1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Webspace/Homepage voor Multikabel klanten wijzigt

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door CeeS, 14 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wil je zeggen dat Blogger dan een ftp verbinding maakt met ziggo ?
  Lijkt me dat je toch zelf gewoon een ftp verbinding maakt ?

  Als het wel blogger is die vanaf de blogger server toegang krijgt tot de ftp gegevens van een ziggo klant lijkt me dat niet zo veilig omdat je je complete inlog gegevens van je account daarmee aan een ander geeft.

  Als mwbama90 gewoon zelf zijn blogger site upload moet dat gewoon werken. Dat wordt dan niet geupload door iemand buiten het ziggo netwerk.
   
 2. Blogger

  Inderdaad Cees,

  het is (was) Blogger die de ftp-verbinding met de "webspace" maakt. Dat heeft de voorbije 7 jaren zo gewerkt (en dat doet het nog voor ettelijke gebruikers) en ik heb daar nooit een probleem mee gehad. Ook nooit enige klacht gezien of gehoord die op enig misbruik van dergelijke opzet zou kunnen wijzen. Google biedt ook wel alternatieven aan - namelijk op hun servers publiceren - maar daar hangt dan snel weer een eigen prijskaartje aan.

  Zelf de bestanden uploaden (bij mij zijn het er nu 175 in 65 folders) is helemaal de wereld op zijn kop: eerst naar een host publiceren die toleranter is dan Ziggo (ja, die bestaan echt) en dan van die host naar mijn "webspace". En dat elke keer als iets op mijn log wil publiceren of wijzigen ... Dan ga ik maar in een keer voor die flexibelere host. Tenslotte moet ik toch alle links naar dit log updaten naar http://members.multiweb.nl/ enzovoort (en dan later waarschijnlijk nog eens als het http://members.ziggo.nl/ wordt?)
   
 3. Als ik iets op mijn homepage wil wijzigen upload ik het toch zelf vanaf mijn computer naar mijn homepage, dat is toch niet de wereld op zijn kop ?

  Verder zou ik persoonlijk niet mijn inloggegevens aan een derde geven die dan kan inloggen daarmee op mijn homepage. Het zijn dezelfde gegevens waarmee je email gelezen kan worden.

  In elk geval is het met de nieuwe homepage servers op dit moment niet meer mogelijk om vanaf een niet-ziggo aansluiting een homepage met ftp te uploaden. Het kan echter nu wel met webdav (dus via je browser / verkenner) en dat konden 'wij' bij Multikabel vroeger nooit en dat werkt ook best wel handig.
   
 4. Toch spijtig ...

  Dank voor de reactie Cees, maar mijn homepage op Ziggo / Multikabel heeft wel een heel andere opzet dan mijn weblog. Op mijn weblog staan mijn bedenkingen mooi chronologisch gerangschikt, er wordt iedere maand een mapje aangemaakt, gebruikers kunnen per artikel commentaar leveren, enz.
  Als ik een dergelijke structuur manueel moet gaan onderhouden, betekent dat dus bij elke nieuw artikel én iedere maand honderden bestanden oversluizen naar een hele rits van folders. Dat wordt nu met één druk op een toets voor mij gedaan (en de maandelijkse aanpassingen zelfs geheel automatisch.)

  Toegegeven, Webdav is best leuk, maar werkt weer niet als je bvb. Google Chrome als browser gebruikt. Het compenseert i.i.g. geenszins mijn gemis aan vroeger comfort.

  Als ik jouw eindoordeel zo lees "In elk geval is het met de nieuwe homepage servers op dit moment niet meer mogelijk om vanaf een niet-ziggo aansluiting een homepage met ftp te uploaden", rest mij dus niet veel anders dan te gaan shoppen voor een andere provider.:giveup:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina