1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mijn schoonouders zijn 75+ en hebben een Humax IR Fox decoder aangesloten op hun grote LCD TV en ze kunnen er allebeide heel goed mee uit de voeten.
  Ik heb ze het een paar keer voor gedaan, en nu zeggen "wat simpel het stelt helemaal niks voor"
  Je moet die oudjes ook niet gaan betuttelen ze zijn slimmer als je denken.
   
 2. Los daarvan: als Ziggo echt komt met officieel ondersteunde CAM modules kun je met een nieuwe TV zelfs zonder decoder gewoon kijken.

  Moet je natuurlijk wel eerst een nieuwe TV kopen wat ongetwijfeld ook voor veel mensen een bottleneck is.

  Overigens: in heel de VS gaat uiterlijk 17 februari a.s. analoog uit. Wettelijke vereiste daar zelfs, je MAG daar na de 17e feb niet eens meer analoog uitzenden. We zullen dus zien hoe het daar bevalt, als de ouderen het daar kunnen moeten ze het hier toch zeker kunnen.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Wordt misschien toch nog nog een paar maanden uitgesteld:

  MSNBC: Congress likely to delay digital TV switch
   
 4. Is uitgesteld tot 12 juni. Maar het gaat in de VS over ethertelevisie, en dat is hier al een tijdje digitaal. Dus de VS lopen achter op NL :wink:

  Zolang kabelmaatschappijen in de VS nog analoge diensten aanbieden zijn ze verplicht lokale zenders ook nog analoog aan te bieden. Dat is dus strenger dan de nieuwe nederlandse multimediawet die stelt dat het basispakket analoog moet worden doorgegeven zolang een significant deel van de kijkers nog analoog kijkt.
   
 5. Kabelmaatschappijen zijn anders snel naar digital only aan het overschakelen in de VS voor zover ik begrijp. Zie bv Engadget: http://www.engadgethd.com/tag/all+digital/. Dacht dat het met die wet te maken heb, maar jullie zullen ongetwijfeld gelijk hebben dat het alleen voor de ether geldt.

  Maar goed, terug naar NL, voor ik van de mod op mijn kop krijg :wink:
   
 6. Analoog via de kabel moeten ze in de toekomst beperken tot enkel alleen Nederland 1, 2, 3 en een regionale zender, maar dan moet men dit wel geheel kosteloos aanbieden (geen kabelvastrecht). Wil men meer (digitale) zenders, Internet en Telefonie via de kabel, dan zal men er voor moeten betalen.
  Met Digitenne of andere (ingebouwde) DVB-T tuners kan men ook enkel alleen deze zenders ontvangen zolang men niet betaald voor een smartcard. Dus waarom kan dar niet met de kabel.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jan 2009
 7. ziggo leert een beetje ze stellen het uit wegens te wijnig ontvangers ze kijken nu dus eindelijk een beetje in het voren.

  over die vergrijsing de vergrijsing komt vooral mat de huidige 50+ groep en die kunnen nog wel leeren hoe een decoder werkt de mensen in een bejaardenhuis hebben denk ik minder geluk
   
 8. Zappen op een decoder of op de tv; weinig verschil toch?

  De enige extra handeling is de TV op het juiste kanaal te krijgen.
   

 9. Onzin..... Je hebt alleen wat gedult nodig....

  Mijn grootouders hebben voor 4 maand geleden een FULL HD LCD TV gekocht, hebben veel tijd, en zijn gek op sport.... Ze kijken nu met een HDTV-Decoder op hun 37" tv..... ze zijn weg van Eurosport HD, Discovery HD en History HD....

  ze zijn beide halve wege de 80..... de TV staat meer aan dan ooit..... ;-)


  Heeft niet zo zeer iets met leeftijd te maken, meer met de wil om het te leren.........
   
 10. Niet alleen met de wil om het te leren maar ook met de mogelijkheid om het, op die leeftijd, te kunnen leren. Niet elke senior is mentaal even fief om dit soort vernieuwingen onder de knie te krijgen. En DAT weet ik uit ervaring met mijn ouders. Dus ik vind het GEEN onzin.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina