1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

wel verbinding geen internet

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door renevangils, 20 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Radeloos wordt ik ervan. Ik heb sinds eind december internet via Ziggo. Draadloos met een sitecom router. Eerst supper verbinding geen problemen. Toen op een ochtend mijn laptop van werk aangesloten. Werkte niet.Daarna mijn eigen PC weer aangezet en wel verbinding maar geen internet. IP adres is mooi 192.168.0.1 alles in goede staat maar helaas. IP adres probleem ??Contact met ziggo stekkertje eruit - ander stekkertje eruit - stekkertje erin - lichtjes branden - ander stekkertje erin. Het werkte weer die avond. De volgende avond helaas opnieuw stekkertjes uitgevoerd. 5 minuten. Toen weer stekkertjes gedaan en tot op heden geen aansluiting.Gelukkig een buurman met geen beschermd internet dus nu dit bericht.Ziggo nogmaal gebeld, met draad ook geen internet. Netwerkkaart kapot, maar ik na toch wel onbeveiligd internetten, heb ik wel een netwerkkaart in gebruik met draadloos??Alles honderd keer uit en weer aan niets helpt. Uitvoeren CMD netsh winsock reset catalog ; onbekend commando. Als dat niet helpt ligt het aan u computer of windows (XP). Ja wat nu nieuwe computer ??Wie kan mij, een altijd hulpgevende jongeman, eens hulp geven.Rene
   
 2. Probeer het eens rechtstreeks op het modem, modem resetten en daar de laptop bedraad op aansluiten.
  Werkt dit wel dan even je router resetten en van voor af aan instellen, af fabrieksinstellingen.
  Wat voor modem heb je en wat voor sitecom router heb je trouwens?
   
 3. Zoiets had ik laatst ook. Toen bleek dat mijn router geen geldige DNS had doorgegeven. Via ipconfig /all zag ik dat het adres van de dns 192.168.x.x was, in plaats van 213.x.x.x
  Misschien heeft jouw probleem hier ook mee te maken?
   
 4. Sommige routers werken zelf als dns en sturen het dan weer door naar de echte dns. Dus een 192.168.x.x nummer als DNS kan normaal zijn.
   
 5. Een week radeloos en dus een collega laten kijken , ICTér. Bleek dat de netwerkkabel van mijn modem naar mijn router in het vakje van een PC zat en dus niet in de routervakje. Bij het gebruik van mijn laptop heb ik deze verkeerd terug geplaatst. Beetje dom maar einde discussie naar mijn mening.

  Bedankt voor de informatie maar ik schaam me diep.

  Rene
   
 6. In het algemeen: indien je een andere (werk) laptop aansluit, dien je de modem/router te resetten.

   
 7. Hoezo, ik reset nooit wat en het gaat altijd goed.
   
 8. Als je geen router gebruikt zul je het modem moeten resetten wanneer je een ander apparaat op het modem aansluit. Dit doe je door het modem min 30sec spanningsloos te maken. Als je een router in gebruik hebt hoeft dit niet meer.
   
 9. eerlijk antwoord van je rene van gils. de meeste mensen zullen nooit toegeven dat ze iets over het hoofd gezien hebben.

  schamen hoef je je niet, fouten maken is menselijk.

  veel gemak maar weer van je werkende verbinding.

  berrie
   
 10. Als je een laptop aangesloten hebt gehad op een ander netwerk en deze dan aansluit op een ander netwerk, staat er in het cache geheugen van Windows het IP adres van het oude netwerk.
  Vandaar mijn opmerking over resetten (of Windows dwingen een ander IP adres op te vragen van de cmts.)

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina