1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke router kiezen ?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door keessiekezman, 12 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Oh, het zal vast wel gaan werken, maar het is me nog nooit gebeurd dat ik met alleen wat veranderen aan normale instellingen een apparaat zo sloop dat ik helemaal geen instellingen meer kan veranderen zonder alles opnieuw te doen. Zolang ik nog de mogelijkheid heb gaat hij terug en zoek ik een alternatief.

  http://forums.dlink.com/index.php?topic=5176.75
   
 2. En wat zou het alternatief mogen zijn dan volgens jouw?

  Overigens als ik genoemde threat lees zijn het in totaal een man of 3 a 4 die bord vol posten over de 655. Gesloopt is ie niet er is alleen iets niet helemaal lekker begreep ik met FW, mss dat het opnieuw erop zetten ervan werkt, of terug naar 1.11 ?
   
 3. Ik zou de 825 nemen. Die ondersteund namelijk ook IPv6, en de 855 niet (staat niet in de specs). De komende jaren zal IPv6 ingevoerd moeten worden (naast IPv4), want de IPv4 adressen zijn nu echte bijna op. De nieuwe Ziggo modems ondersteunen in principe ook Ipv6. Met tunnelprotocollen kun je nu al oefenen met IPv6. Ik gebruik nu al regelmatig ipv6.google.com.
   
 4. Ipv6 is idd wel een interesante, wat raar dat de 855 dat niet zou ondersteunen volgens specs.

  Zoiezo vind ik dat OLED display op de 855 echt useless en verder lijken de 655 en de 825 redelijk veel op elkaar echter neig ik nu meer naar de 825 vanwege je IP6 opmerking, niet eens aangedacht. Moeilijk :?

  offtopic: wat is er zo bijzonder aan ipv6.google.com ?
   
 5. Ik heb de handleidingen er ook op nagelezen, de 855 doet inderdaad geen IPv6 en de 825 wel.

  Als je naar www.google.com gaat wordt je doorgelinkt naar www. google.nl. Dat gebeurt bij ipv6.google.com niet. Als ik iets wil zoeken op Amerikaanse web sites, dan gebruik ik ipv6.google.com. Wil ik iets vinden op een Duitse web site? www.google.de. Op een Engelse web site? www.google.co.uk. Het maakt echt verschil!
   
 6. Tja... je kunt beter niet googlen op een router in combinatie met het woord 'problems', want elk alternatief heeft ook zijn eigen nukkigheden. Pluspunt voor de D-Link was dat mijn apparatuur op gigabit verbonden was met de juiste kabels en zolang je niet de wireless instellingen uitschakelt werkt het apparaat. Ach... een router stel je in de eerste week in en daarna kijk je er nooit meer naar. :wink:
   
 7. Ik heb gisteren de Linksys WRT320 binnen gekregen en direct aangesloten.
  Alles werkt prima.
  Nu las ik hier een stukje over de WRT320 dat deze niet gelijktijdig in de 2,4 en 5ghz band kan werken.
  Wat houd dat eigenlijk in?
  Moet ik nog wat instellen in het menu van de router daarvoor?
  Helaas het modem nog niet binnen dus de snelheid kan ik niet vertellen.:evil:

  Mvgr Paul
   
 8. Het zegt alleen maar dat je de wireless 2.4GHz band en de wireless 5GHz band niet tegelijkertijd kan gebruiken. De WRT610N kan dat wel. Voordeel van 5GHz band naast de standaard 2.4GHZ band is dat de 5GHz minder druk bezet is.
   
 9. Hotzenwalder,

  Ik heb ook de 655 en eigenlijk geen problemen, heb je de A4 of de A2? En welke firmware draai je..

  Je hebt toch wel gezien dat je het vinkje aan moet zetten bij de forwarding regel voordat hij actief is?

  Thomas
   
 10. 1.21EU firmware, A4 versie. Zodra ik wireless disable kan ik klikken wat ik wil, daarna wordt er geen setting meer bewaard. Heb het opgelost door wireless wel aan te laten, maar met schedule 'never' en 'hidden'.

  Port forwarding werkt nu en hij is momenteel lekker bezig. Ik was misschien wat te negatief, zeker na het lezen van de d-link antwoorden op het d-link forum.

  Ik blijf hoopvol... :cool:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina