1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bedoel je met een extern medium een recorder of bijvoorbeeld een externe hd? In het laatste geval kon dat weleens lastig gaan worden, filmindustrie houd dat het liefste zolang en zoveel mogelijk tegen. Kan door de filmindustrie en/of aanbieder (bv Film1) zelfs in de overeenkomst vastgelegd worden, en het zou me helemaal niets verbazen als dit nu al het geval is voor bv Film1.

  Kan me een aktie van Film1/Sport1 herinneren van pakweg 2 jaar geleden waarbij deze zenders door alle kabelexploitanten voor een paar dagen gratis aan alle klanten doorgegeven zouden worden. Op het laatste moment heeft de Filmindustrie hier voor Film1 een stokje voor gestoken en was alleen Sport1 nog een paar dagen gratis te zien voor alle klanten van de kabelmaatschappijen.
   
 2. Ik kreeg vandaag dit bericht:

  Belangrijke wijzigingen in het analoge pakket van Televisie Z1 van Ziggo

  Eind november hebben wij alle abonnees middels een bulletin geïnformeerd over het voornemen om het analoge zenderpakket in het hele verzorgingsgebied terug te brengen naar 30 zenders.

  Deze wijziging is nodig om capaciteit op ons netwerk vrij te maken voor digitale diensten zoals sneller internet, HD televisie, meer digitale kanalen en interactieve televisie. Op dit moment verschilt dit per regio tussen de 32 en 37 zenders.
  Dit is verdeeld op basis van programmaraden.
  Naast het verdwijnen van een aantal zenders uit het analoge pakket, kan het ook zijn dat één of twee minder bekeken zenders van plek verschuiven.
  De zenders die verdwijnen uit het analoge pakket zitten sowieso in het digitale pakket. Verder zijn zij geselecteerd op basis van kijkdichtheid, in overleg met de programmaraden en in sommige gevallen in overleg met de zender zelf.
  Om klanten tegemoet te komen in de kosten voor een decoder krijgen zij een voucher voor een cashback van € 25,- op een SD ontvanger of € 50,- op een HD ontvanger.
  Ook wordt het Alles-in-1-aanbod met een gratis SD ontvanger of € 75,- op een HD ontvanger in de mailing vermeld (zie voucher). Nieuwe vouchers voor de € 75 korting zullen in week 13 verstuurd worden naar iedereen die alles-in-1 verkoopt. Tot die tijd zullen de oude vouchers gewoon geaccepteerd worden.


  Het zenderpakket wordt in het hele netwerk als volgt opgebouwd:

  [​IMG]


  Alle abonnees ontvangen tussen 6 maart en 1 april een aantal zaken per post:
  • Een brief met de concrete wijzigingen en de datum dat deze ingaan. Er is een versie van de brief voor niet DTV klanten en één voor DTV/Alles-in-1-abonnees.
   Beide krijgen wel de voucher omdat ook DTV abonnees mogelijk een 2e ontvanger willen.
  • De voucher met de kortingsbon.
  • Het zenderoverzicht voor hun regio.
  • De actievoorwaarden.
  Zo'n 4 weken na het ontvangen van de brief (tussen 3 april en 28 april ) zullen de wijzigingen daadwerkelijk worden doorgevoerd.
  Voor een aantal nader te bepalen regio's en zenders zal in de week voor de wijziging een tekst boven in beeld verschijnen die de verdwijning nogmaals aankondigt.
   
 3. Goede zaak!!
  Hoe meer bandbreedte voor HD uitzendingen hoe beter. :applause:


  Nummertje 26 mag er van mij ook wel af
  Die over(dreven) gedramatiseerde nieuwszender heeft me nog nooit kunnen boeien.
  (Schokkend) wereldnieuws kan ook via de reguliere nieuwsuitzendingen van de publieke of commerciële Nederlandse zenders worden bekeken, en tenslotte we hebben ook nog het WWW.

  ......en analoge TV begint net als de zwart/wit TV ook zo langzamerhand af te stevenen op een steenkolentijdperk techniek. :wink:
   
 4. Zoals eerder aangegeven, in Delft gaat dit per 3 april gebeuren.

  Zie verder: http://www.ziggo.nl/klantenservice/ziggonieuws/artikel?id=db20337
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 mrt 2009
 5. Of het zou goed zijn als Sky News weer digitaal beschikbaar komt. Dat was altijd een prima alternatief voor CNN of BBC World.
   
 6. Vandaag ook een brief gekregen van Ziggo over o.a het verdwijnen van analoge zenders.

  De volgende analoge zenders verdwijnen vanaf 20 april:

  Tv5 Monde
  Shop Suus
  SWR (SWF)
  RTL Televison
  Sat 1


  Zal Ziggo weer veel boze reacties krijgen zoals een paar jaar geleden toen ze RTL Television en SWF van de (analoge) kabel hadden gehaald, alleen zullen de zenders deze keer niet meer terugkomen (wat eerst wel gebeurde.) Dus diegene die deze zenders wil blijven ontvangen moet nu wel digitale tv aanschaffen, of zo'n rond ding aan de muur:):).
   
 7. Ze zijn er ook in een (min of meer) rechthoekige vorm hoor. :cool:

  Gert.

  (http://satshop.anbergen.nl/componen.../product/fbfe55d74f8c2e4745bacf227e2a0ab6.jpg)
   
 8. tja, digitaal/hd is de toekomst en daar zal je in mee moeten. of je nu wil of niet en laten we eerlijk zijn, digitaal of hd is veel mooier dan analoog beeld toch? er zullen in de toekomst nog meer analoge zenders vervallen, dat is wel duidelijk.:applause::applause:
   
 9. Je hoort mij toch ook niet klagen!!! Ik wil niet meer terug naar analoog, ik schakel zo nu en dan wel 's om van digitaal naar analoog (om te vergelijken) en dat is toch echt dag en nacht verschil. Ik gebruik analoog alleen nog maar om films/programma's op te nemen zodat ik gewoon digitaal kan blijven kijken/zappen.
  Ik zal er dus geen last van hebben als die analoge zenders verdwijnen maar er zijn veel menen die nog analoog kijken en die mensen zullen het niet zo prettig vinden als die Duitse zenders en TV5 gaan verdwijnen. Vooral veel oudere mensen willen niet overstappen naar digitale tv omdat ze dat te ingewikkeld vinden, terwijl het niet ingewikkeld is, maar ja breng ze dat maar 's bij want 1 afstandbediening erbij vinden ze al ingewikkeld.:roll:
   
 10. Ik kan me toch wel voorstellen dat oudere mensen met basis-pakket, zowiezo al zullen struikelen over de vele "dode" zenders tussen de werkende.

  Als de basis-zenders allen netjes op een rijtje in de decoder en dus de ab staan, scheelt dat weer 50% naar mijn idee.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina