1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke decoder voor beeldverbetering

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door Titan1980, 3 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb momenteel een Samsung Decoder die ik gebruik voor digitale tv. Hij is aangesloten via SCART en dat levert redelijk beeld. Ik heb zelf een Sony Bravia FULL HD lcd tv en dat moet mooier kunnen. Mijn vader heeft een HDready tv en dat ziet er al een stuk beter uit.

  Hij heeft hem aangesloten via Component en dat is veel mooier dan SCART. De grote vraag welke decoder komt nou in aanmerking voor mij, ik wil hem wel aangesloten hebben via component of HDMI. En niet onbelangrijk welk prijskaartje..

  Ik heb het digitaal basis abbo met Film1 daarbij.
   
 2. Als je alleen in HD-kwaliteit wilt kunnen kijken naar Film1HD (dat zit al standaard bij je film1 pakket), dan komen deze 2 decoders in aanmerking:
  Humax IRHD-5000c of Samsung DCB-H360R (allebei hier te bekijken).
  Prijs ~ € 200

  Wil je ook kunnen opnemen, dan komen de Cisco 8455DVB of de binnenkort uit te komen Humax iHDR-5050c in aanmerking.
  Prijs ~ € 400

  Van alle 4 de decoders zijn hier wel draadjes te vinden.

  Overigens is de maximale resolutie van HD-decoders 1080i, dus geen 1080p. Maar dat is nog steeds een mooi beeld.
   
 3. Daarnaast hebben alleen deze 4 genoemde decoders een hdmi aansluiting, waarmee ook de SD kanalen beduidend beter kunnen worden. Dus zelfs als je niet naar HD gaat kijken kunnen deze decoders meer uit je tv halen. Let wel: er zijn meer factoren die mee spelen, aangezien hier op het forum ook vermeldingen zijn van situaties waarbij de combinatie decoder en tv via hdmi minder verbetering leverde. Lees de diverse topics er nog eens op na.

  edit: nog 1 tip: controleer of de scart uitgang op de decoder ingesteld staat op composiet of RGB. RGB geeft een beeld wat vele malen beter is. Ook hebben kabels bij scart een grote invloed. Probeer of je een goede (de duurdere types) kabel kunt lenen om eens te vergelijken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina