1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SBS en NET 5: meer maar kortere reclameblokken

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door martwout, 30 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. SBS test kortere reclameblokken

  (ANP) - De SBS-groep gaat kortere reclameblokken testen op de zenders SBS 6 en NET 5. In plaats van blokken van twee keer zes minuten in een uur worden in de maand februari reclameblokken van soms wel één minuut uitgezonden.

  Dat zegt SBS-woordvoerder Eric Dekker. De proef is mogelijk omdat de mediawet is aangepast. Daardoor zijn de reclameblokken verruimd. ,,Wat blijft is dat we maximaal twaalf minuten reclame per uur mogen uitzenden'', vertelt Dekker. ,,We willen nu blokken uitzenden van één minuut, drie, vier of vijf minuten. Alle variaties zijn mogelijk.''

  SBS wil kijken of de kijker en de adverteerder enthousiast zijn over deze verruimde mogelijkheden. De test wordt op SBS 6 uitgevoerd tijdens de series House en The Mentalist en op NET 5 tijdens de Ghost Whisperer. ,,Afhankelijk van de reacties gaan we de kortere reclameblokken uitzenden of niet.''

  In de Verenigde Staten en Australië worden op deze manier al reclameblokken uitgezonden.

  Bron: ANP
   
 2. Ok nog een reden er bij om dus geen SBS zenders te kijken. Ben wel eens in de VS geweest en het is er irritant kijken, om ff een voorbeeld te noemen je krijgt de intro plus de themesong gedeelte, reclame vervolgens 2 reclames tussen het programma door, vervolgens krijg dan nog een reclame met zeg maar de conclusie van de aflevering in 1 minuut en de aftitleling.
   
 3. Kijk, als SBS nu echt wil dat we met zijn allen naar Usenet/Bittorrent uitwijken moeten ze vooral dat doen.

  Gelukkig kun je met een PVR en timeshift gewoon 10 minuten later beginnen met kijken en dan lekker alle commercials doorskippen.

  Alleen te hopen dat Ziggo nooit mee gaat met de content maffia om commercial skippen op haar PVRs onmogelijk te maken. Technisch kan dat nml.
   
 4. Gelukkig hebben internet nog:wink:
  Ze helpen zo de tv eigenhandig om zeep.
  Neem nu Formule1 op RTL, elke keer reclame er tussen door.
  Wel eens waar kort maar toch irritant. RTL duitsland duurt reclame 5min!!!
  Je mist dus zo 2 a 3 rondes maal een keer of 7 reclame is zo 21 rondes van de 70! Gevolg ik kijk minder F1 of op de Belg en straks op de BBC.
  Dus bereiken de reclame makers minder en minder hun doelgroep.
  1 reclame van 10 min en dan zap ik niet zo snel weg, ffies plassen pintje pakken 2 reclame's mee pikken en we gaan verder. (niet tijdens de f1 natuurlijk)

  Zo de frustratie is er weer uit.
   
 5. Gewoon massaal deze zenders negeren, komen ze wel terug op deze onzinnige toestanden.
  Als er buiten de reclameblokken ook nog 100 keer per dag te zien is welk programma er over 10 minuten begint heb je alleen nog maar reclame blokken en herhalingen
   
 6. Kan ziggo/upc niet gewoon die pokke zenders eraf gooien?
  Eigen schuld als ze dan failliet gaan.
  Als we dit masaal accepteren wordt het alleen maar erger.
   
 7. Plus nog reclame voor wat er te zien valt bij de buren en de eigen reclame tussen de reclameblokken door. Liefst ook nog 5 minuten voor het eind van een film een reclameblok, hebben gemaakt dat ik al ben afgehaakt. Het was me ook al opgevallen dat als je tijdens reclames wegzapt ook elders altijd reclameblokken lijken te lopen. Het begon al met programma's die nog net het bekijken waard waren. Als je daar ook nog eens de reclames voor moet uitzitten.... Kortom imho nadert men een verzadigingspunt.
   
 8. Ziggo heeft op zich al een perfecte oplossing: een PVR :wink:

  Zoals ik al zij: gewoon opnemen/timeshiften en 10 minuten later beginnen met kijken, kun je alle reclames doorskippen.

  Zou natuurlijk nog beter zijn als ze een automatische adskip functie zounden toevoegen zoals bv voor Windows Mediacenter te krijgen is, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn.

  En als iedereen dat doet komen adverteerders er vanzelf achter dat niemand hun commercials ziet.
   
 9. Timeshift (en de mogelijkheid daartoe) staat gelukkig los van de kabelboer... Een pvr is een pvr, wel of niet gecertificeerd :cool:

  Gert.
   
 10. Een film is nu al niet meer leuk, omdat de reclame altijd op het verkeerde moment begint. Dan is de spanning er gelijk uit. Ook al omdat ik dan gelijk ga zappen en altijd weer te laat terug kom. Mijn manier van kijken, zal er toe leiden, dat als ik dan weer terug kom, de volgende reclame al weer begint.
  Er komt dan wel niet meer reclame maar er blijft niets van een film over.
  Ik zal er dan ook niet meer aan beginnen.

  Kan ziggo niet, een niet commercieel pakket samen stellen.
  Als je bijvoorbeeld het extra pakket hebt. Dan alleen maar de zenders die de reclame tussen de programma's plaatst, of totaal geen reclame uitzenden plus nog een paar zenders extra er bij.
  Zodat je kan kiezen tussen pakket 1, zoals het nu is en pakket 2, zonder de commercielen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina