1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

De kabel open voor andere aanbieders

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door kingpin!, 10 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. @ Mseegers

  Juist jij snapt hem.
  Er heerst dus mijn inziens een groot misverstand bij veel mensen als ze denken de kabel gaat nu open en als ik geen Ziggo meer wil kan in overstappen naar UPC of een van de andere toekomstige zogenaamde aanbieders.

  Filteren is een heel dure optie, en lokaal blijf je gewoon over dezelfde kabel infrastructuur je signalen betrekken. Dus ik denk dat de kabel een lastig technische oplossing moet bedenken om de kabel open te krijgen zoals de Opta dat dus voorstelt en dat zal echt niet goedkoop gaan worden.
   
 2. Zo zijn er net zoveel klachten te lezen over Cogas, terwijl Ziggo daar niets aan kan doen... ook wel eens irriterend ;)

  Daarom is het ook 1 grote farce. Er verandert in feite niet veel. Maar ja, eer dat men dat snapt...
   
 3. Er wordt op het forum steeds gesproken dat het alleen maar om analoge tv gaat maar in het bericht van de OPTA http://www.opta.nl/nl/actueel/alle-publicaties/publicatie/?id=2862
  staat duidelijk dat het ook om digitale signalen gaat.

  "Dit betekent dat een consument in deze gebieden voor zijn kabeltelevisie volledig kan overstappen naar een alternatieve aanbieder. Daarnaast worden UPC, Ziggo, CAIW en Delta verplicht digitale TV signalen van alternatieve TV-aanbieders over hun kabelnetwerken te leveren aan de consument. KPN mag géén gebruik maken van deze toegangsverplichting, net zoals kabelbedrijven geen toegang tot het netwerk van KPN krijgen. Hiermee wil OPTA deze bedrijven stimuleren vooral in hun eigen netwerken te investeren."
   
 4. Suc6! Niets investeren... ze worden gewoon opgekocht haha. Maar goed, zo is er altijd wel iets.

  edit: 'Over sarcasme gesproken?' als beoordeling?

  Kabeltje niet helemaal goed vastgezet?
  Kom aub met iets wat goed onderbouwd is, niet met deze onzin. Mail me even privé als het je zo dwars zit... oja, FYI: Ziggo rules :schater:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 feb 2009
 5. Ja, dat klopt. Echter de OPTA heeft het zelf echt ook over digitale TV:

  Zie het persbericht van OPTA.
   
 6. Webwereld legt het nog iets anders uit:

  "Op het gebied van digitale televisie moeten alle aanbieders (Ziggo, UPC, CAIW en Delta) het mogelijk gaan maken signalen door te geven van tv-aanbieders. Iedereen kan in principe een kanaal beginnen en dit aanbieden via het digitale signaal, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. "
   
 7. Het worden zeer interessante maanden.

   
 8. Oorspronkelijk (half 2008) had ik ook zoiets begrepen, dus aanbieders van digitale TV diensten moeten (als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen) doorgegeven worden in het pakket van de aanbieders. Men kan dus die zenders niet weigeren en een soort monopoli creeren.

  Maar uit het persbericht van OPTA zou je het ook anders kunnen lezen, ofwel dat je bij een ander TV bedrijf een abbo kan nemen via de ziggo/upc kabel voor digitale TV diensten.
   
 9. Uiteraard zal het via digitaal makkelijker gaan.

  Maar heeft iemand enig idee hoe digitaal tot stand komt ?

  Digitaal is voorzover ik weet het volgende:

  Op de bandbreedte van ongeveer 8 mhz word analoog 1 tv kanaal doorgegeven, digitaal gebruikt ongeveer dezelfde bandbreedte.
  De signalen van ( goede kwalitiet ) 6 Tv zenders worden digitaal versleuteld en het netwerk ingestuurd met de genoemde 8 mhz bandbreedte.
  Dus beperkingen zullen zeker plaatsvinden, met internet en telefoon plus analoog en diverse aanbieders over hetzelfde eindnet lees groep en eindversterkers zal de kabel zeker vol komen te zitten (lees einde capacitieit)

  Maar goed de tijd zal het leren wie , wat en waar en vooral hoeveel het de klant gaat kosten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina