1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Docsis3 en Router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Double J, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Snelle vraag.

  Als het nieuwe Docsis 3 modem gebruik maakt van IPv6 kan ik dan mijn oude Router blijven gebruiken die ik er achter heb hangen.? of moet ik deze dan ook opwaarderen naar een nieuw model dat met IPv6 werkt.?.

  greetingszzzzz Jacob.....
   
 2. Wees gerust, dat er EuroDocsis 3.0 (Docsis is de amerikaanse versie) gebruikt gaat worden houd nog niet direct in dat er ook IPv6 gebruikt gaat worden voor zover ik weet.
   
 3. Wat voor een router heb je straks nodig om die hoge snelheden aan te kunnen? Nu heb ik een DrayTek Vigor 2910 en die heeft een doorvoersnelheid van 30 Mb/Sec. Ik ben ook heel erg benieuwd wat dat straks weer moet gaan kosten als je een andere router nodig hebt.

  Wei weet raad?
   
 4. Dat klinkt bijna alsof je boos bent dat de snelheden omhoog gaan in de loop van dit jaar :wink:
   
 5. Nee...oh nee...echt niet, maar ik vroeg het me zo af. Inderdaad teruglezend zie ik waarom dat zo lijkt :oops:. In tegendeel, ik zie er naar uit.
   
 6. In principe valt het totaalplaatje best wel mee, het is maar net wat je er aan uit wil geven.

  Enige info hierover is te vinden op de volgende links.

  http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZmpxZGGa/Vergelijkingstest_19_80211n_routers/

  Conclusie:
  Een grafiek betreffende doorvoersnelheid van de zojuist geteste routers. Let wel op dat je met het oog op de toekomst de routers met een WAN <> LAN doorvoersnelheid van onder de 80Mbit wel links kunt laten liggen. Vergelijk ze eens met de WAN <> LAN grafiek High End Routers (op 1 na laatste in de post). Verschil tussen WAN <> LAN en LAN <> LAN (intern netwerk dus).

  [​IMG]

  LAN <> LAN doorvoersnelheid:

  [​IMG]

  Hardware.info Vergelijkingstest: 9 high-end 802.11n routers

  Conclusie high-end test:
  WAN <> LAN High End Routers:

  [​IMG]

  LAN <> LAN High End Routers (intern netwerk doorvoersnelheid dus, mits alle netwerkpoorten van de clients voldoen aan 1000Mbit/s)

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 feb 2009
 7. Heel erg bedankt voor je reactie, het is me duidelijk. Je hoeft er dus niet zo idioot veel geld voor uit te geven. Mijn keuze is gemaakt!!
   
 8. Momenteel maak ik gebruik van de Linksys WRT160N, welke in principe al voldoet aan de minimale doorvoersnelheid (WAN <> LAN) van 80Mbit/s. Aangezien de 2 laptops hier thuis nog met een 100Mbit/s netwerkaansluiting werken (PC wel 1000Mbit/s) is er niet zoveel noodzaak om de interne doorvoersnelheid te verhogen dmv een snellere router. Echter wil ik alles eerst een beetje aankijken en dan kan ik altijd nog besluiten om een Linksys WRT610N aan te schaffen.

  Al met al heb ik die WRT160N voor €59,- kunnen kopen, dus echt duur hoeft het niet te zijn om er voor te zorgen dat je straks maximaal gebruik kunt maken van de beloofde 80Mbit/s bij 'Alles in 1 Extra'.
   
 9. Heey maar werkt de wrt160n wel goed bij jou dan ?
  Ik krijg hem voor geen meter aan de praat met ziggo.
  Net zoals mijn sitecom in welk gebied woon je:?:
   
 10. Ik heb de linksys WRT610N werkt ook perfect
  100 mbit doorvoer van wan -> lan
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina