1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid later dan beeld

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door byker, 18 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het apparaat maakt bij Ziggo onderdeel uit van het pakket Interactieve TV.
  Kijk maar bij: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/digitale-ontvangers/
  Maar voorlopig is interactieve TV alleen maar verkrijgbaar in het vml Casema gebied, dus (nog) niet in Raalte
   
 2. Ik vrees dat je het probleem niet zonder een investering in nieuwe apparatuur kunt oplossen. Ik heb hetzelfde probleem als jij maar op mijn receiver zit een Lip-sync mogelijkheid en hiermee kan ik de synchronisatie helemaal optimaliseren. Als je het alleen op Film1 HD hebt (niet op de andere HD zenders) dan denk ik dat Film1 HD een andere (lees zwaardere) compressietechniek gebruikt. Het feit dat wanneer je Dolby Digital uitschakelt het probleem een stuk minder is duidt daar ook op.
   
 3. Receiver en Home cinema zijn vergelijkbaar. Een receiver is echter een afzonderlijk apparaat terwijl met Home Cinema vaak de totale set van receiver, dvd speler en speakers (meestal van één merk) wordt aangeduid.
  Jammer dat je homecinema set geen HDMI ingangen heeft. Daar valt volgens mij niets aan te veranderen. Je zou wel het aantal HDMI aansluitingen aan je TV kunnen uitbreiden. Zoek op Google maar eens naar een HDMI splitter. Let wel op de kwaliteit, er is veel kaf onder het koren.
   
 4. Ik zie niet in waarom het een probleem van mijn apparatuur zou moeten zijn.
  Deze combinatie werkt reeds 2,5 tot 3 jaar probleemloos en nu ze mogelijk iets bij Ziggo of de contentleveranciers hebben veranderd zou ik iets nieuws moeten gaan aanschaffen?

  Als ik met dit verhaal bij mijn video/audio leverancier (Botman/Hoorn) aankom, komen ze niet meer bij van het lachen. Ik heb 3 jaar terug een van de meest geavanceerde Marantz Dolby surround versterkers gekocht en die zou nu al niet meer geschikt zijn voor zijn werk? :schater:
   
 5. Volgens mij was dit 'film-1' synchprobleem iets wat bij Film-1 al "met vertraging" uitgezonden werd. Een aantal maanden geleden was daar ook al een melding van, niet alleen bij Ziggo. Als de boel dus out of sync uitgezonden wordt kun je het nooit meer corrigeren. Of dat nu ook zo is weet ik niet, heb wel HD maar geen Film-1 abbo dus zie het zelf niet :wink:
   
 6. Ik heb tijdelijk Film1 (free period op een extra smartcard) en nauwelijks last van dat out of sync probleem. Er was een enkele film (alleen op het HD kanaal) waarbij als je goed oplette er in geringe mate sprake van was. Op mijn Denon apparatuur (Receiver/blu-ray/dvd) had ik, toen ik de apparaten pas had, een out of sync probleem bij DVD weergave. Met de lipsync functie kon ik dat helemaal corrigeren en sindsdien ben ik het probleem nergens meer tegengekomen.
   
 7. De weergave van geluid via een ander systeem dan je beeld blijft altijd 'tricky'. Als "geluid" digitaal aangeleverd wordt (optisch of hdmi) moet altijd een omzetting naar hoorbaar/analoog plaatsvinden om het te kunnen horen. Zo'n omzetting kost tijd, je hebt dus altijd een aantal mili-seconden tijd nodig hiervoor. Net als het omzetten van HDMI naar beeld. Om een juiste lipsync te krijgen moet de omzetting van het beeld even lang duren als de omzetting van het geluid. Dat kan dus op verschillende manieren 'mis' gaan. Je kunt in sommige ontvangers het geluid vertragen, maar als het geluid al later is dan het beeld lost dat het probleem niet op. In dat geval zou je het beeld moeten vertragen om het weer synchroon te krijgen. Met losse componenten wordt dat misschien nog lastiger, vooral als de geluidsomzetting bij verschillende audio-streams (dolby/normaal) ook een verschillende "omzet-tijd" heeft en niet onafhankelijk in te stellen heeft.

  Verder moet het aan de 'uitzendkant' natuurlijk ook 'in-sync' uitgezonden worden door de omroepen. Of het Film-1 geluidsprobleem aan de uitzendkant of aan de ontvangerkant optreedt is me nog niet helemaal duidelijk, het lijkt ook niet altijd hetzelfde te zijn, dan denk je snel aan de "uitzend-kant". Misschien moeten een aantal mensen die dit probleem hebben eens gezamelijk hetzelfde programma op dezelfde tijd bekijken en rapporteren wie wat merkt. Misschien is er een gezamelijke oorzaak te zien.
   
 8. Duidelijk. Ik ging eigenlijk er vanuit dat bij synchronisatie problemen het beeld altijd achter liep op het geluid. Ik begrijp nu dat andersom ook mogelijk is en dat valt (althans op mijn apparatuur) niet te corrigeren.
  Wel vreemd dat binnen het Ziggo gebied de ene abonnee blijkbaar geen of minder last van deze problemen heeft dan de ander. Je zou toch zeggen dat het aangeleverde Film1 signaal overal hetzelfde is en een eventueel optredend probleem in de thuissituatie zou moeten zitten?
  Ik kan mij herinneren dat dat Belgische HD1 NL-kanaal dat we de eerste maanden van 2008 nog in het pakket hadden zitten er extreem veel last van had. Daarover heb ik destijds bij Ziggo een klacht ingediend en als reactie daarop kreeg ik te horen dat het probleem bij hen bekend was en dat ze aan een oplossing werkten. Die zender is uiteindelijk vervallen, misschien wel mede door die lipsync klachten.
   
 9. Ja, zeker als dat in een klein gebied zo is.
  Er zit nog wel een verschil in de aanvoer tussen het Multikabel/Casema gebied en het @home gebied, dat zijn nog (gedeeltelijk?) losse systemen. Maar je buurman en jijzelf krijgen hetzelfde signaal binnen. Als je verschil in looptijd tussen beeld/geluid merkt en je buurman niet, kan het dus alleen maar in de apparatuur thuis zitten. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook, als het "in de uitzending" zit moet iedereen hetzelfde probleem hebben. Dat kun je vergelijken als mensen die het nu hebben even afspreken om een test te doen op een bepaalde tijd op hetzelfde film-1 kanaal.
   
 10. Geluid van dolby naar pcm zetten in de decoder wil de vertraging vaak verhelpen.
  En ja er zijn kastjes in de handel die meer ingangen voor HDMI maken.
  Handmatig geschakelde en via een afstandsbediening.
  Dixons heeft bv handgeschakelde, 4 in, en 1 uit waarmee je 4 extra ingangen maakt.
  Marmitek heeft ze ook,compleet met remote,verkrijgbaar/bestelbaar via o.a. een Handyman vestiging.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina