1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid via HDMI alleen aan/uit

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door Shane44, 17 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op de tv (Philips 37PFL7603D/10) is een hd-decoder (Samsung DCB-H360RS) via HDMI aangesloten. Het varieren van het volume via de afstandsbediening van de decoder werkt niet. Van stand 0 naar 1 wordt het geluid ingeschakeld maar bij het verder opvoeren van het volume blijft de geluidssterkte hetzelfde.
  Het geluid via de aparte analoge audio in op de tv (en toegewezen aan de juiste hdmi-ingang) geeft geen verbetering. Ditzelfde geldt ook voor de HDMI en audio ingang aan de zijkant van de tv.
  Als de analoge audio out op een analoge versterker wordt aangesloten werkt de volume regeling wel, het geluid loopt echter niet synchroon met het beeld.
  Als de decoder via component op de tv is aangesloten werkt alles naar behoren. Aangezien deze ingang wordt gebruikt voor de Wii is dit geen oplossing.
  Ligt het probleem bij de tv of de decoder? Hoe kan dit euvel worden opgelost?

  Bij voorbaat dank..
   
 2. Je kunt het geluid niet regelen icm hdmi bij de samsung DCB-360.
   
 3. Aangezien de mogelijkheid bestaat om het geluid analoog door te geven aan de tv (ivm met DVI), is het dan wellicht een optie om op een of andere manier het hdmi-signaal zonder audio door te sturen? Bestaan er HDMI-kabels die alleen het video-signaal doorgeven?
   
 4. Klopt dat dat niet werkt, via scart werkt de volumeregeling wel.
  Dit is geen probleem maar een feit.
  Ik snap alleen niet wat je ermee wil bereiken :sad:.
  Het audiosignaal gaat samen met het videosignaal, digitaal, naar je TV.
  Geen noodzaak om het volume te regelen toch :?:

  Dat er een vertraging in het geluid zit ligt aan 'Natural Motion' van je Philips TV, echter dit merk je niet op je TV maar alleen als je het geluid afspeelt via een versterker.
  Om dit op te lossen sluit je een (liefst digitale) audio kabel aan op je TV (Digital Audio Out) die naar je versterker loopt.
  De audio output van dat kanaal is nl. aangepast aan het beeld van je TV, dus zul je dan geen vertraging meer bemerken.
   
 5. ik heb ook de 360, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook liever had gehad, dat ik het volume op de ontvanger zelf regelen kon dmv HDMI. theoretisch moet je nu als je geluid via een versterker loopt, twee aparte AB's gebruiken. (een om te zappen, en die van de versterker om het volume te regelen) niet echt prektisch dus.

  Bij de 9401r bijvoorbeeld, draaide ik het volume van mijn versterker een kwartslag open, en regelde ik verder het volume met de ontvanger, dit is dus niet mogelijk bij de 360, een minpuntjevind ik persoonlijk.

  Heb het inmiddels op een andere manier opgelost, die het voor mij weer praktisch maakt.
   
 6. Hai Vinnie

  Hoe heb jij dit (praktisch) opgelost :idea:
   
 7. @Rolypoly

  het is nogal onhandig als je tijdens het zappen het volume wilt aanpassen, je de afstandsbediening van de tv moet pakken. Dit wordt er allemaal niet eenvoudiger op...
   
 8. Vaker genoemd en niet als verkapte reclame bedoeld: Koop een Logitech Harmony en je bedient je tv, samsung en versterker weer integraal en op logische wijze met 1 afstandsbediening alsof het altijd al zo bedoeld was ;) (Ja, MrDroopy kan nooit meer zonder Harmony en Ambilight)

  (geluid regelen via hdmi gaat meestal niet aangezien het geluid rechtstreeks digitaal doorgestuurd wordt en voor volumeaanpassing het geluid eerst gedecodeerd zou moeten worden, dan bewerkt en dan weer gecodeerd)
   
 9. Daar zit wel wat in, maar daar heeft Samsung wat op gevonden: je kunt nl. met de AB van de Samsung ook je TV bedienen :wink:.
  En als ik me niet vergis werkte dat bij mij (Philips TV) meteen als ik op het knopje TV drukte op de Samsung AB.
   


 10. ik ben het helemaal met je niet verkapte reclame eens, die oplossing heb ik toen ik de 360 kreeg ook genomen, werkt super ganz toll
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina