1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. 30 analoge zenders


  Ik geef je volledig gelijk,
  ik heb in eerste instantie niet gereageerd want ik nam aan dat dit een persoon is welke niet weet waar hij over praat.

  Groet Bert
   
 2. Ik maak het levende voorbeeld mee, Vrouw van ondertussen 73 (Oma van vriendin), die al een jaar of 3 weet hoe ze een gsm moet bedienen, en zelfs hoe ze smsjes moet versturen. Oke het gaat niet snel, maar ze komt er wel. Sinds vorig jaar heeft ze ook digitale tv, internet en een laptop. Ze volgt een cursus voor senioren en kan zich al aardig redden met een beetje surfen en emails lezen/versturen. Als er iets mis gaat met de laptop/windows moeten we even bijspringen, maar voor de rest gaat het fantastisch.

  Zo zie je maar, leeftijd behoeft zeker geen belemmering te zijn. En ja, er gaat weleens iets anders als ze wil of eens iets "mis", maar ze heeft dan ook de humor en het relativeringsvermogen om daar zelf ook smakelijk om te lachen.

  En ja, een alternatief is prettig, maar is het de verantwoording van Ziggo om daarvoor te zorgen? Ziggo is een commercieel bedrijf die mee zal moeten met de tijd, anders zal de concurrentie hun voorbij streven en dan kunnen ze opdoeken. Het neerleggen van dit probleem bij de provider is in mijn ogen dan ook niet juist. Ik vind het aan de kabelaars petje af dat ze nog zolang door zijn blijven gaan met het behouden van het volledige pakket en pas nu in 2009 besluiten dit iets in te gaan krimpen.

  En ook dan is er naar mijn mening nog niets loos. Het pakket word niet per 2010 opgeheven. Het word enkel met een paar zenders beperkt, de mogelijkheid is er in 2010 en waarschijnlijk de komende jaren nog wel voor de oudere generatie om naar een redelijk aantal analoge kanalen te kunnen kijken. Het word eerst afgeslankt naar "slechts" 30 kanalen, nog steeds een redelijk aantal, zijn er nog altijd meer dan KPN via digitenne doorgeeft. Ook zitten er een redelijk diverse zenders in het pakket.

  En ook kan je lange discussies voeren over hoe lang je dan wel met het analoge pakket met blijven doorgaan. 1 jaar? 3 jaar? 10 jaar? Wat de kabelaars hierin ook voor besluit nemen, er zullen altijd mensen tegen zijn, en het willen tegenhouden. Is altijd al zo geweest, en zal ook altijd zo zijn.
   
 3. Financieel haalbaar? Technisch wel maar financieel niet! Afgezien van de ouderen die nog zelfstandig wonen en wellicht met 1 van de (soms gammele) kabelboer-decoders overweg kan, zijn de verzorgings/verpleeghuizen afhankelijk van de awbz. Dus veel financiele speelruimte is in dit soort instellingen geen sprake. Wat je wil is dat dit soort tehuizen fungeren als headend om digitale signalen weer analoog te verspreiden in die tehuizen. Kan me niet voorstellen dat er ruimte zit in de budgetten van deze instellingen...

  Gert.
   
 4. Ik vind het prima zolang de overheid, via bv de awbz (ons dus), voldoende budget beschikbaar stelt om die instellingen financieel te compenseren als het gaat om die digitale signalen te converteren naar (interne) analoge signalen.

  Gert.
   
 5. Als dit doorgaat zijn er nog steeds een ruim aantal van 30 kanalen analoog te ontvangen. Op dit punt hoeven instellingen nog niets te investeren of te vervangen. Het aanbod vind ik ook met 30 zenders nog niet echt karig, zoals ik eerder zei, is zelfs een groter aanbod dan KPN met digitenne aanbied.
   
 6. Ok, maar ik refereer aan het moment dat onze kabelboer alle analoge kanalen buiten boord zet en dus geen alternatief biedt voor dit soort instellingen...

  Gert.
   
 7. Dat zal vroeg of laat wel gaan gebeuren, kan over een jaar al zijn, maar ik vermoed dat er nog wel wat meer tijd over heen gaat. Ik zie eerder dat men langzamerhand het aanbod terug gaat brengen naar een 10-20 zenders en pas veel later helemaal zal laten vervallen. En over wat voor termijn dit zal gaan plaatsvinden, de tijd zal het leren.

  En op zich is het zappen met een AB van een decoder niet veel anders als het zappen met een AB van een tv. En ook daar heeft die groep een probleem als de tv de geest geeft en men een andere tv moet aanschaffen.
   
 8. Wel erg simpel voorgesteld als je de doelgroep niet kent (no offense). Bereid je maar voor op een verhoging van de awbz-bijdrage (door ons allen te betalen dus) als dat gebeurd. Lijkt me handiger als de kabelboer een x aantal zenders analoog handhaaft.

  Gert.
   
 9. Ben ik op zich met je eens. Tot wanneer de kabelboeren nog een x aantal zenders analoog zullen blijven doorgeven is de grote vraag. Het word nu teruggebracht naar 30, en het kan zijn dat binnen 1 jaar alweer minder word, dat kan ook nog 10jaar duren. In het laatste geval valt een nu jongere groep (de 60+ers van nu) onder de senioren en moet de overstap al veel minder problemen geven.
   

 10. Nee klopt, helemaal gelijk ik ben een snotneus onder de oudjes.
  Mijn quote is niet demigrerend bedoelt, maar wel de reden dat veel ouderen niet mee kunnen gaan met veranderingen in de techniek.

  dat heeft toch echt met intresse temaken, het grootste gros interresseert zich er niet meer voor, omdat ze het zo wel goed vinden zoals het nu is en graag in het oude willen blijven hangen, daardoor verdiepen ze zich er ook niet in, en weten dan automatisch niet hoe t werkt. (of willen het niet weten)
  Want is de uitspaak ''ik weet niet hoe dat werkt hoor'' of ''dat is veel te moelijk voor mij'' niet bekend? Het wordt vaak al geroepen zonder dat ze zich er in verdiept hebben.

  Een goed voorbeeld zijn een paar ouderen in mn eigen omgeveing, de ene zijn inderdaad ook zo, kunnen geen dvdtje opzetten laat staat computeren of wat dat ook. (bij deze moeten we ook altijd naar toe als er zenderwijzigingen zijn in het analoge pakket, om ze weer opnieuw in te stellen, daar zijn we dan mooi vanaf met digitale tv):oyeah::oyeah::oyeah:

  De andere die ik ken, werkt in spreadsheed programma's surft over het net, mailt, verdiept zich in de ontwikkelingen in de techniek, heeft een mobiel, en kijkt digitaal. (met een HDD ontvanger) oke, het gaat niet allemaal vanzelfsprekend zoals bij ons, maar kan het wel omdat hij zich in verdiept.

  Kortom: Het heeft niks temaken met leeftijd, of je wel of niet mee kunt in de hedendaagse veranderingen in de techniek maar met interesse van die groep. Zeker niet demigrerend bedoelt, maar gewoon realiteit.

  :!:Interesse ---> maakt kennis:!:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 apr 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina