1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ZIGGO - Doof,Stom en Blind ?!

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Jam, 15 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vraag me af in hoeverre je het ontkennen mag noemen. Gradus Vos heeft het over ik geloof 40.000 klanten, dat vind ik nog al een aantal, en wil dat zeker geen ontkennen noemen.
  Dat is ook de pest met zoveel klanten, het percentage klanten die storingen hebben ervaren mag dan wel laag zijn, maar wordt steeds minder relevant gezien de hoeveelheden die dan wel een storing ervaren...
   
 2. Mij hoor je niet ontkennen dat er problemen zijn op dit moment. Sterker nog, ik probeer me zo goed mogelijk in te zetten om deze problemen op te lossen.

  Echter is een onderzoek gedaan onder iets meer dan 75 mensen niet erg representatief. Dat was dus ook mijn punt.
   
 3. Hier ging het over het langlopende providersonderzoek van de Consumentenbond zelf waarvoor klanten zich zelf moeten aanmelden. Net als op dit forum zijn dat vooral de klanten met problemen. De steekproef is dus veel te klein en niet representatief genoeg om conclusies te trekken.
   
 4. Misschien niet, maar toen ik een week geleden een modem offline had en belde met de helpdesk werd me vertelt dat er op dat moment 6000 uitlagen door een storing.

  Het feit dat heel Nederland op dit moment "upgrades" krijgt en dat ook keer op keer bij de helpdesk gezegd wordt, zegt ook genoeg. En begin nu niet dat mensen niet klagen, dus dat er geen klachten zijn. Mijn ouders of mijn vrouw hadden het maanden geleden al opgegeven en besloten er maar mee te leven dat ze minder krijgen dan ze voor betalen. Mensen klagen niet omdat ze bang zijn het toch niet te snappen als ze een antwoord krijgen. Is ook een feit.

  Dus misschien zijn het voornamelijk klagers, maar dat geldt dan ook voor de andere providers. Toch ?
   
 5. ZGV
  onafhankelijk forum, door gebruikers,voor gebruikers....

  en direct komen hier de nuances alweer als het een slecht bericht over ZIGGO betreft.

  "met stroop vang je meer vliegen dan met azijn" is er ook zo één,ook wel dooddoenertjes word dat genoemd.[nuance]

  de vliegen [problemen] moeten verjaagd worden,niet gevangen dus een beetje azijn is wel gewenst.

  "onderzoek niet representatief"

  na alle "slechte" berichtgevingen zowel als op tv [radar 2x] kranten,en internet word iedere keer geroepen "niet representatief"

  tel het allemaal even bij elkaar op en ik heb dan toch echt een heel ander beeld van ZIGGO wat WEL heel "herkenbaar is..."

  als dit een gebruikers forum is,waarom is het dan steeds meer een helpdesk geworden met betrekking tot problemen bij ZIGGO...?

  hiermee wil ik absoluut niets afdoen aan de inzet en het goede werk van mensen die hier hun vrije tijd in steken.

  laat ik het dan even omdraaien, als ZIGGO als beste provider uit de bus was gekomen in dit onderzoek,had dat groot uitgemeten op de voorpagina gestaan van ZIGGO.
  en ik denk... waarschijnlijk hier op het forum ook.
   
 6. Ik proef bij te veel mensen dat onafhankelijk wordt vertaald in "neem het onder geen enkele voorwaarde op voor Ziggo". Dit gaat zover dat zelfs als zaken worden terug gebracht tot "de juiste proporties" (nuanceren) dit in het voordeel van Ziggo wordt uitgelegd.

  Onafhankelijk in mijn ogen wil zeggen dat een ieder het volste recht heeft zijn visie te geven. Daarvoor gaan we met elkaar en met Ziggo in discussie. Dan gaan we elkaar niet het recht ontzeggen om meningen van "een verkeerde kleur" te ventileren. Dat geldt voor alle forum bezoekers.

  Als ZGV/MGV kiezen we niet voor een conflict model waarbij we continue als kemphanen tegen over elkaar staan. Helaas heeft sinds de fusie het grote aantal problemen er voor gezorgd dat de sfeer richting Ziggo een stuk minder vriendelijk is geworden. Begrijpenlijk als je bedenkt dat als je niet wordt gehoord en je probleem zich maar voortsleept dat emoties de boventoon gaan voeren. Dat het dan frustreert als dan ook nog iemand het "lef" heeft om ook maar iets te zeggen dat ook maar enigszins als goed kan worden uitgelegd is ook te begrijpen.

  Wat ik niet begrijp is dat de grondslagen van dit forum of de ZGV/MGV ook regelmatig in één adem worden meegenomen.

  Dus nogmaals, dit is geen "Anti Ziggo" forum. Wij willen ook dat er z.s.m. aan lopende en ook onverhoopte toekomstige problemen een eind wordt gemaakt. We doen dat op een constructieve wijze. Interesseert het je niet hoe de verhoudingen zich op den langere duur ontwikkelen dan is dit forum geen optie.

  We weten dat Ziggo professioneel genoeg is om problemen op te lossen. Dat hoeft echt niet met alleen maar schelden en schreeuwen. Dat het niet allemaal even vlot verloopt daar zijn we het over eens. Dat bewijst ook dat er nog veel problemen open staan, anders zou het wel veel vlotter verlopen.

  Dat het management niet graag naar buiten komt hiermee snappen we ook maar al te goed. Men zal alles aangrijpen om een positief beeld uit te stralen. Vandaar dat men bv zegt dat het qua aantallen procentueel nogal meevalt. Men vergeet echter even dat men desondanks numeriek over dermate grote getallen praat dat er redelijk forse achterstanden bestaan.

  De Consumenten Bond beseft in haar scoringsdrift niet dat met een slecht uitgevoerd onderzoek men het Ziggo management juist helpt en de kans geeft om aan te voeren dat het allemaal niet zo "erg" is.

  Wat voor ons blijft tellen is naast aantallen, de "ouderdom" van klachten en bereikbaarheid van helpdesk. Zolang dat niet tot redelijke proporties is terug gebracht heeft voor ons Ziggo zijn zaken nog niet op orde.
   
 7. Wat ik echt niet snap is dat het oplossend vermogen zo gering is, waardoor problemen maar blijven voortslepen (legio voorbeelden op dit forum). Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat juist datgene wat vóór een fusie moet gebeuren niet gedaan is, namelijk één administratie voeren. Van Zesko naar Ziggo heeft ruim een jaar geduurd nadat alle verkopen definitief waren, waarom is in dat jaar niet de migratie naar één administratief systeem gedaan? Het komt nu op mij over alsof er 16 mei 2008 een big bang integratie heeft plaatsgevonden die, zoals gebruikelijk bij big bang, de nodige problemen heeft opgeleverd. Wat is er in dat jaar Zesko -> Ziggo gebeurd?
   
 8. Inventarisatie van 3 bedrijven. Een heel nieuw bedrijf op papier ingericht. Een transitieplan opgesteld. Overleg met OR, vakbonden. Herindeling personeel, opleidingsplan/scholing. Verhuizing/verwerving personeel. Gebouwen, infrastructuur. Te voeren en afstemming van producten, enz. enz.

  Ik schat zo in, omdat men te maken had met 3 operationele bedrijven dat het leeuwendeel pas geëffectueerd kon worden na de daadwerkelijke fusie. Extra handicap : Geen weg terug.

  Groot probleem : Waar leg je het startpunt ?; Wanneer ben je er klaar voor ?

  Op zich al een huzarenstuk. En dan maar afwachten of het op papier allemaal klopt en tig keer bezien of er voldoende fallback is ingebouwd. En wat te doen als er zaken niet zijn voorzien?
   
 9. Dat snap ik en een groot gedeelte is ook echt wel goed gegaan. Afstemming van producten zag je gedurende het overbruggingsjaar duidelijk tot stand komen.

  Dit is natuurlijk een moeilijke vraag, echter ik vind persoonlijk dat je er nog niet klaar voor bent als je producten gaat verkopen die je administratief niet kunt verwerken. Die beginmaanden met snel oplopende achterstand op nieuwe producten had mijns inziens voorkomen kunnen worden. Daardoor zijn nu veel medewerkers bezig met puin ruimen en constant achter de feiten aan het lopen. De volgende migratie staat alweer voor de deur (DTV pluspakketten), hopelijk gaat die beter dan de telefoniemigratie van @home. We wachten het af.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina