1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Timer Humax

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door dick360, 25 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  Ik heb sinds een aantal maanden de Humax IR-FOX ingebruik, (Kadootje van Ziggo,actie) mijn timer werkt volgens mij niet correct, te pas en ontepas wil hij na 0.00 uur niet meer uitschakelen,opstarten gaat goed (ik weet haast zeker dat ik de juiste instelllingen heb gedaan,tijd-datum-etc.) Voor dit tijdstip gaat het meestal goed. Volgens mij,als ik de instelling via EPG instel,en dan vervolgens via de timer (geletoets) het programma wil aanpassen ivm.programmauitloop gaat het mis, heeft iemand hier ervaring mee,of een oplossing voor? Ik neem op via Ext.link naar mijn Panasonic dvd rec.
   
 2. Dat heb ik ook gemerkt. Het gebeurt trouwens ook als je de instelling uitschakelen voor 0.00 instelt. Het op tijd opstarten geeft geen enkel probleem.
   
 3. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  Gisteren Ziggo gebeld over dit probleem, op hun advies de Humax gereset,en teruggezet op de fabrieks instelling, atenne,smartcard eruit!
  Ik ga datum tijden,en de manier van opnemen (via EPG en timerblok appart) bijhouden. Als het probleem blijft mag ik opnieuw met Ziggo aan de gang" Dus wordt vervolgd"--------?
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Bespaar je de moeite.

  Zowel de Humax IR-FOX C en Humax IRHD-5000 decoders hebben last van irritante timer/standby bugs waardoor ze niet goed te gebruiken zijn voor betrouwbare opnames met een externe HD/DVD recorder!
  Voor mij is het nog steeds onbegrijpelijk dat de "beta testers" dit allemaal niet hebben opgemerkt!

  Hopenlijk worden deze problemen nu eens echt opgelost bij de volgende firware updates!

  Zie ook:
  Ziggo-Gebruikers.nl - Vraag: Humax Standby Timer
  Ziggo-Gebruikers.nl: digitale TV zenders instellen via timer HDD-recorder

   
 5. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  aan The Doman; Betreft deze bug" zowel de EPG, of de normale" timers,je kan bij de Humax volgens mij wel op 4 verschillende timermogelijkheden" je decoder instellen!! (ps. ik heb ook nog een reserve Samsung DCB-9401R meschien is deze beter te gebruiken voor timer opname's?)
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat weet ik niet, mijn Humax IR-Fox staat momenteel bij familieleden welke de timers niet gebruiken.
  Wel heb ik de Ext-link functie van mijn Panasonic DVD-recorder getest met mijn Siemens PVR decoder en dat werkt uitstekend!

  Misschien, wel lees ik dat de Samsung DCB-9401R bij uitschakelen/standby niet echt "uit" gaat maar gewoon een zwart scherm laat zien.
  Ik weet niet zeker of de EXT-Link functie van de DVD recorder hier correct mee weet om te gaan, ik vrees van niet eigenlijk..:?
   
 7. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  Tja, dit zou ik moeten testen, (met de Samsung decoder). De ext.Link met de Panasonic dvd rec. via de Humax, aangesloten via de Tv ingang, dit ivm. weergave van het RGB signaal,wat een perfect (via component)beeld oplevert,dus balen dat de timer(nog) niet optimaal werkt,wie weet toch tzt. een Firmware Update,toch bedankt voor je snelle reactie.
   
 8. De Samsung DCB-9401R schakelt het signaal via SCART wel degelijk uit bij overgang naar de standby stand, ook als dit gebeurt door de interne timer. Ik gebruik al heel lang met veel succes de Samsung DCB-9401R gekoppeld aan een Sony DVD/HDD recorder met synchrorec. De RGB SCART ingang van de recorder is gekoppeld met SCART uitgang AV1 van de Samsung, zodat de recorder een RGB signaal ontvangt. Timeropnamen werken feilloos door uitsluitend de timer in de Samsung te programmeren en vervolgens de synchrorec functie op de recorder in te schakelen.

  Bij proefnemingen met de nieuwe Samsung DCB-B270R is mij echter gebleken dat de timerfunctie in deze decoder niet correct werkt. Afgezien van de bekende bug waarbij de infobalk in beeld blijft staan wanneer het door de timer ingeschakelde kanaal hetzelfde is als het kanaal waarnaar het laatst is gekeken doet zich ook nog het vreemde fenomeen voor dat de decoder bij inschakeling via de timer geen RGB signaal levert via AV1 als de geprogrammeerde zender een andere is dan de laatstbekeken zender. Bij handmatige inschakeling van de decoder is er echter wél een RGB signaal via AV1. Ook blijft er na terugkeer naar standby door de timer een schakelsignaal op de SCART uitgang staan, waardoor een aangesloten recorder die via Synchrorec wordt aangestuurd niet stopt met opnemen. Dit alles maakt uiteraard de timerfunctie in de Samsung DCB-B270R onbruikbaar voor opnamen met een recorder die door synchrorec kan worden aangestuurd. Aan de recorder ligt het zeker niet, want de oudere Samsung DCB-9401R bewijst dat het wel degelijk vlekkeloos kan werken.
   
 9. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  Humax timer gestuurd opnemen

  Dit topic loopt" al een tijdje, ik heb intussen via ZIGGO een nieuwe Humax IR-FOX(zwart) gekregen, (deze comunnicatie lieptrouwens perfect!)en het lijkt er op dat mijn problemen met de timer opgelost zijn.Ook ik neem RGB op,(via Tv uitgang Humax!!) deze instellingen staan bij mij permanent ingesteld Pana.rec/Humax dec.Ik gebruik standaard mijn Samsung HD decoder om digitaal Tv te kijken,dus hoef ik niet telkens mijn instellingen aan te passen.
   
 10. Met het timer probleem liep ik gisteravond ook tegenaan. Ik had via de EPG een programma ingesteld om op te nemen maar hij heeft nooit geschakeld naar dat programma en de klok gaf ook niet de goede tijd weer. Na hem van de spanning afgehaald te hebben werkte hij weer goed. Normaal gesproken doe ik dat om de 4 weken (omdat dan de EPG vast hangt) maar dit keer heb ik het zeker 8 weken lang niet meer gedaan omdat de EPG geen problemen meer had (behalve dan op het tijdstip 2 uur s'nachts).

  Beetje triest dat dit probleem nog altijd niet is opgelost want de decoder is al sinds 2006 op de markt. Voor de rest is dit trouwens een zeer geode decoder.

  Het probleem ligt naar mijn inziens ook niet aan de Grijze (de oude uitvoering) of de Zwarte (de nieuwe uitvoering) uitvoering want de software en elektronica zijn identiek. Om deze Humax goed te laten functioneren moet je hem dus iedere maand effen van de spanning afhalen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina