1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke router voor nieuwe snelheden Alles-in-1 Extra

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door abcor2003, 26 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Heren (en dames),

  Aangezien de nieuwe snelheden eraan zitten te komen, begin ik me af te vragen wat de opvolger van mijn WRT54GL gaat worden, aangezien deze de snelheden van 2010 niet meer gaat trekken.

  Van jullie uit enige suggesties?
   
 2. Hoi,

  Ik zelf draai met een Dlink DIR-655 welke ook een gigabit WAN poort heeft. Uit verschillende tests is gebleken dat de lan-wan snelheid dik 230mbps kan halen. Dit is genoeg voor de nieuwe snelheden.

  http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30087/96/
  Hier staat een test en daar heb je ook een router toplist:
  http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/
  Daat kan je precies zien hoe snel de routers zijn welke worden verkocht en wat de snelste is. Helaas staan niet alle merken en modellen er tussen maar je krijg zo wel een indruk van welke merken en modellen geschikt zijn.
   
 3. SMCWGBR14-N -> ben hier erg enthousiast over

  Wilde eerst een apart draadje starten, maar reageren op jouw vraag kan ook:

  Hierbij mijn eigen ervaringen met een nieuw aangeschafte router. Om te beginnen de aanleiding.

  Na de aangekondigde verhogingen van Ziggo betreffende de snelheden zag ik in mijn situatie geen veranderingen. Hierop heb ik één van mijn laptops direct achter het modem gehangen waarna ik opeens wel een hogere up- en downloadsnelheid had. Het probleem lag volgens mij in de router, en wel in de WAN2LAN-snelheid. Hierop heb ik contact opgenomen met SMC (ik had een SMC 7004ABR) waarna mij werd bevestigd dat de router de snelheid beperkte. Voor een 11 jaar oude router ook niet zo gek...

  Hierop eind vorig jaar een zoektocht gestart naar een geschikte router. Omdat mijn oude router een printserver aan boord had, moest deze ook op de nieuwe router aanwezig zijn. Verder een hoge WAN2LAN-snelheid. Tijdens de zoektocht kwam ik ook hier op het forum. Helaas vond ik niet de informatie die ik zocht. Wel kwam ik op Router Charts van SmallNetBuilder. Hier vond ik de relevante informatie en na veel lezen kwam ik op de SMCWGBR14-N van SMC. Deze is van binnen vergelijkbaar met de D-Link DIR-655, alleen heeft SMC de USB-poort gebruikt voor een printserver.

  Afgelopen vrijdag heb ik de router opgehaald en geconfigureerd. Niet via de wizards, maar alle instellingesmogelijkheden langsgelopen en eventueel handmatig aangepast. Afgelopen zaterdag de vijf LAN-kabels uit de oude router gehaald en in de nieuwe router geprikt. Voeding voor 30 seconden van de modem gehaald en naar zolder gerend om te zien of het allemaal zou functioneren. Ik was positief verrast: mijn telefoon deed het direct (met een ATA achter de router), testpagina's rolden uit de gedeelde printer op de printserver en de up- en downloadsnelheden waren naar verwachting (down: 19,55 Mbps, up: 2,54Mbps). (De draadloze functionaliteiten van de router gebruik ik niet omdat ik verder geen 'N-apparaten' heb, en het bestaande AP voldoet)

  Jullie begrijpen dat ik erg tevreden ben over deze router. Omdat ik deze informatie niet eerder heb gelezen in de draad 'Ziggo Internet > Internet Verbindingsproblemen, Nieuws/Vragen > Router' wil ik het jullie niet onthouden. Kortom: wordt je snelheid beperkt door een (oude) router, overweeg de SMCWGBR14-N.
   
 4. Welke router voor nieuwe snelheden?

  Bedankt voor jullie input.

  Was te laat om alles te lezen, heb inmiddels een Sitecom gaming router Wireless 300N Gigabit gekocht.
  Kwam wel goed uit een aantal tests.
  Makkelijk aansluiten, met 1 laptop met N protocol, (wist niet dat dat zo'n verschil maakte)
  Het bedraadde gebeuren is intern retesnel,(gewoon gigabit), maar mijn WAN gebeuren is van 12 mb down naar 14 mb gegaan. En dat bij een 12 MB abo'tje.
  Dat belooft wat als ik over een maandje een Alles-In-Eén top abo van Ziggo neem. Knallen maar.
  Grtz, FRans uit Hoofddorp :pompom: :pompom: :pompom:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina