1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe klant en heb 3 vraagjes.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door marcel234, 6 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. met iptv van kpn kun je geen hd-zenders bekijken of je moet op glasvezel zitten dan kun je gratis de 4 testkanalen bekijken.

  De bitrate is mpeg2 als je dat bedoeld, en er zijn diverse onsucsesvolle testen geweest met mpeg4 waarmee de bandbreedte naar beneden zou kunnen. (mpeg2 trekt 4.5mb per stb en je hebt 9 tot je beschikking, dus 2 stb`s kan je draaien. met mpgeg 2 kan de bandbreedte naar +-2mb per stb/zender.)

  Met het stadaard pakket van €9.95 krijg je 50 kanalen, en als je het extra pakket neemt van € 7.50 krijg je bij elkaar 112 kanalen.

  Kpn had allang meer bandbreedte kunnen maken als zei niet zo`n tunnelvisie op glasvezel zou hebben, met de uitbreiding naar vdsl kun je makkelijk naar 50mb gaan wat de toegang naar hd zowieso een feit had gemaakt, immers, voor hd kwaliteit moet je over ethernet +-22mb/ps hebben wil je een goeie hd-beeld kwaliteit kunnen gegaranderen. maar dit is of te duur of men wil gewoon niks anders dan glas.


  Groet Marcel.
   
 2. Dat je ontevreden bent en terug wilt naar KPN dat is je goed recht, maar de vergelijkingen die je maakt zijn wel een tikkeltje kort door de bocht:
  * HD bij Ziggo kost niets extra: standaard krijg je momenteel eurosport in HD zonder bijbetaling en binnen 2 maanden komen daar de publieke zenders bij. Daarnaast heb je idd de keuze om het hdtv pakket te nemen voor 3.95 waarvoor je er momenteel nog 3 extra kunt krijgen en kun je voor 14.95 film1 bijnemen voor nog eens 5 extra zenders inclusief een HD filmkanaal. Maar nogmaals, bij een standaard Z1 abo heb je ook al HD.
  * Via de kabel worden de belangrijkste kanalen (publieke omroep, rtl sbs etc) uitgezonden in 8mbit mpeg2 streams, met een kwaliteit die vele malen hoger ligt dan de 2mbit streams van KPN digitenne en interactief. Vrijwel elk onafhankelijk onderzoek onderstreept dit verschil. Op een grootbeeld LCD of Plasma is het verschil ook duidelijk te zien.
  * DTV kan in theorie op een onbeperkt aantal toestellen in huis worden gebruikt. In praktijk kan het in ieder geval probleemloos op 5 toestellen gebruikt worden, daarnaast kan op overige toestellen (tv en radio) altijd nog analoog signaal gebruikt worden. Elk van deze aansluitingen mag een dual of triple tuner bevatten ten behoeve van opnames. Interactief van kpn kan afhankelijk van bandbreedte op internet verbinding op 1 tot 3 toestellen gekeken worden. Wanneer het daarbij een dual tuner betreft, telt deze ook voor 2 aansluitingen. Op andere toestellen kan dan wel digitenne, maar dit levert een beperkter pakket.
  * Voor interactieve televisie is een internet verbinding vereist. Tijdens het kijken naar interactieve televisie wordt een (soms aanzienlijk) deel van de capaciteit van het internet gebruikt. Tegelijk tv kijken en internetten kent dus beperkingen.
  * Voor interactieve televisie is een KPN internet verbinding vereist. in praktijk is minimaal een 8Mb download noodzakelijk. De kosten voor het kijken bedragen dan opeens 35 per maand voor de verbinding plus 9.95 voor interactief Totaal 44.95. Ziggo Z1 +uitzending gemist = 16.25 + 4.95 = 21.20. Per maand bespaar je dus 23.75. In ongeveer 17 maandjes heb je dus de meerprijs van de Cisco al terugverdiend. Wanneer je kunt leven zonder uitzending gemist, dan wordt het verschil bijna 30 euro.
  * Ok, dan mis je nog internet (en van 8Mb blijft weinig over wanneer je wat staat op te nemen en vrouwlief ondertussen nog even naar "Desperate Housewives" aan het kijken is...) dus neem je er nog een adsl abo bij online bij voor 25/mnd met 20Mbit download en telefonie. In dat geval heb je voor nagenoeg dezelfde totaalprijs een stuk sneller internet en onafhankelijk van al dan niet actieve tv kijkers, beeldkwaliteit met 8mbit streams etc etc. Min of meer gratis krijg je er dan nog bellen bij. (zonder bellen zou na een jaar evenveel kosten) Eenmalig hou je dan kosten voor de aanschaf van de Cisco, als interactief een vereiste is.

  Kortom, om nog in te haken op je "kijk wat je krijgt voor 17.50 bij kpn en kijk wat je krijgt voor 17.50 bij ziggo" kan ik heel flauw zeggen: bij KPN niets, want dat kost minimaal 35 voor de basis variant met 3Mb internet. In ieder geval moet je wel alles meenemen: standaard levert Ziggo met Z1 voor 16.25 al een pakket met meer digitale zenders dan kpn interactief, met een hogere kwaliteit en zonder aansluitbeperkingen. Met een juiste combinatie van internet en tv kun je bij Ziggo wel degelijk goedkoper en beter af zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina