1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gehacked

Discussie in 'Gebruikersforum - Vragen & opmerkingen' gestart door menno47, 29 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. alles, behalve de index pagina
  suc6

   
 2. Hier wel, alles is in zwart wit :thankyou:
   
 3. De hostingprovider van hun website aanschrijven, dat scheelt die hackers weer een webpagina.
   
 4. Ach, als je googled op dit DNS team zie je tientallen sites die ze al onderhanden genomen hebben. Laat ze lekker, zolang ze niet teveel stuk maken. Ik neem tenminste aan dat ze zo sportief zijn geweest alleen je index te veranderen en niet dat ze al je bestanden verziekt hebben. Beetje hacker heeft fatsoen en doet het alleen omdat het kan.
   
 5. Sportief ? Fatsoen ? ze moeten gewoon met de poten van een ander zijn spullen afblijven. :no:
  Kort en bondig - einde discussie
   
 6. Moet kunnen schijn je te zeggen......klopdah! :shock:
   
 7. Eh... vreemde ideeen hou je erop na.:no: Er zijn wel meer dingen die je gewoon niet doet 'omdat het kan'. Dit is bewust schade aanrichten en niet alleen laten zien dat je het zogenaamd 'kan'.

  Overigens was onze site niet gehacked, maar de hele server waar onze site op draait. Eén van de andere websites was gehacked en daar had men een script gestart wat in alle directory's alle index.htm's, index.php's en alle andere bekende startpagina's verving door het plaatje wat even zichtbaar was.

  Wij hadden dit redelijk snel door en hadden dit na een half uurjte al teruggezet, maar aangezien de schade op de server bij de andere sites vele malen groter was, heeft het gisteravond zo'n beetje de hele avond geduurd voordat onze site er weer was omdat er backups teruggezet moesten worden door de hosting provider waardoor onze site weer down ging door die werkzaamheden.
   
 8. Er is een verschil tussen hackers en crackers. Dit zijn crackers, ze draaien automatische scripts (misschien wel op besmette thuis-PC's) die sites afscannen voor bekende beveiligingslekken. Daar is niets inteligent, knap of fatsoenlijk aan.

  Een hacker vind misschien ergens een lek, kan dan eventueel een kleine aanpassing doen als proof of concept (om te bewijzen dat het echt kan), en waarschuwt dan de eigenaar/verantwoordelijke. Maar een hacker zal zeker geen homepage vernielen.
   
 9. En de database met de gebruikersaccounts, e-mail adressen en passwords? Zijn/waren die veilig?!?
  Gelukkig gebruik ik verschillende pw's op diverse sites...
  Het is voor dit forum wel vervelend als een paar paginas vervangen worden, maar als de gebruikersgegevens in verkeerde handen vallen...:censored:
  Enig idee?
   
 10. Nee, met de databases was niets aan de hand, er was ook niets gehacked bij ons, alleen wat bestanden overschreven door een script buiten onze site. De database kunnen ze zowiezo niet bij. Verder staan in de database de wachtwoorden encrypted opgeslagen, die kunnen wij niet eens zien/decoderen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina