1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Af ten toen witte/grijze strepen door beeld heen.

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door GameUnit, 8 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds kort decoder gekregen via TNT. Alles via het boekje aangesloten. Zenders zijn prima te doen. Signaalsterkte is 50%, kwaliteit: 100%. Kortom niets aan de hand zou je denken. Maar...... het valt me op dat op de filmkanalen tcm, film 1, etc. af en toe van die witte/grijze streepjes door het beeld komen. Ze gaan van boven naar onder. Is dit normaal ? Het is niet echt storend, maar zodra je erop gaat letten wel. :roll: Mijn vraag, hoort dit zo, of is hier iets aan te doen ? Ben nogal een leek in digitale tv. Het gekke is, dat als ik mijn analoge signaal weer aanzet, dat ik nergens last van heb. Dit doet zich voornamelijk voor op de filmkanalen. Voor de rest ben ik dik tevreden.:)


  Alvast bedankt voor jullie hulp.
   
 2. Is helemaal in orde. BER waarde ook op 0?

  Dit is niet normaal. Ik zou eerst eens naar de bekabeling kijken. Misschien dat er toch een storing veroorzaakt wordt op een bepaalde frequentie. Misschien kabels anders leggen zodat er geen interferentie is van andere kabels en eventuele spanning.
   

 3. BER waarde is ook gewoon 0. Ik veel audioapparatuur aangesloten. Ik denk dat ik alles eens uittrek, en dan stap voor stap weer eens aansluit. Paar kabels anders leggen. Kijken of dat wat helpt. Ik hou jullie op de hoogte.


  Alvast bedankt voor het meedenken. :)
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
 5. Inmiddels opgelost.

  Dit heb ik gedaan:

  Coax kabel vervangen. Deze was vrij oud (jaartje of 14). Nieuwere coax ertussen gezet. Resultaat: Beeld scherper, maar nog steeds bij sommige zenders van die streepjes. Vervolgens maar eens met ziggo helpdesk gebeld. Daar kreeg ik te horen dat ik de stroomtoevoer van de decoder rechtstreeks op de wandcontactdoos aan de muur moest insteken. Voorheen zat ie gewoon op een verdeeldoos samen met nog wat andere apparatuur. Volgens helpdesk kon het voorkomen met name bij de Humax decoders dat ie dan net iets te weinig stroom kreeg. Ik vond het al een vaag verhaal, maar besloot het toch te proberen. Uiteindelijkeresultaat: Op sommige zenders nog steeds wat streepjes maar op de meeste niet meer. Ook is nu het beeld nog scherper. Het komt echt meer naar voren zeg maar. Ook is mijn signaalsterkte nu van 50% naar 54 % gegaan. Ik ben in ieder geval tevreden. :)
   
 6. Update: Toch weer iets te vroeg gejuicht :cry:. Strepen zijn alweer terug maarrrr......de oplossing is gevonden. 3 coaxkabels, 1 telefoontje naar de helpdesk armer heb ik heb nu toch gevonden. Het bleek heel simpel. Het probleem lag bij het bijgeleverde coaxkabeltje van het ziggo pakket zelf. Dat kabeltje gaat van de decoder naar de tv, om zo het analoge signaal te versturen, mocht je niet meer willen kijken via het digitale signaal. Toen we die ertussenuit haalden was de storing weg. Heb nu loepzuiver beeld :mrgreen: op alle zenders. We hebben dat betreffende kabeltje vervangen door een ander kabeltje en viola ! we kunnen gewoon voluit digitaal tv kijken zonder strepen/ruis of wat dan ook. Dus mijn tip aan een ieder die dit probleem ook heeft: Vervang meteen dat kleine klote coax kabeltje dat bij het ziggo tv pakket zit. Dat is een grote stoorzender. Anyways, ik ben helemaal happy:pompom:
   
 7. Waar je last van hebt is al eens eerder genoemd in dit topic:
  Doorstralen van je SCART kabel. Het composiet videosignaal wat je analoge TV ontvangt via zijn eigen kanalenkiezer staat ook op de SCART plug als uitgangssignaal. Als je de SCART kabel verkeerd-om aangesloten hebt gaat dit uitgaande signaal uit de TV richting de digitale ontvanger. Dat kan verder geen kwaad, maar het straalt door in de uitgaande lijn vanaf de digitale ontvanger richting TV.

  Doordat je nu de coax kabel verwijderd hebt, ontvangt je TV zelf niets meer en kan er dus ook niet veel meer doorstralen, je had om dit op te lossen ook je TV op een 'leeg' kanaal kunnen zetten voordat je de digitale TV ontvanger aanzette. Een echte oplossing is dit dus niet.

  Je kunt nu niet meer de "alleen-analoge" kanalen bekijken (zoals bij ons de kabelkrant). Dus je kunt beter even proberen om een structurele oplossing te gebruiken :
  • Draai de SCART kabel eens om, dus de stekker die nu in je TV zit stop je in je ontvanger, en de SCART stekker die nu in je ontvanger zit stop je in je TV.
  Als het goed is, is de SCART kabel van de IR-FOX ook gemerkt dat de ene kant in de TV gaat. Deze kabel is namelijk zo gemaakt dat het composiet video signaal maar "1 kant op" bedraad is en als je hem verkeerd-om aansluit dus de storing kan veroorzaken.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Is dit zo?
  Bij mijn Humax-Fox zat dacht ik toch een 'gewone' SCART kabel?
  Misschien dat dit anders is bij de nieuwere geleverde exemplaren?
   

 9. Ik ga dit zeker eens proberen. In ieder geval bedankt voor tip :thankyou:  Edit: Nee, mag ook niets baten. krijg weer last van strepen. Ik laat het coax kabeltje er wel uit. Mocht digitaal beeld ooit weer wegvallen, dan plug ik hem er weer in om zo toch analoog te kunnen bekijken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 feb 2009
 10. Bij die van mij was dat wel zo, zaten ook 2 verschillende kleur stekkers aan, een grijze en een zwarte, gemerkt TV en digitale ontvanger. (hoewel die van mij al weer een paar jaar oud is)

  Een ander alternatief is om de kabel zelf te modificeren, er was op dit forum ook een topic (wat al genoemd is door The_Doman denk ik) waar in beschreven werd welk draadje je door moet knippen op de scart-plug die in de TV zit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina