CISCO WRT610N/WRT320N

  De router moet wel futureproof zijn. Dus gigabit poorten zijn gewenst (inclu WLAN poort).

  Zie ik nog een goede router over het hoofd? En welke van de bovengenoemde routers is een NO (ZIG)GO :wink: !!!

  Een site als bijv. kieskeurig bied weinig uitkomst. De ene reviewer is Mega Positief (allemaal 10-en) en de volgende review brand het product tot op de grond af.
   
 9. Ik zou eerder vertrouwen op de reviews van smallnetbuilder. Deze zijn meerendeels technisch onderbouwd en zijn vooraf gegaan aan uitvoerige tests. Ook worden ze daar tot op het moederbord uitgepluisd en bekeken. De reviews op kieskeurig, enz zijn wel goed als richtlijn, maar ook de gebruikers die zelf niet met een router overweg kunnen, omdat ze simpelweg niet voldoende onderlegd zijn, kunnen verwarring veroorzaken door hun eigen onkunde bot te vieren op een review over een prima router.

  Ik ben zelf een Linksys fan. Cisco staat toch bekend om goede kwaliteit en veel kennis en ervaring op het gebied van netwerken. Ook de support is meer dan goed. Om echt futureproof te zijn, zou ik zeggen de 610. Maar ja, daar hangt een prijskaartje aan (de goedkoopste via internet rond de 150 pleuro's excl. verzendkosten.
  Echter de 320 heeft de betere prestaties (mogelijk omdat de cpu minder randzaken hoeft te regelen zoals; simultanious dual-band en storage link) bij zowel WAN <-> LAN als WLAN. En de prijs in ongeveer de helft lager. Als je je dus over het feit heen kunt zetten dat hij niet simultanious dual-band is, is de keuze een stuk makkelijker denk ik.

  En over het algemeen, voor zover ik het hier heb kunnen volgen, zijn de 'budget' merken (sweex, belkin, sitecom, conceptronics) vaak de routers die lastig doen.

  Ik heb mijn keuze al gemaakt. Zodra de snelheden mijn wrt54g voorbij streven, maakt hij na 5 jaar trouwe dienst plaats voor een wrt320n.
   
 10. Ik zit op het moment een beetje in dezelfde situatie als i-dj. Ik ga waarschijnlijk overstappen van xs4all adsl naar Ziggo alles-in-1 extra. Een verbinding met draden is voor mij geen optie (lees: heel ingewikkeld/veel werk) dus vandaar dat ik heb besloten voor draadloos te gaan. Uiteraard wil ik draadloos gebruik kunnen maken van mijn hoge snelheden. Tot enkele dagen geleden zat ik (om hierboven genoemde redenen) te twijfelen over de aanschaf van een linksys WRT610N. Dat is niet de goedkoopste router, maar ik snap ook dat het een prijs heeft om draadloos over topsnelheden te beschikken.

  Nu zag ik van de week dus de posts hier over de WRT320N en heb ik het idee dat dat voor mij de ideale router is. Het feit dat er geen usbaansluiting voor harde schijven op zit is voor mij geen probleem, mocht ik ooit zoiets willen sluit ik er wel een NAS op aan. Het enige punt waar ik nog over twijfel is het verschil tussen de WRT610N en de WRT320N wat betreft de dual band mogelijkheden. Als ik het goed begrijp (van mijn vriend google) biedt de 5Ghz band meer snelheid en bereik ten opzicht van de 2,4 Ghz band. Maar het is voor mij nog niet helemaal duidelijk of alle draadloze apparaten kunnen werken via de 5Ghz band. De apparaten die ik op het moment heb en die moeten gaan werken via de nieuwe router zijn:

  - Mijn pc. Deze komt op (max.) 15 meter van de router te staan op de begane grond. Op het moment is mijn computer aangesloten via ethernet, hier moet ik dus nog een draadloze kaart voor aanschaffen (uiteraard een IEEE 802.11n). Deze pc moet de hoogst haalbare snelheid uit mijn verbinding kunnen halen.
  - Laptop van een half jaartje oud, heeft Wifi ingebouwd (IEEE 802.11b/g), maar hoeft niet over de topsnelheden te beschikken.
  - Mobiele telefoon. Nokia N95 8GB.

  Is het mogelijk om deze apparaten aan te sluiten via 5Ghz en klopt het sowieso dat 5Ghz de betere mogelijkheden biedt wat de snelheid en bereik betreft. Of zijn er nog andere redenen waarom je voor 2,4Ghz zou moeten kiezen ipv 5Ghz. Ik hoor graag jullie mening/advies/suggesties.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina