1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verplaatsen AOP.

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door catastrofus, 29 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mag ik ongestraft m'n AOP (Tratec TRPR-10/FI-FF/60, ruim 10 jaar aangelegd door de toenmalige @Home monteur) verplaatsen van de woonkamer naar de kelder? Geen gezicht dat ding in de hoek van de kamer. Het verschil is ong een metertje want nu komt de groene kabel 30 cm (langs de kelderdeur) de woonkamer binnen en vervolgens gaan er weer 2 coax (kabelmodem en tv boven) langs de kelderdeur de kelder in... Als ik de AOP zou verplaatsen houdt dat in dat ik hem (groene kabel) ong een metertje moet terugtrekken, op maat knippen is niet nodig (ruimte genoeg in de kelder) en voor de AOP is er in de kelder een mooi plekje op de plaat hout waar zich ook de electriciteits- en gasmeter bevinden.

  Gert.
   
 2. Lijkt mij geen enkel probleem. Vroeger werd de aansluitdoos vaak in de kamer gemonteerd vlak bij de TV. Tegenwoordig in de meterkast bij de electra en gasmeter. Als dat bij jou al in de kelder zit, waarom niet zou ik denken. Als het een huurhuis is zul je hiervoor misschien toestemming moeten vragen aan de verhuurder als het bij alle huizen standaard zo in de kamer zit. Is het je eigen huis dan is het volgens mij geen enkel probleem. Als de aansluiting maar goed bereikbaar is, maar dat zal wel zo zijn als de andere meters daar ook zitten.
   
 3. Nee, het is een eigen huis, dus dat is geen probleem.
  Goed bereikbaar? Sterker nog, het spul is beter bereikbaar in de kelder (keurig aan de muur) dan in een hoek boven een plint in de woonkamer. Nu rest alleen de vraag hoe ik dat ding van de muur krijg :wink:

  Gert.
   
 4. Niet helemaal bedoeld voor deze toepassing, maar misschien heb je hier wat aan:

  Tweegats hoofdaansluiting
  Hoofdaansluiting met afsluitdop
   
 5. Deze is het zeker ?

  Ik ken hem niet, misschien weet iemand hoe je het plastic deksel eraf krijgt zodat je bij de schroeven kunt die eronder zitten ?
   
 6. Even het loodje (voorop) eraf knippen...

  Het is dan wel zichtbaar dat de AOP open is geweest, maar tegenwoordig wordt daar niet zo moeilijk meer over gedaan, vandaar ook de DHZ pakketten. Aangezien er hier niets met de kabel zelf gebeurt, zul je er denk ik geen problemen mee krijgen.
   
 7. Yep, dat is hem. Alleen het typenr is net iets anders (FI ipv MI).

  Gert.
   
 8. Loodje? Dat bobbeltje op de deksel?

  Gert.
   
 9. Deze dus: http://members.home.nl/gdw/aop.jpg

  Gert.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 jan 2009
 10. Female ipv male dus... Ander stekkertje eraan dus. F-connector is in beide modellen Female (FF)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina