1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Series opnemen met behulp van de EPG met de IRHD5050-C

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door verypsb, 24 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. een feit blijft dat dit vooralsnog gewoon niet haalbaar schijnt te zijn...
  mag mischien naief zijn van mij om zo te denken maar ik geloof gewoonweg neit dat als het zo simpel is als dat jij het steld ziggo deze funcie zou weglaten/knippen (uit een bestaand apparaat).
  schijnbaar is hiervoor te weinig bandbreedte. ik heb liever HD-zenders dan deze functie... die keus lijkt me snel gemaakt.

  al geef ik toe, het zou erg fijn zijn:rolleyes:
   
 2. dat het niet haalbaar is gaat er bij mij niet in.

  Ik denk wel dat bv de MCE meer informatie heeft voor de guide als ik puur series recording kies (2x op de record knop op een item in de guide)

  Maar de MCE kan ik bv, net als siemens ook doet, puur op titel laten doen en dat werkt voor 90% misschien wel voor 99% van alle serie recordings ook prima.

  Dus het gaat er bij mij niet in dat je meer info nodig bent van de guide, het zou kunnen dat je dan nog veel beter kunt mappen en zo en dingen in kunt stellen als "geen reruns" maar dat maakt mij toch niet zo veel uit.

  Ook hoor ik hier dat de humax dat dan moet gaan syncen 1x per dag. Ook dat denk ik nee, doet dat niet. Doet het gewoon op een ander event. Wanneer er nieuwe guide data binnen komt... Waarom een speciale timer bouwen dan even alle "serie" recordings bij langs lopen. Doet het gewoon nadat je nieuwe/geupdated epg binnen krijgt. Dan is het altijd in sync.
   
 3. net als de meeste van ons zou ik dit ook graag willen.

  maar ik meen dat het meer gaat om het herkennen van uitlopende programma's en dergelijke. en dat is weer andere koek.
   
 4. tja dat zou leuk zijn.
  Maar daar geloof ik niet zo in. Want dan moet de omroepen die informatie zelf gaan door zenden en die moet dus weer door ziggo direct op de epg gezet worden. Volgens mij is er wel een sprake geweest voor zoiets maar dat vonden de commercielen veel te duur.

  Ik vind het prima op gewoon te zeggen begin 3 minuten eerder en eindig 10 tot 15 minute later. (en dan zou ie eigenlijk niet moeten conflicten met andere op de zelfde stream, want dat lijkt me ook niet echt nodig)
   
 5. Het bestaat dus wel, gebaseerd op de EPG zoals door Ziggo gebruikt. Ik heb in het verleden een Siemens in gebruik gehad, en mis deze functionaliteit. (Een van de weinige pluspunten van de Siemens) Voor de Siemens had ik een mediacenter, die ook over deze functionaliteit beschikt. Daarom ging ik er van uit dat iedere, zichzelf respecterende PVR, over deze functionaliteit beschikt. Niet bij de kabelmaatschappijen in Nederland dus! (Hoe zit dit bij UPC?)
  Ik vind het niet van deze tijd om een tijdklok een PVR te noemen...
   
 6. Dit is NIET waarom gevraagd wordt. Het gaat om het herkennen van wijzigingen in de EPG. De timers moeten gecontroleerd worden met behulp van de EPG.
   
 7. Waar valt Tilburg onder? Zuid? En hoeveel dagen EPG krijg je daar?

  Ik vraag dit aangezien ik overweeg om ook een 5050c aan te schaffen omdat ik niet (meer) tevreden ben met de gegevens die via Guideplus in mijn HDD-recorder worden "geladen". Sinds een aantal dagen zijn nl. ook de Guideplusgegevens van de RTL-groep nog slechts 2 dagen "vooruit", bij de SBS-zenders is dit al sinds half 2008. Voorheen was dit 7 dagen en dit stelde mij in de gelegenheid om ruim vantevoren (en zonder een abonnement op een papieren tv-gis) mijn opnames in te stellen.
   

 8. West is voormalig Casema en Multikabel en Oost is voormalig @Home
   
 9. OK, bedankt.

  Zit het er nog eens in dat de EPG de 7 dagen gaat weergeven die met de decoder technisch mogelijk zijn? Of vraagt dit misschien teveel bandbreedte? Of mag het niet vanwege copyrightverplichtingen jegens de omroepen?
   
 10. Beperkte gegevens EPG

  Veel bandbreedte? Is het niet zo dat die EPG informatie zegmaar niks is in vergelijking de bandbreedte die nodig is voor de video streams?

  En in een ideale wereld zou de voor een paar weken info beschikbaar moeten zijn, terwijl de decoders bepalen hoe veel ze opslaan, afhankeljik van de mogelijkheden en beschikbare geheugen.

  Nu is het zo dat de decoder met de minste mogelijkheden als norm genomen wordt, waardoor de decoders met meer mogelijkheden beperkt worden. Als techneut stuiten dit soort "oplossingen" mij tegen de borst, hoewel ik begrijp dat het soms niet anders kan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina