1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid via HDMI alleen aan/uit

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door Shane44, 17 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb inmiddels contact gehad met ziggo. Zij erkennen het probleem en adviseerde mij om contact op te nemen met samsumg.

  Samsung is ook bekent met het probleem en ze werken aan een oplossing. Ze kunnen echter niet aangeven wannneer dit probleem opgelost zal worden.
   
 2. Ik weet niet wat je verwacht, ik kan je alleen maar aangeven zoals ik eerder heb gedaan, dat je met deze Samsang HD-ontvanger het geluid niet kunt regelen via HDMI. Dit is een beperking op de hardware. Dit kan Ziggo en Samsung niet aanpassen, want het is gewoon een eigenschap van deze eerste generatie HD-ontvangers. Met de nieuwe ontvangers kun je het geluid wel regelen.
   
 3. Als jij zegt dat het een hardware probleem, betekent dit dus dat ze bij ziggo en samsung de boel voor het lapje houden en dat ze hopen dat het voorbij waait. Leuk om te weten hoe ze hun klanten behandelen..
   
 4. Ah.. dat verklaar dan ook dat het via optical ook niet werkt..

  Das nou zo jammer, bij de oude ontvanger gebruikte ik het zoveel (had ik maar een ab nodig nu 2)
  je zou verwachten dat het een programmer kwestie is van de firmware. thans dat lijkt mij.
  Ach, ik kan er mee leven (en gebruik audio van tv nooit):oyeah:
   
 5. Volgens mij heeft de Humax er ook last van, ik kan op de HD kanalen via HDMI het geluid via de decoder niet regelen. Betekent dit dat beide HD ontvangers last hebben van dit probleem?
   
 6. De humax kan het volume juist wel regelen via hdmi, zolang het geen DD 5.1 is.
   
 7. Inderdaad, DD5.1 helaas niet, en een aantal HD zenders zendt daar wel in uit.
   
 8. dit kun je wil anders instellen
   
 9. Klopt, maar ik heb de decoder aangesloten op mijn home cinemaset. Geluid in DD 5.1 heeft dan mijn voorkeur. Voor het volume moet ik dan gebruik maken van de volumeregelaar van de cinemaset. Verder geen probleem, alleen jammer dat het niet via de decoder kan.
   
 10. de decoder kan het dd 5.1 niet decoderen naar de individuele Fl, C, Fr, Br, etc kanalen en daarom het geluid dus ook niet regelen. Het immers geen dd 5.1 decoder.
  De decoder kan wel een stereo downmix uitvoeren, waardoor het geluid wel te regelen is, maar dan heb je geen 5.1 kanalen meer
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina