1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ben ik tot zekere hoogte met je eens maar vooralsnog zou ik het minimum van analoge zenders willen houden op de nederlandse omroepen + de commercielen. Als dat gebeurd zal het in ieder geval de angel weghalen vwb het wegvallen van analoge zenders. Dan kan over een jaar of 10/15 bekeken worden of dit aantal bijgesteld dient/kan worden.

  Gert.
   
 2. Hier wordt ik boos om. Er bestaat een doelgroep van ouderen die jij blijkbaar (nog) niet kent en deze wordt geschoffeerd door jouw opmerkingen dat het allemaal maar onzin is wat wij hier beweren.

  Gert.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Juist het aanwezig zijn van een analoog signaal wordt door de kabelbedrijven nog steeds als groot voordeel gepromoot op hun eigen website:

  nlkabel.nl: Televisie - Van analoog naar digitaal

   

 4. Roep maar dan, welke doelgroep?
   
 5. Dan heb je blijkbaar de thread niet geheel gelezen. Ik heb het over de doelgroep in verzorgingstehuizen & verpleegtehuizen waaronder (met name) de geriatrische bewoners.

  Gert.
   

 6. Ja, maar dat zijn de mensen die het vaak niet meer kunnen bevatten dat is weer wat anders. Maar je hebt gelijk, voor die doelgroep is het lastig ja.

  Maar die problemen zullen er altijd blijven en zijn er met elke ontwikkeling ook al geweest. Ik misgun die groep niks...... maar of je het nou nu doet over over 10 jaar, dat probleem blijft...........we maken nu eenmaal stappen in de techniek, of je wil of niet, of je het leuk vind of niet. Dat is niet meer tegen te houden...............
   
 7. Maar met die doelgroep hebben we nu (mbt analoge uitzendingen) wel te maken dus... Ik denk zelf dat over 10/15 jaar dit probleem in ieder geval minder is.

  Gert.
   
 8. En klopt die tekst dan niet? Het analoge signaal word toch nog steeds doorgegeven?

  Je brengt het bijna alsof analoog geheel zou worden uitgezet, maar daar is nog helemaal geen sprake van. Slechts het aantal kanalen word teruggebracht naar 30, niet meer en niet minder.

  @Algemeen
  Ander punt van discussie, wat hier zeker wel mee te maken heeft. Stel dat het analoge signaal nu definitief zou worden uitgezet in de toekomst. Is het dan enkel de verantwoording van de kabelboeren (Ziggo, UPC etc) om daar een vervanging voor te regelen? Is een beetje eenzijdig. Waarom moeten andere tv-leveranciers daar niet aan meedenken/meewerken, want dit ontspringen daarin op dit moment geheel de dans. Zij hebben nooit analoog geleverd, dus worden daar ook niet op aangerekend.

  Kortom, zouden de kabelboeren moeten investeren terwijl andere tv-leveranciers lachend toekijken hoe zij de dans ontspringen. Terwijl een paar van de grotere niet-kabel tv-leveranciers nu wel het harst staan te schreeuwen dat de kabel open moet en dat zij toegang moeten hebben om te kunnen concurreren. En dan weet iedereen over welke partij ik het heb.
   
 9. Re:

  Ziggo verliest zaken over indeling analoge pakket
  woensdag 3 juni 2009 | 10:18 CET telecompaper.nl

  Het Commissariaat voor de Media draagt Ziggo op om de adviezen van de kabelraden op te volgen. De kabelraden adviseren over welke zenders analoog moeten worden doorgegeven. Ziggo negeert dat advies echter in een aantal regio's. Deze raden hebben daarop – met succes – een handhavingsverzoek ingediend bij het CvdM. Ziggo moet enkele buitenlandse publieke omroepen als Rai Uno, TVE en TV5 weer opnemen in het analoge pakket. Woordvoerder Gradus Vos denkt dat er daardoor populairdere zenders moeten verdwijnen. Tegelijkertijd heeft Ziggo een algeheel ontheffingsverzoek ingediend, met als doel dat de adviezen van de kabelraden verdwijnen. Innovatie is een van de redenen. Ziggo wil het analoge pakket verkleinen om meer ruimte te hebben voor digitale zenders, internet en digitale diensten. Ook dit verzoek is afgewezen. Vos zegt dat Ziggo de uitspraken nog bestudeert, maar dat de kans op verdere stappen groot is. De kabelaar kan nog een bezwaarprocedure beginnen bij het CvdM, en daarna kunnen partijen nog in beroep gaan bij de rechter.
   
 10. In dit artikel wordt gemeld dat 90% van de kijkers nog analoog kijkt en slechts 10% digitaal. Volgens NL-kabel zijn die perecentages echter 66 om 33% (analoog/digitaal). Daar zit een nog al groot verschil in, maar in beide gevallen is het duidelijk dat de meerderheid dus analoog kijkt.

  Het aantal is in ieder geval dus minimaal twee keer zo hoog dan het aantal digitale kijkers. Dit cijfer mag je als kabelmaatschappij natuurlijk niet negeren en je eigen wil er doordrukken. Bovendien lijkt het er op dat de beperkingen van het analoge zenderpakket in gaat tegen de wettelijke bepalingen waarin de kabelraden hun zeggenschap hebben. Je kunt het met hen eens of oneens zijn, zij staan wel in hun recht.

  Zelf kijk ik al digitaal sinds februari 2002 en heb alleen maar de voordelen gezien van digitale televisie, maar toch blijkt een ruime meerderheid dat toch anders te zien.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina