1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 27 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo stelt plan voor terug naar 30 analoge zenders mogelijk uit
  Ziggo zal het plan om in haar hele verzorgingsgebied terug te gaan naar 30 analoge tv-zenders waarschijnlijk uitstellen. Het plan dat al in mei 2007 door de directie werd bekend gemaakt, zou in februari en maart haar beslag krijgen. Woordvoerder Gradus Vos stelt hierover dat het kabelbedrijf tegelijkertijd met een aantrekkelijke actie voor digitale kabelontvangst wil komen. Helaas zijn er onvoldoende digitale kabelontvangers beschikbaar. Het bedrijf is hierover in overleg gegaan met leveranciers en hoopt over circa twee maanden dat er wel voldoende ontvangers beschikbaar zijn, waardoor de afschakeling alsnog kan plaats vinden. De details van de afschakeling worden dan bekend: oftewel welke zenders wanneer waar analoog zullen worden geschrapt ter bevordering van de digitalisering van het tv-aanbod. Een harde datum durft het kabelbedrijf niet opnieuw te noemen, maar is aldus afhankelijk van de beschikbaarheid van de digitale kabelontvangers.

  Bron: http://dutchmedia.nl/blog/
   
 2. Liever vandaag dan morgen.

  Hup eraf met die analoge zenders en uitbreiden dat digitale aanbod! :applause:
   
 3. Op zich eens, maar dan wel pas nadat Ziggo eindelijk eens met een formeel gesupporte CAM/smartcard oplossing komt voor home theather PCs en DVD/HD recorders die nu toch echt nog van een analoog signaal afhankelijk zijn zonder naar niet officieel gesupporte Alphacrypt oplossingen uit te wijken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 jan 2009
 4. You've got a point there... :-P

  Ben nu zo verwent met de Cisco dat ik vergeet dat er apparaten zijn die alleen analoog kunnen verwerken.. :wink:
   
 5. Heb ook een Cisco en zou het toch niet bepaald verwennen willen noemen. Ben nog steeds compleet afhankelijk van mijn (analoge) Home Theather PC op Windows Mediacenter voor betrouwbare EPG opnamen.
   
 6. Opnemen gaat op zich best aardig nu.

  Heb GTST op Ma-Vr staan en dat doet hij ook netjes.

  Met éénmalig opnames heeft hij ook geen problemen.

  Er zitten wel nog wat problemen in het eerder laten beginnen en later laten stoppen van een opnamen.

  Maar goed, dat is allemaal offtopic. :-P
   
 7. Niet helemaal: stelling is dus dat analoog wat mij betreft er niet af kan zolang Ziggo geen alternatief is dat a) betrouwbaar is en b) opnames kan bewaren op een extern medium.
   
 8. Laten ze eerst de thema en muziekzenders en enkele buitenlandse zenders uit het analoge pakket verwijderen en alleen de Nederlandse publieke en commerciële omroepen, de regionale zender en de publieke Duitse, Britse en Belgische zenders aanhouden.
  Dus geen 30 zenders maar maximaal 20 zenders is voldoende.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 jan 2009
 9. Laten we eerst beginnen met de nutteloze home-shopping kanalen(suus tv) en dan het kanaal van ziggo zelf. Vervolgens "het gesprek" wat hier al enige kanaal bijna alleen maar ruis is.

  In de toekomst gewoon een pakket houden met de Publieke(NPO+VRT) en de nederlandse commcerciele. Duitse en britse zenders analoog ben ik persoonlijk geen voorstander van. Maar dit pakket dan ook echt nog een lange tijd houden.
   
 10. Reactie op Bartje

  Voor ons is het wellicht beter om de digitale meer uit te breiden, maar hou je ook rekening met de oudjes. Nederland vergrijst toch zeggen ze. Hoe willen ze de ouderen in hemelsnaam wegwijs maken met deze technieken. Ze zijn al blij dat ze een afstandsbediening kunnen bedienen.
  Dus zo eenvoudig als wat jij zegt ligt het niet hoor.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina