1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik blijf me afvragen hoe dat moet met mijn installatie hier: 1 tv beneden, 1 hd-recorder met dvd speler, 1 home-cunema-set, 1 tv op de slaapkamer, 1 tv op de slaapkamer van dochter 1, 1 tv op de slaapkamer van dochter 2, 1 videorecorder op de slaapkamer van dochter 2. Totaal dus 6 apparaten die op de kabel zijn aangesloten. Met een goede signaalversterker en goede kabels is dat prima te doen nu, alles analoog... Maar als ik over wil op alles digitaal, omdat de analoge zenders te beperkt worden, dan moet ik nogal wat apparatuur aanschaffen / vervangen, een flinke investering.
   
 2. Misschien dat er in de toekomst wel een kastje komt, dat zenders digitaal ontvangt en daarop via een analoge uitgang weer verspreid.

  En dan wel zo dat je met 1 decoder, via evt. een versterker, alle zenders kan ontvangen in huis en zelfs met de verschillende televisie toestellen onafhankelijk kan zappen en dus ieder zijn zender kijken kan.

  Op die manier hoeft men de oude videorecorder en hdd-recorder niet de deur uit te doen.
  Een decoder die alle zenders analoog verspreid dus.
  Dat zal een stukkie schelen in de standby standen:wink:
  Gat in de markt?
   
 3. Zulke kastjes moeten er zijn. Elk niet al te simpel hotel doet dat al jaren: centraal een kabel aansluiting of satelietschotel en op elke kamer analoog gewoon hiernaar kunnen kijken.

  Pas recent hebben duurdere hotels een settopbox op de kamers.

  Alleen zullen ze nu alleen voor een professionele markt verkrijgbaar zijn en dus duur en niet op de hoek bij de Mediamarkt verkrijgbaar.
   
 4. Sorry, nog steeds slightly off-topic, maar zag net di op Engadget:
  Plaatje bij artikel is ook wel aardig:
  [​IMG]
   
 5. Niet echt waarschijnlijk, dat zou dan een kabelkopstation in kleine uitvoering moeten zijn. Eigenlijk moet het voor elk kanaal dat je analoog wilt doorgeven een aparte digitale ontvanger/decoder hebben, met daarnaast nog evenveel VHF/UHF modulators. En hoeveel kanalen wil je dan analoog doorgeven? Het kan technisch natuurlijk wel, maar wordt niet goedkoop. En zeker niet eenvoudig te installeren. Gemiddelde consument zal dan goedkoper uit zijn om voor elke TV die hij heeft toch een losse decoder te kopen.

  Vergelijken met een hotel heeft niet zoveel zin, die TVs daar hebben vaak meer ingebouwde logica dan je denkt. Een eventuele decoder zit er al in (zodat ze je kunnen laten betalen voor de pay per view mogelijkheden). En een mini-kopstation is daar natuurlijk makkelijk te bouwen. Dat hoeft geen klein kastje te zijn, want het kan ergens in de kelder.

  Off-topic, Laatst zat ik in hotel dat digitale TV had; helemaal IPTV gebaseerd, elke kamer een iMac, en daarop VLC player met een grafische schil er om heen. Werkte toch niet helemaal perfect, af en toe stotterde het geluid, en VLCplayer crashte ook wel eens.
   
 6. Zou wel een leuke Ziggo oplossing zijn. Iedereen een 24inch Imac ;-)
   
 7. Echt weer ziggo eigen, eerst dingen zeggen en vervolgens niet nakomen. Obama in HD? Nee, toch maar niet. Ik ben benieuwd of ze hun belofte waar kunnen maken wat betreft Ned1, 2 en 3 in HD eind Q1.

  De krimping naar 30 analoge zenders, is dat niet vanwege het beschikbaar maken van bandbreedte? Relatie met Ned1, 2 en 3 in HD!? Uitstel?
   
 8. Ziggo is al lang klaar om nederland 1/2/3 HD door te geven. De nederlandse omroep blijkbaar nog niet, maar dat kun je Ziggo toch niet verwijten ?
   
 9. Ja sorry hoor, maar dit is weer lekker alles op een hoop gooien. Hier kan Ziggo nml toevallig weer helemaal niets aan doen. De Nederlandse Publieke Omroep is zelf verantwoordelijk voor het Obama HD debacle en uitstel van Ned1/2/3 HD. Niet Ziggo.
  Ter info: ook UPC en Canal Digital moesten Obama HD cancellen.
   
 10. Vandaag van Ziggo een brief ontvangen dat per 3 april het analoge pakket teruggebracht wordt naar 30 zenders. De zenders die hier in Delft analoog vervallen zijn:
  TV5 Monde
  TRT International
  Etalagekanaal
  ShopZo-Suus

  RAIUNO en TVE wijzigen van frequentie.

  Verder zit er een kortingsbon bij voor een digitale decoder en een zenderoverzicht voor analoog en digitaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina