1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

lelijk beeld (moiré) Digi05 met een projector

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rst06, 29 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. lelijk beeld (moiré) Digi1 STB-85 met een projector

  Ik heb via mijn 800x600 Infocus X1 projector een uitermate lelijk beeld. Er zit een soort van moirévorming in het beeld in vooral huidtinten, blauwe en oranje beeldvlakken.

  Ik heb al een andere beamer aangesloten, alle overige apparaten afgekoppeld, stroom uit een andere groep getapt, een mantelstroomfilter geinstalleerd, maar die storing in het beeld blijft ! Ik heb de Digi05 via scartverloop aangesloten op de S-Video ingang van de X1 beamer. Via de VGA aansluiting en mijn MacMini heb ik kraakhelder beeld.m Ook een DVD speler op de analoge ingang van de beamer geeft super beeld.

  Ik dacht even dat de resolutie van mijn Digi1 STB-85ir interfereert met de SVGA resolutie van de beamer, maar kan dat niet hard maken. Ik weet mij verder eigenlijk even geen raad, weet iemand wat ik nog meer kan ondernemen? Of zou het de Digi zijn waar een storing in zit ?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jan 2009
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Digi05 decoder?
  Welke decoder is dat precies?
  Is dat soms een andere uitvoering van de Digi1 decoder?

  Je geeft aan dat je de decoder via een scart verloop hebt aangesloten, weet je ook zeker dat de decoder wel een S-Video signaal kan leveren?
  De Digi1 decoder kan dat dus niet, alleen RGB en composiet zijn beschikbaar.
  De (S-Video)Scartverloop stukjes werken alleen als er een S-Video signaal op de SCART aanwezig is!


  Je zou kunnen nagaan of je beamer met het SCART RGB PAL signaal van je decoder kan omgaan, vaak is hiervoor een speciale verloopkabel/adapter nodig.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 jan 2009
 3. Ja ik heb er niet zoveel verstand van, dacht dat als je via zo'n blokje er een s-video kabel op aansluit, het dan wel goed zou zijn. Beeld op zich is prima, alleen die ellendige moiré dus.... Ik heb de verkeerde decoder dus?
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Deze fout met het scartverloop blokje wordt helaas heel vaak gemaakt.
  En met standaard composiet zul je inderdaad veel last hebben van moiree, met S-Video (of RGB) heb je hier geen last van.

  Voor S-Video gebruik is de decoder niet geschikt inderdaad.
  Voor de meeste mensen maakt het type/functionaliteit van de decoder totaal niet uit, heb je echter wel bepaalde eisen zoals een S-Video uitgang, dan is het zaak bij aankoop op te letten of deze functionaliteit beschikbaar is.
  Zelf heb ik heel lang met digitale TV gewacht omdat er in het begin ook geen decoders met S-Video uitgang beschikbaar waren.

  De mogenlijkheden die je hebt zijn:

  Een andere decoder nemen/omruilen die wel een S-Video uitgang heeft zoals bijvoorbeeld een Humax.

  Het RGB beeld converteren naar S-Video, hiervoor zijn (dure) converters leverbaar maar dit kan ook door middel van een DVD/HDD recorder als deze aanwezig is.

  Misschien dat de projector SCART/RGB via een speciale verloopkabel kan verwerken maar hier heb ik ook geen informatie over.
  Ook is het al een wat ouder type beamer zie ik.
   

 5. hmmmz, tsja ik heb de decoder tweedehands gekocht voor 35 euro, dat bedrag kan ik dan wel redelijk makkelijk afwaarderen of hem doorverkopen. Ik zie wel even. Ik zal vanavond nog eens proberen het beeld via mijn DVD recorder te laten lopen en dan kijken of de moiré weg is. Via die configuratie kan ik namelijk wel scart aansluiten en via de s-video out naar mijn beamer sturen.

  Dank voor je tips!
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat moet als het goed is een prima resultaat geven, zelf gebruik ik hier ook regelmatig een (panasonic) DVDrecorder voor het converteren van RGB naar S-Video.

  Zie ook deze post wat betreft het aansluiten van een DVD/HD recorder met RGB SCART:

  Tegenvallende beeldkwaliteit SCART 2
   
 7. Ja, misschien sowiezo wel handig als ik mijn DVD recorder bij mijn tv weghaal en in het hifi rack plaats voor dat doel. Voor mijn tv kan ik dan voortaan de Wii gebruiken als ik daar DVD op wil kijken.
  Dan kan ik voortaan ook opnemen van de digi tuner.
   
 8. 't is gelukt, DVD recorder ertussen gezet, en kraakhelder beeld! Je had gelijk over dat Scart/S-video blokje. Die gebruik ik niet meer!

  Bedankt voor je hulp. :applause:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina