1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

De kabel open voor andere aanbieders

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door kingpin!, 10 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. MOD-EDIT: Dit topic bevat enkele berichten uit verschillende topics over de OPTA beslissing dat de kabel open moet voor analoge en digitale TV. Om de discussie niet teveel te versnipperen, graag in dit topic verder.


  Cees,
  het gaat alleen om het analoge pakket.
  Het zal als dit doorgaat verregaande consequenties kunnen betekenen voor de consument.
  Te denken valt aan het niet (geheel) doorgaan van snelheidsverhogingen en nieuwe diensten zoals interactieve televisie.
  Voor de duidelijkheid: dit heeft niets te maken met Cogas. Dit is geen televisie aanbieder.

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 feb 2009
 2. Dit zou het geval zijn als derden eigen kanalen gaan voeren.

  Het gaat dan ook een rare boel worden. Denk alleen maar aan een storing. Tot wie moet je je gaan wenden? Geheid dat men naar elkaar zal gaan wijzen. Krijg je van een prijsvechter op de kabel net zoveel service als van Ziggo?

  Het zou natuurlijk absurd zijn als Ziggo zich zou moeten gaan beperken in performance omdat er rekening moet worden gehouden met derden.

  En als er echt een slag om de klanten moet worden gaan geleverd, waar gaat dat dan ten koste van?
   
 3. Hoe zit dat nu eigenlijk met de analoge bandbreedte ?
  Hebben ze straks nu dubbel meer bandbreedte nodig omdat de andere aanbieder straks ook de ongeveer dezelfde 30 analoge kanalen die Ziggo nu al aanbiedt op andere frequentie door de kabel gaat sturen ?
  Zie ik toch niet zitten dat bijvoorbeeld Nederland 1, 2 en 3 straks dubbel en bandbreedte vretend op de kabel zit.
   
 4. Daarom hebben ze het ook over doorverkopen. Ziggo zet de signalen er 1 maal op en met een card van een andere aanbieder haal je het er weer van af. In het geval van analoog heb je niet eens een card nodig. Je hebt alleen exact hetzelfde pakket en kwaliteit. De opta mag daar nog even over nadenken hoe ze dat gaan uitvoeren. Maar iemand die daar nog voordelen inzit mag het mij wel even uitleggen.
   
 5. Ik had ook altijd gedacht dat het alleen ging om analoge TV, maar volgens het persbericht van de OPTA moeten Ziggo en UPC ook digitale TV van anderen op hun netwerk toelaten.
   
 6. Klopt. Het voorstel had betrekking op alle activiteiten op het televisie platform. Hoe vergaand de gevolgen zullen zijn moet nog duidelijk worden uit de technische eisen van de OPTA. Maar ook ik vrees voor de kwaliteit. De kabel markt heeft tot nu toe altijd gestaan voor het motto iets duurder maar ook betere kwaliteit. Ik ben bang dat dit straks niet meer geld.
   
 7. Ik heb een tijd geleden een klacht ingediend bij OPTA over o.a. Cogas.
  Want door de houding van Cogas kunnen wij in het Cogasgebied geen aio krijgen.
  Ik heb verzocht of zij de kabel vrij zouden maken voor iedereen. Meer concurrentie en dat Cogas zijn halsstarrige houding eens moet laten varen.
  Ik erger mij ook dat mensen buiten het Cogas gebied zich nu alweer zorgen gaan maken over hun eigen kabelkwaliteit.
  We zullen naar verloop van tijd wel zien hoe dit afloopt. Maar ik ben op dit moment niet ontevreden over het OPTA-bericht.
   
 8. In de Telegraaf spreekt Tele2 ook over analoge tv.

   
 9. Dat is inderdaad verhelderend. Het komt er kortweg op neer dat er ruimte is voor 1 à 2 alternatieve aanbieders op de kabel, dus dat van vrije toetreding geen sprake is.

  Het gaat om analoge tv. Wanneer de consument een bepaalde aanbieder kiest, moeten de zenders van de andere aanbieders dus uitgefilterd worden. Dat brengt hoge kosten met zich mee. Ook bij wijzigingen in het zenderaanbod komen er kosten om de hoek kijken en moet de zenderindeling op de schop.

  Kennelijk is het dus technisch niet mogelijk om de kabel echt open te gooien. Als er al twee of drie aanbieders zijn, kom je er niet meer tussen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 feb 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina