1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Uitzending gemist haperend beeld

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Bos, 17 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als ik via www.rtl.nl een gemiste uitzending wil bekijken, dan krijg ik dat beeld eerst goed door maar na een tijdje begint het te haperen. Ik heb het alles in 1 basis pakket. Via de helpdesk van Ziggo heb ik al allerlei dingen aangereikt gekregen om te kijken of dat bij mij goed staat. Niets helpt. Ik heb mijn PC eens bij iemand anders aangesloten met een snellere internet verbinding en toen ging alles wel goed. Ik denk dus dat het niet aan mijn PC ligt maar dat de internetverbinding in het pakket alles in 1 basis (download 1 Mb/s en upload 0,15 Mb/s) te traag is om een gemiste uitzending te bekijken op rtl.nl. Heeft iemand anders dezelfde ervaring? Of werkt het bij andere gebruikers met het zelfde pakket wel goed?
   
 2. 1 MB Is tegenwoordig niet veel meer als het om online media gaat. De uitzending wordt zo te lezen sneller afgespeeld dan er gebufferd kan worden. Welke kwaliteit wordt er tijdens het afspelen aangegeven (rechts van de menubalk, onderin beeld) en kun je die niet lager zetten door op een kleiner "balletje" te klikken? (Maar zo te zien wordt automatisch de kwaliteit ingesteld die het best bij je verbinding past).
   
 3. Ik heb beeldweergave mbv Silverlight configuration. Dat werd geadviseerd door de site van rtl. Daarin kan ik volgens mij niet zien met welke snelheid het wordt doorgegeven. Maar ik heb het al wel op het middelste bolletje gezet (het kleinste bolletje kan niet gekozen worden). Ik ben inderdaad bang dat 1 Mb/s te langzaam is. Maar ik wil het graag zeker weten, dan hoef ik niet meer op mijn PC naar een probleem te zoeken. Bedankt voor je reactie.
   
 4. Ik denk dat de verbindingssnelheid idd de beperkende factor is. Ik zou zeker niet naar een probleem op de PC zoeken (dat er hoogstwaarschijnlijk ook niet is). De 1 MB wordt wel gehaald? (www.speedtest.net)
   
 5. Ja, dat wordt wel gehaald.
  Ik heb inmiddels ook bij RTL de vraag gesteld of ik hun uitzendingen kan ontvangen met 1 Mb/s.
  Ben benieuwd wat zij daarop zeggen.
  Ik zal het antwoord hier ook neerzetten.
   
 6. Even 'Het Weer' bekeken. Met het middelste bolletje is de stream 796 kbps. Dit zou met een 1 Mbps verbinding dus nog wel te halen moeten zijn.

  Welke browser gebruik je? Ik heb zelf al een maand of twee dat flash streams via Firefox enorm haperen terwijl dezelfde streams via Internet Explorer goed lopen. Bij gebruik van Firefox schiet de CPU usage naar 100% terwijl het bij IE netjes verwerkt wordt.

  Bij RTL komen de streams via Windows Media Player binnen, dus zou het probleem met flash streams niet merkbaar moeten zijn. Bij mij wou echter de hoge kwaliteitsversie niet draaien in beide browsers. Wat blijkt? ik had in de Media Player mijn verbindingssnelheid op 1.5 Mbps staan, terwijl ik 5 Mbps heb. Nadat ik de player ingesteld had om de snelheid automatisch te detecteren, doet hij het wel goed op de hoge kwaliteitsstreams. Het kan dus ook een instellingen probleem in WMP zijn!
   
 7. Antwoord van RTL

  Dit is het antwoord van RTL op mijn vraag of 1 Mb/s te weinig is om hun uitzending gemist te kunnen bekijken.

  "Dat zou best kunnen, 1mb per seconde zit wel op de grens om rtlgemist te bekijken. Als een een snelheidstest op de speedtest.nl doet wat komt er
  dan uit? Onder de 600kbps is waarschijnlijk te laag."

  Uit mijn speedtest komt 1 Mb/s maar het kan er toch niet mee overweg.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina