1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nummerportering en helpdesk

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door mseegers, 22 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Na jarenlag klachtenloos Multikabel/Ziggo-gebruiker te zijn, gaat er nu ook bij mij iets mis!
  Probleem: Ik had Alles-in-1 met een nieuw Ziggo-telefoonnummer. Mij was verzekerd dat ik op een later moment mijn KPN-telefoonnummer alsnog kon porteren naar Ziggo.
  Een aantal weken geleden heb ik het hele circus in gang gezet. Toen bleek dat ik aleen mijn KPN-nummer achteraf kon porteren als deze op mijn tweede gezet zou worden. Op zich niet erg, want ik had een "mooi" Ziggo nummer dat ik nu ook kon houden.

  Op een gegeven moment kreeg ik een brief van KPN dat er portering was aangevraagd. Er werd nog geen datum genoemd. Een paar dagen later was ik opeens niet meer bereikbaar op de KPN-lijn. De portering zal wel in gang gezet zijn, dacht ik. KPN gebeld, en volgens hen staat de portering pas op 4 februari gepland, maar heeft Ziggo alvast het nummer eraf gehaald. Ziggo gebeld, en volgens hen zou alles moeten werken, maar kon niet verklaren waarom de tweede lijn niet werkte. "Modem gereset?", "Zit de telefoon in de juiste poort?", etc.

  Vandaag maar weer gebeld. Gelijk iemand aan de lijn! De dame zei "Maar meneer, Ziggo levert helemaal geen tweede lijn!". Maar na een tijdje in de wacht te hebben gestaan kwam de dame erachter dat Ziggo wel degelijk een tweede lijn levert. "De technische dienst is ermee bezig en het kan nog wel een week duren.".
  Toen vroeg ik of mijn voormalige KPN-nummer (dat bij iedereen bekend is) zolang kon worden doorgeschakeld naar de eerste lijn. Ja, dan moest ik maar *21* nico rudolf (!) en nog iets dat op een sterretje lijkt maar dan anders draaien. Ja, maar dat werkt alleen als de lijn het al doet, en het probleem is dat de lijn het niet doet.

  Toen zag ze opeens dat het uiterlijk zaterdag zou gaan werken. Als het zaterdag niet werkt, bel ik maar weer terug en hoop ik dat ik iemand anders aan de lijn krijg!!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 jan 2009
 2. Bij ons speelt vrijwel hetzelfde. Ook nummerporteer brief van KPN gehad, zonder afsluitdatum! Week later KPN lijn dood, maar de ziggo lijn ook!?
  Dit speelt nu al 2 weken (bijna 3) en het einde is nog niet in zicht. Al die tijd dus gewoon niet bereikbaar en als je ons nummer belt hoor je de "in gesprek" toon.

  Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik het modem heb gerset, de help desk en het klachtenformulier heb gebruikt. Helpt allemaal niks.

  Ik hoop voor jou dat het inderdaad zaterdag werkt, laat het in ieder geval hier even weten.
   
 3. Helaas, het werkt niet. Weer de helpdesk gebeld, en mij werd weer verteld dat er in mijn regio toch geen tweede lijn leverbaar was. De dame die ik aan de lijn had zei letterlijk dat het me was aangesmeerd!!
  Ze wilde de aanvraag annuleren, maar omdat mijn KPN-nummer al van de lijn af is, zou ik dat nummer kwijtraken.
  Na overleg bleek het ook mogelijk om mijn kpn-nummer op de eerste lijn te zetten, maar dan raak ik wel het Ziggo-nummer kwijt. Het gaat ook weer een week duren.

  Het is natuurlijk te gek voor woorden dat de meeste helpdeskmedewerkers gewoon beloven dat het geregeld wordt, terwijl het dus eigenlijk helemaal niet geregeld kàn worden! Ook het feit dat ik nu al bijna twee weken onbereikbaar ben, en nog even blijf, is onacceptabel.

  Misschien heb ik mazzel en leest er een hulpvaardige Ziggo-medewerker mee!
   
 4. Vandaag heb ik voor de zekerheid nog maar een keer gebeld. De helpdeskmedewerker vertelde me nu dat het nog wel twee(!) weken gaat duren, en dat terwijl het slechts om een interne aanpassing gaat.

  Waarom vertelt iedere helpdeskmedewerker mij toch een ander verhaal?

  Hoe moeilijk is het nou om het nummer van de niet-bestaande lijn 2 op lijn 1 te zetten?

  Ook blijkt dat het helemaal niet nodig was om mijn kpn-nummer naar de (niet leverbare) tweede lijn te porteren. Dat had dus ook gewoon direct op de eerste lijn gekund. Een dubbele fout van Ziggo, dus.
   
 5. Het wordt weer gekker. Zojuist heb ik weer de helpdesk gebeld. De dame die ik aan de lijn had kon nu opeens wel rechtreeks de technische dienst bellen. Volgens haar collega's was dat onmogelijk.

  Ziggo wil nu een monteur langsturen om mijn modem om te ruilen. Ik heb nu een Motorola en krijg een Scientific Atlanta. Dit zou absoluut nodig zijn, omdat anders mijn nummer niet van de tweede lijn op de eerste lijn gezet kan worden.

  Ik heb mijn twijfels over deze stap. De eerste lijn werkt namelijk gewoon, alleen niet met het nummer dat ik graag hebben wil. En eerder was mij verteld dat het om een aanpassing in de centrale zou gaan. Ook is mij eerder verteld dat het niet aan mijn modem lag en dat deze zelfs prima geschikt zou zijn voor twee telefoonlijnen.

  Kortom, ik krijg een nieuw modem, alleen maar om het telefoonnummer van de niet-bestaande tweede lijn op de eerste lijn te zetten.

  Is er iemand met verstand van zaken die hiet iets zinnigs over kan roepen?
   
 6. Update: ik wilde even de afspraak met de monteur verzetten. Dus ik heb weer gebeld, en mij werd verteld dat ik helemaal geen nieuw modem nodig heb (uiteraard). Nu willen ze weer het nummer van de eerste lijn gaan opzeggen, en dan moet het nummer van de (niet bestaande) tweede lijn AUTOMATISCH doorschuiven naar de eerste lijn. Hoe lang duurt dat? Ze had geen idee,
  maar ik moest op enkele WEKEN rekenen [​IMG].

  Ik heb er een hard hoofd in.
   
 7. Dat verhaal klopt. De motorola modems kunnen niet geprovisioned worden voor een tweede nummer in Multikabel gebied. Ik ken meer voorbeelden van mensen die toch een tweede nummer gekregen hebben, ondanks dat het officieel nog niet mogelijk is, maar daarvoor moeten ze dus wel een Scientific Atlanta modem hebben.
   
 8. Fijn is dat. Dan had mijn probleem toch vrijdag opgelost kunnen zijn. Ondanks dat de monteur bij nader inzien toch niet zou komen, is hij toch geweest. Maar ik was niet thuis....
  Weer de helpdesk gebeld, en die zagen geen lopende werkzaamheden meer voor mijn probleem. Ze gingen het opnieuw in gang zetten en ik moet WEER rekening houden met twee weken. Schiet mij maar lek.
   
 9. WOEHOE! Mijn probleem heeft nu volgens de helpdesk officieel prioriteit gekregen. Dat betekent dat ze er binnen 24 uur aan zouden moeten BEGINNEN!! Mag ook wel een keer na zes weken.
   
 10. Ik ben net terug van vakantie en ging er van uit dat het inmiddels wel zou werken. Niet dus. Wel had ik een bericht van de technische dienst dat ze nu toch weer een nieuw modem wilden brengen. Het telefoonnummer stond in de nummerherkenning, dus ik heb dat maar even genoteerd. Via dat nummer blijk ik inderdaad direct bij de technische dients uit te komen!
  Het blijkt nu dat iedere keer dat de klantenservice zegt dat ze iets bij de technische dienst uitzetten, dat dat helemaal niet is gebeurd. Er was bij de TD helemaal niet bekend dat mijn nummer van de tweede lijn op de eerste lijn moet komen. Er wordt dus door de klantenservice keihard gelogen.:no:

  Nu ik een direct lijntje met de TD heb, hoop ik dat het eindelijk goed komt. Ze gaan nu mijn hele telefonie opzeggen, en vervolgens weer aanvragen. Ze garanderen dat ik dan mijn voormalige kpn-nummer niet verlies. Ik krijg dus toch weer niet een nieuw modem. Wel zit ik nu tijdelijk (?) helemaal zonder telefoon en dat kan wel weer TWEE WEKEN duren. Als het dan niet werkt, zit ik er over te denken om maar weer naar KPN te gaan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina