1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke router kiezen ?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door keessiekezman, 12 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Aan de doorvoer snelheid zal het niet snel liggen, die komt in meerdere testen ruim boven de 100Mbit uit, en dat levert Ziggo voorlopig nog niet.
   
 2. Nee, dat bedoel ik ook niet. Had het even anders moeten omschrijven. Opvragen van internet pagina's. Drama. Vaak ook kan host niet vinden in e-mail programma. Lijkt op DNS problemen. Maar wachte je weer een paar minuten deed hij het weer. Oude firmware was het probleem niet. Alleen vond ik het wifi gedeelte niet sterk genoeg.
  Firmware 1.21 vondt ik dus slecht. In 1.20 hadden ze dit al meegenomen
  - Fixed WPS issue
  - Fixed WAN speed issue

  Maar ik weet het niet. Bij mij liep het in ieder geval niet lekker en vervangen door het andere merk was probleem opgelost. Maar misschien werkt het bij jouw goed. Dat wordt uit testen :pompom:
   
 3. Ik weet het niet, ik ben benieuwd. :)

  Wireless gebruik ik zelf zelden tot nooit, dus zal niet zo snel een issue zijn. Mijn pc's worden bedraad aangesloten, en enkel tijdens standby diensten zal ik de daarbij behorende laptop wireless gebruiken.
   
 4. Hier ook de Linksys/cisco wrt610n, ik heb voor de aardigheid de laptop van mijn dochter eens mee naar zolder genomen.
  Ik heb daar, met de standaard wi fi in dat lappie, een verbinding van 80-90%.
  De tl-lamp had zelfs invloed op de verbinding, kleinigheidjes blijf je houden :wink:

  Verbinding via kabel met mijn pc<->router 953 mbs, het kijken naar een film via mijn nas gaat nu ook veel en veel vloeiender.
  Kost een rib uit je lijf, maar een topding.
   
 5. Hallo, ik heb 4 verschillende routers geprobeerd o.a.
  de Linksys 610 werkt hier niet (casema gebied). drie daarvan binnen een paar dagen weer teruggebracht naar de winkel.

  ik ben op advies van Ziggo overgestapt op Sitecom Gigabit 300N Giga (even duur) Deze werkt hier wel goed met kabel, homeplug en draadloos.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 mrt 2009
 6. Vandaag de Dlink Dir655 binnengekregen en geinstalleerd. Tot zover in elk geval zeer tevreden. Alles werkte in een keer! Enige wat ik heb hoeven doen was modem resetten en daarna router aansluiten. Direct werkende verbinding. Daarna natuurlijk nog wel de router naar eigen hand gezet :grin: :cool:

  Tot zover goed product. Duidelijke webinterface, veel instelmogelijkheden. :cool:
   
 7. Ik ben van plan de Dlink Dir855 aan te schaffen. Heb je daar al iets over gehoord, (slechtte berichtten) ? Omdat je de Dir655 gekocht heb.
   
 8. Heeft wat meer mogelijkheden, op zich best leuke/handige extra features. Echter omdat de Dir655 al bied wat ik zoek vond ik het prijsverschil te hoog voor die extra features. Wil niet zeggen dat ze het nier waard zijn, ik heb het er alleen niet voor over :)
   
 9. van de week een Linksys/cisco wrt610n gekocht,
  werkte eigenlijk meteen hier.
  grootste nadeel log files stellen niks voor dus totaal zinloos.
  plus punt usb poort die je kan gebruiken voor bv een externe HD.

  gewoon met mijn interne netwerk kaart van me laptop Intel 2915ABG
   
 10. Ik heb mij onlangs een Apple Airport Extreme router aangeschaft, en ben daar tot nu toe heel tevreden over. Hiervoor gebruikte ik een Netgear router, maar daar was ik minder tevreden over. Ik had de indruk dat die router last had van een memory leak o.i.d, want als ik hem zwaar belastte moest ik hem na een paar dagen herstarten omdat hij moeite kreeg met het opbouwen van verbindingen.

  Ik heb de Apple gekozen omdat hij gigabit poorten heeft, ook naar het modem, en omdat hij ook IPv6 ondersteunt. Configureren is een fluitje van een cent, en als ik de 6to4 tunnel inschakel kan ik prachtig IPv6 verbindingen opbouwen vanaf mijn Vista PC, bijvoorbeeld naar ipv6.google.com. Ik heb daarbij alle 3 tunnel protocollen op de PC uitgeschakeld, zodat de Apple router de tunneling verzorgt. Vista 'praat' dan IPv6 tegen de router.

  Als Ziggo naar ik hoop bij de Eurodocsis 3.0 modems ook IPv6 activeert, dan zou ik ook de router als pure IPv6 node moeten kunnen gebruiken. Zo ben ik helemaal klaar voor de toekomst :frons:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina