1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Prachtige 6-delige natuurserie BBC1 in HD gestart

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door TorbenToland, 12 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op BBC1 is gisteren (11-2-09) een prachtige 6-delige natuurserie gestart die ze in HD uitzenden. Weet wanneer Ziggo deze kwaliteit doorgeeft aan haar HD-abonnees?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 feb 2009
 2. Niet binnnenkort vrees ik. Zou hem maar even via Usenet/Bittorrent binnen gaan halen.
   
 3. Blue ray branden?

  OK, betekent dat je een Blue ray brander op je PC moet hebben óf een PC met HD-resolutie.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 feb 2009
 4. Ik neem aan dat je Nature's Great Events bedoelt?

  Eerste deel is al geript in 720p-kwaliteit:

  Natures.Great.Events.S01E01.720p.HDTV.x264-SFM
   
 5. thanks

  De naam klopt.
  Die kwaliteit is me al gelukt met m'n harddiskrecorder. Levert zo 1 DVD op van 1 uur. Hele serie dus 6 DVD's. Maar is nog geen HD-kwaliteit!
   
 6. Heb zelf een Home Theater PC, maar voor veel minder heb je tegenwoordig prima HD netwerk streamers die vanaf je PC die niet in de woonkamer staat HD kunnen streamen.

  Moet je natuurlijk wel een netwerk (liefst bedraad vanwege de hoge bitrate van HD) en PC hebben die HD trekt.
   
 7. HD-bronbestand?

  Thanks xahmol, is te overwegen, maar de vraag is: hoe kom je aan een HD-bronbestand? Toch maar over een paar maanden/jaren in de winkel de Blue Ray disc kopen?
   
 8. Eh, downloaden? Zoek voor de lol is op de bekende bittorrent/use net bronnen (geef even geen links, ken de forumpolicy over deze wat grijzere zaken niet goed genoeg) op HDTV, 720p, 1080i, 1080p of Blu-ray.

  Je zult zien: aanbod genoeg. Zelfs volledige Blu-ray's.

  En Maurice geeft al de naam van een 720p (dus HD) bron voor een aflevering van jouw serie, maakt zoeken nog makkelijker. Zie hem zelf ook op Usenet staan (alt.binaries.multimedia, kijk eens op Binaries4all voor uitleg over Usenet).
  Moet je hem natuurlijk niet alleen naar een DVD converten, dan is het natuurlijk geen HD meer :wink: Gewoon in de bron laten staan.

  Moet je alleen nog één ding doen: de 720p download is waarschijnlijk in .mkv formaat. Dus moet je nog wel even je PC geschikt maken voor dit formaat met Haali Media Splitter. Naast ffdshow om alle andere formaten te kunnen spelen.
  Met een beetje mazzel

  Als je een netwerk HD streamer koopt: even opletten dat die wel .mkv kan afspelen.
   
 9. Via de playstation 3 gaat dat uitstekend.
  Je download het in HD formaat ( meestal MKV wat niet meer is dan een avi in een container ) welke je omzet naat VOB wat gaat zonder kwaliteitsverlies en dan kan je het gewoon via de playstation 3 streamen en bekijken.
  Doe ik ook met earth,fantastisch.
  Nou heb ik wel een htpc maar als je daar niet zo in thuis bent dan is een playstation goedkoper,je hebt gelijk een blu-ray speler,je kan streamen vanaf je pc en vanaf iedere nas in je netwerk.
  Ik haal hem net binnen (4 minuten met de glasvezel :grin: ) en hij is gewoon in 2 smaken, een gewone en een HD versie.

  Overigens stel ik tips over dit soort programma's zeer op prijs.
   
 10. PS3 kan uiteraard ook, maar heb altijd een hekel aan het eerst moeten converten ;-)

  (Overigens is AVI net zo goed een container formaat als MKV, dus is je stelling dat een MKV een AVI in een container is niet helemaal correct. Maar dat is niet zo belangrijk hier).

  Via de PC kun je direct de van internet geplukte download spelen, via veel andere mediaplayers ook. En ondertitels is niet moeilijker dan de goede .srt file downloaden en die dezelfde naam geven in dezelfde directory. Geen conversieslag meer nodig.
  En met Windows Media Center is het afspelen echt niet moeilijk, sterker nog, veel minder ingewikkeld als met de PS3. Mits je wel even ffdshow en Haali Media Splitter installeerd uiteraard. Out of the box doet Windows nml niets met MKV files (of DivX/XVid AVI bestanden for that matter).

  De PS3 is helaas nogal picky in zijn ondersteunding van videoformaten en subs. Voor de rest een fantatisch apparaat trouwens, nog steeds, zeker voor zijn prijs, zo ongeveer de beste Bluray speler en je krijgt er een spelconsole gratis bij :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina