1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo maakt namen VOD diensten bekend.

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door us heit, 24 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. [​IMG]Ziggo heeft een onderzoek gehouden onder het "Ziggo-panel", en vandaag de resultaten daarvan bekend gemaakt. Het gaat hierbij om de naamgeving van nieuwe diensten die bij Video On Demand beschikbaar gaan komen.
  "Interactieve televisie" is de overkoepelende naam naam die gekozen voor "een verzameling van een aantal diensten die het nieuwe televisiekijken mogelijk maken. De diensten die je hiervoor hebt gezien horen hier ook bij. Om hiervan gebruik te kunnen maken is een nieuwe digitale televisie ontvanger nodig. Met het nieuwe televisie kijken kun je zelf bepalen wat en wanneer je kijkt. Jij bent in controle en met één druk op de knop van de afstandbediening kun je jouw favoriete televisie programma gemakkelijk starten. Op termijn kun je ook actief meedoen met programma's; stemmen met de rode knop of extra info opvragen met de blauwe etc."
  Voor de verschillende diensten zijn de volgende namen gekozen;
  • Net gemist; Het terugzien van programma’s van de Nederlandse publieke- en commerciële omroepen tot maximaal 10 dagen na uitzending.
  • Ooit gemist; Het gratis aanvragen van bepaalde uitzendingen die door een aantal digitale televisiezenders wordt aangeboden.
  • TV-theek; Ruime keuze uit films en series die op elk gewenst moment te bekijken zijn met één druk op de afstandsbediening. Het zijn oudere films en series die eerder op tv zijn uitgezonden.
  • On Demand; Het via de afstandsbediening bestellen van de nieuwste films. De film is 24 uur lang te zien. Vaak in HD kwaliteit en men betaalt per film.
  bron Digitale kabeltelevisie.
   
 2. Weinig interessant. Dit kan nu ook op internet bekeken worden... Wat kost dit grapje ?????
   
 3. On Demand vind ik persoonlijk een hele interessante dienst als deze op de juiste wijze geimplementeerd word. Ruim en recent aanbod, en de prijs niet te hoog.

  Ook de TV-Theek lijkt mij wel interessant. Ik kan het misschien ook op de pc, maar vanaf de pc heb ik geen koppeling naar mijn tv, dus moet ik het op een computer schermpje bekijken, kijk liever naar de tv waar tevens ook een degelijke home-cinema set bijstaat.
   
 4. Wat mij betreft alleen interessant bij pay-per-view.

  Een vast bedrag per maand vind ik gewoon niet interessant.
   
 5. Idem hier , een vast bedrag per maand zoals het op dit moment bestaat is voor mij geen optie.
  Op termijn zal ik er dan graag gebruik van maken zodra er een stabiele en functionerende decoder leverbaar is.
   
 6. Hier ben ik het helemaal mee eens, moet wel op pay-per-view basis zijn.
   
 7. Ik ben het er ook mee eens. Geen vast maandbedrag. Pay-per-view is (voor mij) veel interessanter. Hopelijk ook voor Eredivisie Live pay-per-view.
   
 8. Tenzij pay-per-view je gemiddeld per maand meer gaat kosten dan een eenmalig bedrag natuurlijk. Denk dus dat nu unaniem kiezen voor "pay-per-view-only" niet handig is voor de veel-kijkers. Zeker als het "uitzending gemist-achtige zaken" zijn waarbij je tevoren niet weet waar je naar gaat kijken. Als je moet betalen voor iets wat toch niet leuk is wordt het toch nog een dure grap.

  Misschien zijn deze diensten nu nog een beetje te vergelijken met internet toen het pas begon. Inbellen via een telefoonmodem was ook een beetje 'pay-per-view' omdat je betaalde per minuut dat je online was. Snel even de mail ophalen en een paar pagina's bekijken kun je jezelf nu niet meer voorstellen. Pas toen het 'een vast bedrag per maand' werd, gingen mensen veel meer op internet rondkijken en kwamen ineens hele interessante websites tegen die ze anders nooit bekeken zouden hebben. We zullen zien of eenzelfde ontwikkeling ook zal komen voor dit soort interactieve TV diensten, of dat het als een nachtkaars uitgaat.

  Ik ben benieuwd hoe we over 10 jaar hier naar terugkijken.. :frons:
   
 9. Cees: Just speaking for myself of course, maar persoonlijk vind ik het helemaal niet erg als ik in een maand eens 20 euro pay per view betaal waar het abo 10 euro is.

  Het gaat erom dat ik zo controle heb over wat ik betaal en afneem.

  Probleem wat ik heb met een maandabo is dat ik uit ervaring weet dat je bepaalde maanden veel kijkt en bepaalde maanden juist helemaal niet. En dat je dan gemiddeld met pay-per-view goedkoper uitkomt.

  Ervaring baseer ik op twee dingen:
  - mijn ervaring met interactieve TV bij UPC die on demand films echt al jaren heeft, bestelde er hooguit 4 per jaar;
  - mijn ervaring met een jaar Pathé Unlimited. Klinkt leuk, voor 19 euro onbeperkt naar de film, maar dat betekend dat je per maand minimaal 3 keer moet gaan. In de maanden met veel topfilms lukt dat makkelijk, maar over het hele jaar bij lange na niet.

  En ja, ik weet dat je pakketten per maand kan opzeggen, maar je gaat niet snel even een abo aan als je nu net besluit één film te willen zien.

  Ik denk ook serieus dat Ziggo meer kan verdienen met pay-per-view ipv abo. Abo zullen alleen de fanaten nemen, pay per view is de drempel veel lager.

  Overigens: zoals boven al gezegd is interactieve TV voor Ziggo wellicht nieuw, maar voor UPC zeker niet. Die had al interactieve TV met Mr. Zap en de Sagem boxen in 2000 geloof ik. Ziggo loopt hier gewoon hopeloos achter.
  OK, je moest wel bellen om een film te bestellen ipv via de AB, maar principe is het zelfde.
  En UPC zal toch niet zonder reden altijd voor pay-per-view gekozen hebben.
   
 10. Het systeem van de mobiele telefonie is ook een optie.
  Dat je kan kiezen uit een abonnement of pay per view.
  Dan kan iedereen kiezen wat het beste bij je past.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina