1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid later dan beeld

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door byker, 18 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo mede ziggo gebruikers, ik ben nieuw en wil graag een vraag stellen:

  Beeld en geluid zijn niet synchroon, soms lijkt het verschil meer, soms minder. Wij hebben een Panasonic HD plasma TH-42PZ8E en een digitaal abonnement. (nog geen HD) Op het home cinema systeem van Panasonic kun je de vertraging instellen, maar in het kastje van Ziggo heb ik dat niet kunnen vinden. Wie weet raad? Alvast bedankt, Byker
   
 2. Ik heb ook de Samsung B270R decoder in combinatie met een Panasonic plasma-tv (geen HD), en de laatste tijd merkte ik ook een paar keer asynchroon geluid. Dit was echter opgelost door even van zender te veranderen en dan weer terug; bij terugkomst liep het geluid weer gelijk.
   
 3. Helaas

  Bedankt voor je reactie PeeWee, heb het gelijk nog even geprobeerd, maar helaas, geen verschil (of juist wel, want het geluid blijft achter lopen) maar wie weet, komt er nog een oplossing!
  groet,
  Byker
   
 4. Hoe heb je het aangesloten?

  Als je het met een SCART/HDMI kabel op de plasma hebt aangesloten mag het in principe niet voorkomen, de tv zou het verschil wat kan ontstaan tussen de audio en video data moeten compenseren zodat het weer synchroon is. Als je de decoder echter met een optische kabel op de een Home cinema set hebt aangesloten heb je misschien een optie op deze set om een vertraging in te stellen zodat het weer synchroon is.
   
 5. ben ik weer...

  Niet lachen, maar meestal staat de home cinema niet eens aan en horen wij het geluid via de tv (met vertraging) de tv is met de kabel decoder verbonden via een scart kabel, alle 21 pennen bedraad. Ik denk erover om maar een HD decoder te kopen, misschien gaat het dan goed met het geluid. Maar ik vond het tot nu niet de moeite waard omdat er maar zo weinig zenders HD uitzenden. Had begrepen dat nederland 1,2 en 3 in februari ook in HD zouden uitzenden via Ziggo, maar kan daar niets meer over vinden. Voorlopig zit ik mij te ergeren aan het tijdsverschil beeld/geluid! Nog wel bedankt voor je reaktie!
  Byker.

  :frons:
   
 6. Dat is wel balen, ik spreek uit ervaring want ik heb er zelf helaas ook last van. Ik heb zelf een sony 40z4500, aangesloten via de humax 5000c, via HDMI. Ook hierbij heb ik regelmatig last van dat zenders niet synchroon lopen. Soms helpt het heen en weer zappen om dit op te lossen, maar dit werkt vaker niet dan wel...dus ik hoop met je mee op een oplossing :!:
   
 7. Ned 1,2 en 3 per februari in HD heb ik hier nog nergens gelezen, alleen dat ze begin dit jaar willen gaan starten, maar of dit lukt is nog altijd de grote vraag. De test van HD ned 1 morgen is ook al afgeblazen aangezien de benodigde apparatuur niet op tijd leverbaar is.
   
 8. Oké Roy, 't is niet anders, er zal best een oplossing zijn. Als ik Ziggo helpdesk :no:kan bereiken vraag ik of het mogelijk een fout in de aansluitkast buiten is, ik weet dat daar een en ander in afgeregeld kan worden.
  Zodra ik meer weet laat ik het hier weten!
  Byker
   
 9. Ik zal je hoop gelijk om zeep helpen. Buiten in de aansluitkast kunnen ze niets aan het niet synchroon lopen van beeld en geluid veranderen. Daar kunnen ze wat wijzigingen mbt het algehele/totale signaal uitvoeren, en aan en afsluiten, verder niets.
   
 10. Jammer, dan probeer ik dat maar niet, blijft de optie om een HD receiver te kopen..... verwacht daar ook niet zoveel van.
  Groet,
  Byker
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina