1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid later dan beeld

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door byker, 18 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sorry hoor Ik snap dit niet. Wat heeft het probleem nu te maken met wel of niet een HD receiver?
  Ik heb een Samsung 360R HD receiver en heb er de laatste weken ook veel last van.
  Nu nog op Film1 HD. Het is gewoon niet om aan te zien.
   
 2. Dit probleem is bekend bij digitale TV. Elders op dit forum vindt je nog veel meer meldingen. Het komt kort gezegd (ik ben geen techneut) door de decodering van het gecomprimeerde signaal dat in de decoder gebeurd. Het relatief simpele geluidsignaal is eerder gedecomprimeerd dan het veel omvangrijkere beeldsignaal. Kwaliteit van de decoder speelt ook een rol. De eerste generatie decoders hebben er meer moeite mee dan recente apparaten.
  Verder speelt de aansluiting op de TV een rol. Via HDMI zal je er minder of zelfs geheel geen last van hebben.
  Zelf heb ik een een Samsung 360 HD via HDMI op mijn AV receiver aangesloten. Ook de DVD recorder en DVD speler zijn via HDMI op de receiver aangesloten (totaal dus 3 HDMI kabels). De TV is via 1 HDMI kabel op de receiver aangesloten. Ik kan alle apparaten nu via de receiver bedienen en geluid gaat via de op de receiver aangesloten luidsprekers. Op de receiver kan ik de synchronisatie van beeld en geluid aanpassen. Dit komt echter slechts een enkele keer voor.
  De B270 heeft naar ik weet geen HDMI, vervangen door een decoder met HDMI zou dus verbetering kunnen geven. Vraag een leverancier of je het apparaat bij tegenvallende resultaten mag teruggeven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 jan 2009
 3. Koos, in theorie zal dat misschien zo zijn maar hier is iets anders aan de hand.
  Het werkt bij mij al 2,5 jaar feilloos en ik heb echt mijn aansluitingen niet veranderd.
  Gisteravond dus alleen problemen met Film1 HD en niet op andere zenders.
  De boel spanningsloos maken hielp niets.
   
 4. Ik heb op het HD kanaal van Film1 eens extra opgelet en er lijkt per film verschil te zijn. De Italiaanse film die begin van de avond werd uitgezonden had inderdaad een beetje last van het niet gelijk lopen van beeld en geluid. The Cleaner die om 20u30 begon had het echter helemaal niet. Toevallig was de eerste met Dolby Digital en de tweede niet.
  Misschien speelt dat ook mee. Maar het blijft wel raar dat je het eerst niet had en nu wel. Ik heb slechts tijdelijk Film1 omdat ik een tweede smartcard heb gekocht (ik zit nog in de free period). Ik heb dan ook geen historie over hoe het vroeger was.
   
 5. Ik snap best dat je het niet meer snapt....

  Betse Esy, het wordt wat verwarrend, maar bij mijn eerste bericht had ik een paar opties genoemd die misschien 'n verbetering zouden kunnen geven, een daarvan was dan een nieuwere HD receiver bij Ziggo te kopen in de (ijdele) hoop dat het geluid dan beter synchroon zou zijn. Zou niemand dit probleem al hebben voorgelegd aan Ziggo? Het probleem komt blijkbaar veel vaker voor. Het idee van Koos om een receiver met HDMI aansluiting te zoeken klinkt hoopvol, ook omdat ik dan de andere apparaten via die receiver kan bedienen. Kan ik onze harmony afstandbediening ook in de kast leggen want die werkt ook niet zo goed als dat ik gehoopt had. Mijn huidige receiver heeft inderdaad geen HDMI aansluiting, is ook maar een standaard receiver. Morgen maar weer naar de winkel voor een andere! ik laat het weer weten, voorlopig bedankt voor al jullie reacties!
  Byker
   
 6. Beste Byker, ik geloof dat je receiver en decoder door elkaar haalt. Ziggo verkoopt geen receivers , wel decoders. Als je TV daarvoor geschikt is zou ik zeker een HD decoder overwegen. Er zijn er momenteel 2, een Samsung 360 en een Humax 5000. Daarnaast is er ook nog de HD PVR Cisco 8455, hiermee kan je ook (HD en SD) programma's opnemen. Naast weergave van HD kanalen levert een HD decoder/PVR ook op SD kanalen een fraaier beeld. Dat komt door upscaling (het normale beeld wordt opgewaardeerd naar 720 of 1080i). Een Receiver is de kern van je audio/video installatie waarop al je randapparatuur (DVD speler, TV, decoder, luidsprekers, etc.) wordt aangesloten. De meeste winkels die receivers verkopen zullen ook decoders verkopen. Je hoeft dus niet speciaal bij Ziggo een decoder te kopen. Kijk eens bij zaken als IT's, MediaMarkt, BCC, etc. Uitzondering is de Cisco HD PVR, die kan je dacht ik alleen bij Ziggo kopen.
  Succes bij je zoektocht.
   
 7. Nou erg leuk als je zin hebt om nieuwe apparatuur te kopen maar geloof nou niet dat je daarmee het probleem van het asynchrone geluid oplost.
  Het probleem zit namelijk niet bij jou!
   
 8. Ik ben al een tijdje op zoek naar een HD PVR, maar tot op heden niet gevonden bij Ziggo. Ook kan ik nu op de site van Ziggo die Cisco HD PVR niet vinden bij de gecertifeceerde decoders. Of kijk ik ergens verkeerd?
   
 9. Humax 5000

  Hallo mensen, ik heb jullie allen wel aan het werk gezet, daar moet toch iets uit komen. Ben gisteren naar Media markt geweest om te kijken wat mijn opties zijn, de humax 5000 decoder van 199,00 is lekker klein, heb hem niet gekocht want ik krijg dan weer een ander probleem, mijn panasonic heeft maar 2 hdmi aansluitingen en die zijn al in gebruik voor de recorder en de home cinema. De humax moet (logisch) ook met een HDMI kabel verbonden worden op de tv. Mijn home cinema (bedoel je dat met een receiver Koos?) heeft geen HDMI ingangen, alleen een uitgang naar de tv. Zou er een HDMI uitbreiding te koop zijn net als voor de USB aansluitingen van een computer? Dan is dat probleem weer opgelost. Anders loop ik gelijk weer vast bij het aansluiten van een digitale decoder!
  Groet,
  Byker
   
 10. Kunnen we even on-topic blijven? :wink:

  Vanavond bij de film Sleuth op Film1-1 HD, meer dan 1 seconde vertraging in het geluid.
  Heb ik voor dezelfde film gekozen op Film1-1 en was totaal geen probleem.
  Daarna heb ik bij de settings van mijn Samsung 360R in het menu bij de geluidsinstellingen, 'Dolby Digital' uitgezet en was de vertraging stukken minder maar nog niet geheel over.

  Misschien dat de techneuten hier kunnen beredeneren waar het probleem ontstaat?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina