1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Op 2 Tv's Digitale TV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Iemandmeteenvraag, 2 feb 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik heb UPC Digital TV beneden in de woonkamer.
  Nu wil ik graag op een 2e TV (Mijn computer met Tv Tuner Kaart) op mijn slaapkamerook tv. Is het mogenlijk om ook de digitale kwaliteit op die tv te krijgen? Ik heb een Tv Tuner kaart met digitale ontvanger.
  Moet ik dan een decoder aansluiten op die 2e tv of een tweede abbonement aanvragen. (Bij UPC kun je geen 2e UPC Mediabox aanvragen).

  Alvast Bedankt :wink:
   
 2. Wat doe je eigenlijk hier als je UPC klant bent, Chelloo.com is een uitstekend broertje van deze site alleen dan voor UPC klanten.

  Anyway: aan de digitale TV kaart, wat voor één dan ook, heb je niets met UPC. UPC werkt met een systeem waarbij digitale insteekkaarten sowieso niet werken.

  Je kunt uiteraard een decoder voor je PC zetten, maar let wel: je kunt dan alleen de decoder ANALOOG op de PC aansluiten. Kwaliteitsverlies dus. Zeker omdat de UPC Mediabox geen S-Video ondersteund en vrijwel alle TV kaarten geen SCART RGB ondersteunen.
  Houd er ook rekening mee dat zappen moet gebeuren op de decoder dan, niet op de PC. Tenzij je met een IR blaster gaat werken, maar dat is lastig aan de praat te krijgen.
  Maar zoek eens op Chelloo,com op Windows Mediacenter en je ziet hoe mensen daar Windows Mediacenter achter een decoder aan de praat hebben gekregen.

  Bij UPC kun je overigens wel degelijk een tweede mediabox aanvragen. Althans: dat kon tot in ieder geval kort geleden. Ben alleen nu 1,5 jaar geen klant meer, dus wellicht dat ze dat dan recent gewijzijgd hebben.

  Als je klant bij Ziggo was geweest:
  dan hangt het ervan af welke TV kaart je hebt. Vrijwel alle kaarten met een digitale ontvanger betreffen DVB-T kaarten, in NL alleen geschikt voor Digitenne en dus niet voor kabel TV.
  Als je een DVB-C kaart hebt, bv de Floppy DTV, kun je hem met Ziggo aan de praat krijgen. Moet je alleen nog wel een Alphacrypt CAM kopen en een additionele Ziggo smartcard. Smartcard in de Alphacrypt, Alphacrypt in de DVB-C kaart en COAX kabel in de DVB-C kaart en het werkt.
  Dit wordt alleen niet ofiicieel ondersteund door Ziggo.
  Let wel: door een afwijkend systeem werkt dit dus bij UPC überhaupt niet.
   
 3. En wij maar klagen over Ziggo. Kijk die arme jongens van UPC nou. komen op het ziggo forum om raad vragen. Compleet verdwaald. Wel humor.

  Ga zo door. Hier word ik vrolijk van. :pompom:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina