1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kwaliteit Uitzending gemist

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door Roeland, 9 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kan iemand mij vertellen hoe de beeldkwaliteit van uitzending gemist is op deze decoder/met het IA? Qua resolutie en compressie. Ik wil deze decoder graag aanschaffen met uitzending gemist als een van de voornaamste redenen.

  Ben benieuwd.
   
 2. Uitzending gemist is niet veel beter qua kwaliteit als via internet. Niet best dus.

  Voor hoge kwaliteit Uitzending Gemist hoef je het dus niet te doen, hooguit het gemak.
   

 3. Herken ik niet hoor. De beeldkwaliteit van uitzending gemist is hier uitstekend, iets minder dan live, maar vele malen beter dan schermvullend via het internet. Hooguit is het aanbod nog wat beperkt, maar daar richt de vraag zich volgens mij niet op.
   
 4. Volgens mij is de kwaliteit via de Cisco-decoder wel wat hoger dan via Internet. Ik schat dat deze toch wel minimaal op 2 a 3 mbit/sec ligt itt de aanvoer via internet die een stuk lager ligt.

  grtn

  Herman
   
 5. Maar vinden jullie het de € 4,95 waard?
   
 6. 4,95 betalen terwijl het via internet gratis is....
   
 7. dat is een goede vraag. Ik persoonlijk vind van wel....kijk liever vanuit mn luie stoel dan via internet.
   
 8. Ik vind persoonlijk niet, zo vaak kijk ik het niet en dan kun je ook nog maar ongeveer anderhalve week terug in de tijd.

  Dan sluit ik mijn laptop wel aan op de tv (al is die kwaliteit wel minder).

  Maar meestal neem ik het gewoon op als ik iets wil zien.
   
 9. Goed, perceptie van kwaliteit verschilt blijkbaar.

  Persoonlijk vind ik Uitzending gemist echt beduidend slechter dan de reguliere zenders (zelfs die in erg lage bitrate zoals Family 7) en nauwelijks beter dan de Uitzending Gemist internetstream op mijn Home Theather PC via Windows Mediacenter. Wellicht dat anderen een tragere internetverbinding hebben waardoor de internet Uitzending gemist automatisch een lagere bitrate pakt?

  Anyway: voor mij is 4,95 het absoluut niet waard. Via plugins op Windows Mediacenter werkt voor mij Uitzending gemist van RTL en de Publieke Omroep gebruikersvriendelijker en gratis via mijn HTPC.

  Komt bij dat je veel programma's en zeker alle VS series en films in wel goede digitale kwaliteit via Usenet kan vinden (VS series en films zelfs eerder en in betere kwaliteit, want HDTV, dan in NL uitgezonden).
   
 10. OK, neem mijn woorden deels terug: heb eens zitten Googlen en Uitzending Gemist van de Publieke Omroep blijkt om copyright redenen gecapt te zijn op 500 kbit/s, waar de streams die via digitale/interactieve TV worden aangeboden via UPC, Ziggo, Tele2 en KPN 2-3 megabit blijken te zijn. Meeste berichten zijn al wel weer van even terug (2006-aug 2008), maar vermoed dat er niet veel veranderd is.

  Kennelijk toch een stuk beter dus.

  Alleen dan wel vreemd dat het in mijn perceptie weinig verschil maakt en er allebij even slecht uitziet vergeleken met digitale TV.

  Mijn conclusie blijft dus wel: Als ik echt een gemist programma wil zien dat ik niet opgenomen heb of via Usenet kan downloaden, is de internetstream voor mij goed en gebruikersvriendelijk genoeg. In ieder geval is het verschil mij geen 4,95 waard gezien het erg summiere gebruik wat ik er van maak.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina