1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Motorola + Netgear switch

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door ciscat, 4 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Forumgebruikers,

  Mijn moeder heeft sinds 2 weken ziggo 3-1.
  Alles werkt prima (bedraad) maar nu heeft ze een laptop gekregen.
  Op deze laptop wilde ze ook internet dus een switch van netgear (FS108) tussen modem en computer gezet en 2 draden naar de computer en laptop.
  Allebei de computers hebben internet maar niet tegelijk.
  Thuis heb ik dit voor m'n eigen netwerk ook gedaan, staan zelfs 6 computers tegelijkertijd op internet (orange)
  Wat doe ik verkeerd, iemand DE tip? (Ik heb al 3 uur lang alle forums uitgeplozen maar kom er niet echt uit)
  :confused:HELP:confused:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 feb 2009
 2. Zal niet werken. Je krijgt maar 1 IP nr van je kabelmodem. Je switch verdeeld alleen maar het verkeer, en zal geen IP nr's bedenken voor je eigen netwerkje. (DHCP functie)
  Je zult er een switch met router/ Wan poort er tussen moeten zetten die ervoor zorgt dat ipnr van Ziggo wordt doorgegeven aan juiste ip nr aan je eigen netwerkkant.
  Er lopen op dit forum meer van dit soort vragen en antwoorden
   
 3. Bij ADSL heeft het modem vaak ook een ingebouwde routerfunctie. Een switch erachter is dan voldoende. Heeft je modem geen routerfunctie heb je dus een router nodig in plaats van een switch.

  Kabelmodems hebben geen router ingebouwd, daar moet je dus altijd (zoals de vorige poster ook al aangeeft) een router gebruiken en geen switch.
   
 4. Heren bedankt!
  Het is mij nu helemaal duidelijk.
  't was handig geweest als de ziggo helpdesk ('t duurde gelukkig maar 19 min) mij dit even gezegd had. Het meisje bleef volhouden dat mijn switch/router kapot was (net nieuw uit de doos) :censored:

  Ergens heb ik gelezen (waar o waar) hoe je van een thomson speedtouch een router kunt maken, die speedtouch heb ik nog ergens liggen, misschien het proberen waard? of toch maar gewoon een router aanschaffen?
  Kunnen jullie nog een goede (goedkope) adviseren?
  alvast bedankt!
   
 5. Haha, het verschil tussen een switch en een router staat vast niet in hun standaardscript. Waarschijnlijk had ze geen idee wat beiden zijn, alleen dat uiteraard problemen altijd aan de router van de klant liggen :wink:

  Overigens zit in dat script helaas wel een erg grote kern van waarheid: ik geloof meteen dat 95% van de mensen die bellen dat internet niet werkt inderdaad met hun router hebben lopen kloten.
  Alleen het is zo jammer dat helpdeskers (ook bij andere providers overigens in mijn ervaring) nooit kunnen doorprikken voor de resterende 5%.
   
 6. Heel simpel: de router laten verwijderen. Is een standaard vraag, maar de meeste klanten vinden het teveel werk, of weigeren domweg omdat 'het altijd gewerkt heeft, en het dus niet aan de router ligt'.
   
 7. mijn motorola modem heeft anders wel degelijk de optie om als router gebruikt te worden

  The SURFboard cable modem can be used as a gateway to the Internet by a maximum of 32 users on a Local Area Network (LAN).
  When the Cable Modem is disconnected from the Internet, users on the LAN can be dynamically assigned IP Addresses by the Cable Modem DHCP Server.
  These addresses are assigned from an address pool which begins with 192.168.100.11 and ends with 192.168.100.42.
  Statically assigned IP addresses for other devices on the LAN should be chosen from outside of this range
   
 8. Heb ook een Motorolla Surfboard maar dan is die optie er door Ziggo kundig uitgesloopt of iig standaard niet geactiveerd. Zonder router er tussen krijgen PCs toch echt het externe Ziggo adres en niet iets in de 192.etc range.
   
 9. Heb geen switch om het uit teproberen maar dhcp server stond in mijn modem standaart aan is er wel een met telefoon aansluiting.
  Je zou kunnen kijken of de optie in je modem zit
  http://192.168.100.1
  Username: admin
  Password: motorola
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina