1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Telefoon via Touchstone docsis3 modem

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Double J, 26 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vraag.!

  Ik heb net even de specificaties gelezen van de nieuwe docsis 3 modem en zag dat deze geleverd wordt MET of Zonder een Lithium Backup battery.
  Is het bekend welk type wij als Consument krijgen.?
  De TM702G 722032 is zonder battery.
  De TM702G 722033 is met battery ( 4 uur. en 8 uur is ook een optie)
  Persoonlijk vind ik het wel handig dat als de Spanningsgroep uitvalt waarop mijn modem zit ik altijd nog mijn verbinding behoud zodat ik nog kan Telefoneren of Internetten.!
  Of moeten we de battery zelf kopen.? :giveup:
   
 2. Geen idee welke modems geleverd gaan worden, maar je huidige motorola modem kan ook door Motorola met een accu geleverd worden, echter de kabelaars gebruiken dat ook niet.

  Als je bij een grotere spanningsuitval in een wijk of gemeente nog steeds telefoon/internet wil houden moeten overigens alle wijk componenten ook voorzien worden van ups.

  Als je modem de enige met accu is, maar de versterker in de wijkkast uitgaat heeft dat ook niet veel zin. Ik vermoed dat om die reden niet standaard een accu geleverd wordt. Overigens zou je het nu ook zelf al kunnen doen door een UPS voor je modem te zetten of de 12Volt voeding (of misschien 5V bij sommige types) via een accu-voeding te laten leveren.
   
 3. En ook al heeft het modem een backup functie middels accu. Alles bij je thuis was geen accu heeft kan je al niet meer gebruiken, dus een desktop pc of een dect telefoon zijn bij een lokale spanningsuitval direct onbruikbaar. Wil je dit ondervangen zul je zelf met iets van een UPS in de weer moeten. Echter als het een spanningsuitval op grote schaal is helpt ook dat niet meer, zie ook wat CeeS daarover zegt.
   
 4. Het is inderdaat waar dat thuis de meeste apparaten uitgaan bij een storing in het elektricitijdsnet.
  En tot op heden werkt het Net ook bijna feilloos.
  Maar daar waar wij zonder Telefoon zitten blijft een KPN lijn gewoon werken, en als zij dat voor elkaar kunnen krijgen waarom Ziggo dan niet.?
  Als je als kabelaar de ex Nutsbedrijven wilt beconcureren moet je toch ook een klein deel van de verantwoordelijkheden overnemen.
  Bij een klantenbestand van 3,2 miljoen moet en simpel UPS systeem er toch wel van af kunnen, zie het maar als service naar de klant.
  Het is niet dat ik dan zelf met een probleem zit maar er zijn genoeg bevolkingsgroepen die afhankelijk zijn van de Telefoon.
  Als je bijvoorbeeld hulpbehoevend bent en je vertrouw op de telefoon voor Hulp of Alarmering is het wel prettig als deze nog even doorgaat.
  En er zijn ook bevolkings groepen die voor hun Werk en Inkomen afhankelijk zijn van een goed funktionerende verbinding.

  Maar om weer even terug te komen op de kern van de zaak.
  Mischien is het een optie om als klant zelf te mogen beslissen wat men wil, eventueel tegen een kleine bijbetaling.

  PS: Kan best gezellig zijn om bij kaarslicht te Internetten op de Laptop als er een spanningsuitval is. :schater:
   
 5. Mits je nog een toestel hebt met een draadje, wanneer je een dect toestel hebt (95% of meer van de bevolking tegenwoordig denk ik) houd het ook al op wanneer er sprake is van spanningsuitval.

  Feit blijft, het overgrote deel van de mensen heeft er niets aan omdat deze met toestellen bellen die niet zonder spanning kunnen werken. Tenzij je een UPS hiervoor gaat gebruiken (en dus ook aanschaffen).

  Ook voor deze groepen is de functie maar erg beperkt. Dan moet ook dergelijke alarmeringsapparatuur van een backup-systeem voorzien zijn.

  Zou een goede service zijn, maar ik denk dat veel mensen dan een dergelijk modem zouden aanschaffen zonder zich te beseffen dat ze er mogelijk niets aan hebben ivm bijvoorbeeld een dect toestel.
   
 6. In de gebruiksaanwijzing van één van mijn dect-telefoons staat dat je bij gebruik van DECT altijd een normale telefoon ernaast moet blijven gebruiken, voor als de stroom uitvalt. Maar tegenwoordig heeft ook bijna iedereen een mobieltje, dus dat is een beetje achterhaald.

  Ik heb ook nog een huisalarm met backup-batterij die dus ook kan bellen als de stroom uitvalt (of door de boeven wordt afgesloten). Met een batterij in de modem zou ik dus geen ups meer hoeven te hebben. Ik zou dus wel een modem met batterij willen.
   
 7. Je alarmsysteem heeft nog steeds een backup-accu nodig, en zelf een UPS. Tja met een kleinschalige storing heeft het misschien effect, maar als er al sprake is van een wijkstoring ligt je verbinding er toch uit aangezien dan de eindversterkers ook zonder electriciteit zitten. En dan werkt toch niets meer.

  Als men altijd wil kunnen bellen in nood situaties is een mobieltje snel gekocht, ook alleen daar is het wat relatief. Als een lokale storing in het electriciteitsnet ook de zendmast voor mobiele telefonie treft liggen ook de mobiele verbindingen eruit.

  Wat KPN ooit heeft kunnen bieden met hun analoge lijn is iets wat aan het uitsterven is, we zijn ondertussen met alles wat we gebruiken veel te afhankelijk van electriciteit. Met de nieuwere producten van KPN (en dochterbedrijven) is dit ook al niet meer van toepassing, enkel met de good old analoge lijn, tenzij... de centrale zonder electriciteit komt te zitten, dan werkt ook die niet meer.

  Kortom, meeste kans maak je met een good old analoge lijn van KPN, iets wat met modernere technieken niet of nauwelijks aan te bieden is, niet voor de kabelaars, niet door KPN zelf.
   
 8. En laten we ons gelukkig prijzen met het electriciteits net in nederland, hoe vaak ligt het er nu uit, hier in de buurt zelden. Heb hier in 3 jaar tijd slechts 1 korte uitval meegemaakt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina