1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik weet zeker dat het niet meevalt.
  Ik praat over twee mensen van bijna tachtig welke zelfstandig wonen en waarvan een persoon een herseninfarct heeft gehad.
  Hier worden de zenders welke door deze mensen bekeken worden uit het pakket gehaald.
  Met veel pijn en moeite weet men nu hoe de T.V. bediend moet worden.
  En welke nummers er ingedrukt moeten worden (het gaat bij zo'n mensen om de nummers).
  Tevens de rompslomp wat erom heen kan komen, zoals ook o.a. bij ons wij zij al van november bezig om alles volgens afspraak te krijgen en op heden is dit nog steeds niet gelukt, er is altijd wel wat met het pakket of de facturering.
  Ook al spreekt U als Opa ik ben ook opa

  Groet Bert
   
 2. ontvanger.

  :grin:
  valt wel mee inderdaad. mijn ouders zijn 73 en 79 en gaat best goed. alleen inderdaad weer een afstandbediening en daar gaat het wel eens mis, bijvoorbeeld dat ze per ongeluk de afstandbediening verwisselen. :grin: ja het zijn er ook inmiddels zoveel.:oyeah:
   
 3. Je hebt het nu over 2 mensen, ik zei ook dat er uitzonderingen zijn maar de meeste oudere mensen hebben er echt moeite mee.
   
 4. Re:

  Inmiddels is ook hier de brief binnen. Per 14 april zoals ik hoorde, gaat o.a. Arte en TV5 eraf (analoog) en werd een aanbod gedaan voor 15,- voor een standaardontvanger met startpakket. In de brief stond vermeld dat we al digitaal kijken. Misschien is de prijs daarom wel zo laag. Ik zie de brief zelf vanavond. Dus qua prijs (ik vond het raar) even o.v.b. Edit: de prijs klopt. Verder gaan Suus en het etagekanaal er ook vanaf. Rai Uno en Euronews gaan op de plekken van Arte en Suus.

  Ik hoop dat Ziggo deze maand met nieuws komt omtrent nieuwe digitale kanalen. Al die analoge kanalen die verdwijnen moet toch op zijn minst enkele nieuwe kanalen opleveren (zeker in het licht van eerdere digitale kanalen die zijn verwijderd). Bijvoorbeeld Scifi. Of zijn ze ook bezig met 13th street? Persoonlijk zou ik 3sat (Duitse cultuurzender maar niet zoals Arte of Mezzo) nog erbij willen zien.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 apr 2009
 5. Ten eerste denk ik dat het wel meevalt. Ik heb al meerdere mensen op leeftijd nog zien leren hoe ze bv met digitale tv moet omgaan of zelfs nog hoe ze met internet aan de gang gingen. Ja er gaat weleens wat fout, dan word het hun uitgelegd, lachen we er gezamenlijk even hartelijk om en gaan ze weer verder.

  Daarnaast denk ik niet dat je, even heel hard gesteld, vooruitgang om deze redenen moet tegenhouden. En daarbij, het analoge pakket verdwijnt toch niet helemaal, er gaan slechts een paar zenders uit waarmee het aantal analoge zenders terug word gebracht naar 30. Er kan echter voorlopig nog steeds naar 30 analoge zenders gekeken worden. Wat is het probleem?
   
 6. Terug naar 30 analoge zenders

  Het probleem heb ik in deze tread reeds eerder aangegeven. Ik praat op dit moment over mensen welke de 75 jaar ruim gepasseerd zijn en waarvan een persoon een herseninfarct heeft gehad. Hoe zij een kanaal opzetten heb ik ook reeds eerder aangehaald, het is niet bijvoorbeeld Nederland 1 maar het is een cijfertje indrukken.
  Zelf ben ik werkzaam in de ICT en ik wil niets tegen houden, stilstand is ook voor achteruitgang, maar bied mensen ook een alternatief. En ga dan pas publiekbreed over wanneer alles in orde is.

  Groet Bert
   
 7. Re:

  Los van de kosten, maar zou het technisch mogelijk zijn om via professionele digitale ontvangers de digitale kanalen zodanig te verspreiden (de zenders die nu analoog te ontvangen zijn) waardoor de ouderen de genoemde kanalen op de ouderwetse manier kunnen kiezen. Als dat zou kunnen en het financieel haalbaar is dan zou je het probleem kunnen oplossen.
   
 8. tja, de ouwe moeten wel meegaan met hun tijd, eerder is ook de televisie uitgevonden, wasmachines, vaatwassers, telefoon, videorecorders, etc etc etc...... als niemand zich ooit voor veranderingen open had gesteld, zaten we nu nog in het stenen tijdperk.......
  De ouderen onder ons kunnen het wel, maar willen het niet kunnen, heeft met intresse voor het grootste deel temaken, het grootste gros interrsseert zich er niet meer voor, dus verdiepen ze zich er ook niet in, weten dan automatisch niet hoe t werkt.

  Wat mij betreft zetten ze het hele analoge gebeuren op zwart, iedereen naar digitaal over laten gaan. Dan moeten de oudjes wel, en moet je eens opletten hoe snel ze t leren.:)
   
 9. 30 analoge zenders

  Hier geef ik je volledig gelijk in.
  Er zou dan ook geen probleem zij.

  Groet Bert
   
 10. Gezien jouw degrinerende opmerkingen over oudjes etc. behoor jij zeker tot de jongere generatie en kan ik je waarschijnlijk indelen onder de categorie snotneuzen, of is dat iets te laag ingeschat :rolleyes:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina