1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

alles in één

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door edmon, 26 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik overweeg om het alles in één pakket van ziggo te gaan aanschaffen.
  Aangezien ik van ziggo geen afdoende antwoord krijg, stel ik hier de volgende vraag.
  De einddoos van de kabelaansluiting zit in de kammer. De kabel komt binnen in de meterkast, waar ook mijn israpunt van de telefoon zit, met splitter voor adsl.
  Kan ik een doorlusdoos in de meterkast plaatsen en daarop de telefoon en internetverbinding aansluiten. Op de einddoos wil ik dan mijn digitale ontvanger voor de tv aansluiten.
  Kan dit?
   
 2. Als je "groene" coaxkabel in de meterkast binnenkomt zit daar meestal ook je zogenaamde "AOP" (abonnee overname punt). Daar zit dan vermoedelijk een stekker of splitter in die naar de huiskamer en/of andere kamers gaat. Het kabelmodem kan dan in de meterkast aangesloten worden op het AOP. Dit is ook de voorkeurmontage.

  Het kabelmodem heeft een standaard telefoon-aansluiting waar je bestaande telefoonstekker die nu in de ADSL-splitter gaat in gestoken kan worden. Het is dan een kwestie van stekkertje van KPN naar het ziggo-modem verplaatsen als het nummer is overgezet.

  Zelf een doorlusdoos plaatsen lijkt me dus niet nodig, want er zal wel al een doos aan de 'groene kabel' zitten neem ik aan ??
   
 3. Bedankt voor de reactie.
  Er zit geen AOP in de meterkast, de groene kabel loopt ononderbroken door naar de huiskamer
   

 4. Als er genoeg ruimte in de kabel zit, kun je daar de kabel (laten) doorknippen en een TRAS-1000 (laten) monteren en aan de kabel die dan naar de huiskamer loopt weer een stekker zetten. Het kabelmodem met de splitter kan dan makkelijk aangesloten worden. Als je de installatie door een (gratis) monteur laat doen zou je kunnen kijken of die dat voor je wil doen, maar aangezien er geen aansluitpunt in de meterkast zit kan het zijn dat hij het alleen in de huiskamer wil aansluiten. In dat geval is het handiger om het zelf even te doen als je handig bent, of misschien een kennis. Zoek even op google naar een TRAS-1000 dan kun je meer info vinden hoe dat eruit ziet en waar je die kunt bestellen.
   

 5. Minimaal 10 cm speling moet hij dan echt wel aanhouden

  Beetje vervelend als je net een 1 cm te kort komt als je de groene kabel al doorgeknipt hebt.

  En uiteraard een meervoudige contactdoos aanleggen voor de netspanning van het Modem en eventuele router en versterker.
   
 6. Als ik het goed begrijp kan ik dan de groene kabel die naar boven loopt (naar mijn woonkamer) in de signaalverdeler pluggen
   
 7. Juist !!

  Succes er mee
   
 8. Ja, aan het stuk wat naar de woonkamer doorloopt zet je een stekker die weer in de TRAS-1000 past (wel een metalen afgeschermde stekker gebruiken, geen bouwmarkt kwaliteit met een plastic kapje).
  Als er dan later een signaal verdeler voor het kabelmodem bij komt, dan past die stekker ook direct daar weer in.

  Zie ook deze pagina van Ziggo en bekijk daar 'module-1 maak de kabelaansluiting geschikt' eens, daar staat ook hoe je een TRAS1000 monteert ipv een andere doos. Da's wel een andere situatie, maar dan heb je een beetje idee wat dat is. Hier kun je ook wat vinden.
   
 9. in de beschrijving van module 1 staat dat ik de aansluiting niet mag verplaatsen. Dus niet mag verlengen of verkorten. Met deze oplossing verkort ik de aansluiting wel
   
 10. Ik schreef ook dat het eigenlijk een beschrijving is van een andere installatie (doos in de huiskamer veranderen). Voor de veiligheid staat dit erbij zodat je niet de kabel te kort afknipt vermoedelijk.

  Maar het 1e aansluitpunt naar de meterkast verplaatsen is geen probleem, zo wordt het bij alle nieuwbouwhuizen tegenwoordig ook afgeleverd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina