1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Kleine installatie problemen...

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Righard, 16 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Eindelijk de overstap gemaakt naar Digitale/HD TV. Eerst wat nieuwe aparatuur, een Sony KLD-52Z4500 en de Sony STR-DA5400ES als receiver. :applause:

    Als decoder gekozen voor de Cisco 8455DVB. De installatie verliep niet geheel zonder problemen. Als eerste de decoder op de receiver aangesloten via HDMI en vanaf de receiver naar de TV via HDMI. De verschillende andere componenten (DVD, harddisk recorder, ed) ook via de receiver naar de TV, de Sony receiver upscaled alles mooi naar 1080p en dan het gemak van maar 1 kabel naar de TV.

    Bij het aanzetten van de receiver gelijk geen beeld, maar dat verwachte ik ook niet. De handleiding is daar duidelijk in, als eerste wordt de nieuwe software/firmware binnengehaald. Na 3 kwartier weer eens gekeken en jawel, het beeld is er precies volgens de handleiding, mijn taalkeuze…
    Daarna het invoeren van het Netwerk ID en Frequentie (was niet nodig, was al ingevuld). Helaas ging het hierna steeds fout met de melding “Installatie Mislukt”. Enige optie is de “OK” toets die me weer alles laat invullen met als resultaat “Installatie Mislukt”. Ziggo support bellen bracht geen uitkomst. Na een klein kwartiertje wachten gaat de telefoon over, maar niemand neemt hem op. Een uurtje later nog eens geprobeerd, maar toen was het inmiddels na 22:00 en dan is er niemand meer.

    De volgende ochtend de decoder weer aangezet. Wederom voor Nederlands gekozen en het Netwerk ID en Frequentie ingevuld. Nu lukte de installatie wel. Helaas verandert iedere keer de HDMI Resolutie instelling naar 576p of 720p ipv de door mij ingestelde 1080i of geen beeld en geluid. Zo te zien kan de HDMI handshake van de Cisco box nogwel verbetert worden. Ook een lock van de instelling zou op zijn plaats zijn. Met de Cisco box direkt via HDMI op de TV aangesloten is het probleem een stuk minder, in ieder geval elke keer beeld, maar soms toch nog terug naar 720p :cry:

    Een volgend probleem was het geluid. Nadat ik dit op “Origineel” had gezet, kwam de TV met de melding dat het ingangssignaal van het geluid niet ondersteund wordt en het advies om dit te controleren. Het terugzetten op “Stereo” had geen effect, het geluid bleef weg, de foutmelding blijft. Uiteindelijk bleef er niets anders over dan de Cisco box te resetten naar fabrieksinstellingen en de hele installatie over te doen.

    Bug: de HDMI handshake moet toch een stuk beter kunnen. Ik zou graag de Cisco box via de Receiver laten lopen.

    Bug: SPDIF-uit kan naar Origineel gezet worden, maar terug naar Stereo lukt niet (wel zichtbaar op het scherm, maar geen feitelijke terugschakeling) :no:

    Er zijn nog wel wat andere dingen die verbeterd of nog geimplementeerd moet worden (oa teletekst... Daar schakel ik wel weer even naar analoog voor, voorlopig)...
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 16 jan 2009
  2. HDMI handshake verhaal heb ik vaker gezien. De resolutie instelling onthoud hij normaal keurig hoor, maar als hij geen HDMI output device vind valt ie terug naar 576p. gelukkig heb ik hier geen probleem en negotiatie ie elke keer een 1080i verbinding met mijn tv.

    SPDIF probleem: (je had eea toch via hdmi aangesloten en toch niet via spdif?) fabrieksinstellingen is een wat forse stap. Als het goed is zou spanningsloos maken genoeg moeten zijn. Alternatief is een paar keer schakelen tussen een 5.1 signaal en een pcm 2.0 signaal.
     
  3. HDMI handshake issue is helaas een erg bekend issue bij mij.

    De VOD helpdesk hebben gezegd dit issue door te hebben gespeeld naar Cisco, hopeljk kunnen ze het oplossen.

    Overigens speelt het met name (of zelfs alleen?) als je een HDMI AV receiver tussen de Cisco en TV hebt hangen.
     
  4. Ik deel die mening niet. ik wil graag dat de cisco blijft onthouden dat ik 720p wil en toch moet ik hem regelmatig van 1080i afhalen
     
  5. raarrrr.... Hier gaat ie feilloos. Blijft een wonderlijk apparaat.
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
     
  6. Is redelijk als hij geen HDMI output device kan vinden, maar zojuist stond hij weer bij het aanzetten op 720p (moet zijn 1080i). Als het 576p zou zijn kan ik eea nog begrijpen, maar 720p?

    SPDIF out naar receiver toen ik de Cisco box direkt op de TV had aangesloten. Aangezien er ook een TosLink van de TV naar de receiver loopt was dat inderdaad niet nodig, maar het ging meer over het feit dat het niet teruggezet kan worden, terwijl het menu zegt dat het inmiddels weer op Stereo staat.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina