1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Motorola SBV5121E defect

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door rinus1249, 14 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. @Cees. We hebben idd eigenlijk de splitter nodig ivm tv boven. Na de internetspliter zetten is geen optie. Die staat helemaal achterin de woonkamer. Dan zou er vanaf daar een draad door de hele kamer weer terug moeten naar de meterkast. We hebben nu dus geen tv meer boven.. maar ik ga het ff proberen zo.

  De splitter was geen internetsplitter, jammergenoeg.

  Volgensmij heeft de monteur de internetsplitter op de plek van de oude wandcontact gedaan, en niet gewoon op het oude contact. Ik kan dus ook niet simpelweg die splitter naar de meterkast verzetten denk ik. Ik heb daar ook (nog) geen stroom. Wordt een te grote klus voor mij...

  Is er ook een simpelere oplossing om tv misschien draadloos naar boven te doen?

  Gr Klick
   
 2. Hallo Klick,

  Ik las even dat je begon over draadloos tv kijken...Persoonlijk ben ik geen fan van draadloos tv kijken via een verzender en ontvanger..stoorde bij mij iig met verschillende draadloze kastjes...google geeft al bijvoorbeeld hier een draadloze oplossing:

  http://www.myelectronics.nl/index.html?lang=en-us&target=d51.html&lmd=39926.763229

  Er zijn natuurlijk ook andere kastjes etc, Ik Heb er in verschillende woningen meegespeeld maar toch had ik regelmatig storing....of je had geluk en je moest echt stil zitten of GEEN scheet laten dan had je soms vlekkeloos beeld..maargoed nog een nadeel is dat je tevens maar 1 kanaal kan kijken, willen ze onder bijvoorbeeld SBS6 dan heb jij boven ook SBS6...

  Mits je digitenne bedoeld? Of hoe heet dat ook alweer van KPN etc? Kost je maandelijks dus geld.

  UPDATE: schijnt ook dat dit apparaat WEL verschillende kanalen kan regelen: http://www.nedis.com/Articles/HQ/VID-TRANS70.php
   
 3. In elk geval heeft de monteur het niet goed gedaan als ik het goed begrijp. Als je AOP (Abonnee overname-punt) in de meterkast zit, had hij met een daarbij behorende internet splitter dáár het modem moeten plaatsen. Of hebben jullie zelf aangegeven dat hij in de woonkamer moest komen ?

  In dat geval zou je ook Ziggo kunnen vragen om opnieuw een monteur te sturen omdat de eerste het niet goed gedaan heeft....

  Je moet inderdaad wel een kabel van je computer naar je modem hebben, of je moet het draadloos willen doen. Je kunt ook een router in de meterkast zetten bijvoorbeeld.

  Een oplossing voor je TV boven is er niet, je *moet* echt je internet modem als eerste op de kabel aansluiten, anders is het vragen om problemen en krijg je dit soort verschijnselen als je nu al hebt. Dus de modem in de meterkast lijkt me dan de enige oplossing.
   
 4. AOP nog nooit van gehoord. Is dat het kastje wat de groene kabel split naar radio en tv? Die zat in de muur van de woonkamer en daar heeft de monteur de internetsplitter opgezet.
  In de meterkast hebben de vorige bewoners een splitter tussen de groene kabel ingezet om tv boven te kunnen krijgen. Daar hebben we nooit bij stil gestaan tot vanavond. :frons:

  Denk je dat ziggo kan helpen om onze aansluiting in de meterkast te krijgen? Zijn daar kosten aan verbonden? Moet ik dan zelf voor stopcontacten zorgen voor modem en router?

  Ik heb idd een router om draadloos te kunnen internetten..

  Voorlopig geen tv boven is overigens niet echt een groot probleem, we hebben liever stabiel internet. Ik kan zeggen dat het tot nu toe, toch al bijna 5 uur, de verbinding stabiel is! :thankyou: ik hou het in de gaten

  Ik leer wel steeds meer van de techniek moet ik zeggen.. het liefst wil ik ook nog een netwerk tussen windows vista draadloos, windows XP draadloos en ubuntu met draad. Maar krijg het nog niet echt aan de praat..

  Groet Klick
   
 5. @Cees,

  Ik heb er inderdaad een versterker tussen. De Hirschmann RH-GHV820A (21dB). Deze heeft 1 uitgang en is retourgeschikt. Vervolgens heb ik een kabel naar boven gelegd van ca. 3 m. waar een 6-voudige multitap zit. Het modem is op de aansluiting met de hoogste demping (17,5 dB) aangesloten.

  Ik heb dit gedaan om het "lelijke hoekje" van mijn woonkamer wat te verfraaien. Het AOP zit namelijk in de woonkamer. In plaats van een hele hoop kabels, een modem en een router zit er nu enkel de versterker. Dat lijkt dus een stuk netter....

  Ik laat alles maar zo zitten want het werkt allemaal prima. Overal in huis goed beeld en het internet loopt ook als een zonnetje.
  Ik was echter bang dat het modem van het sterke signaal misschien eerder kapot gaat.

  pvd
   
 6. Dit is correct, de monteur heeft in dit geval het modem en de splitter op de juiste plaats gemonteerd. Dat punt in de woonkamer is het AOP.

  En hier zit het probleem. Ten eerste niet handig om de groene kabel door te knippen van de oude bewoners, daar deze niet in eigendom is, maar eigendom is van de leverancier/netwerkbeheerder (net als dat je de verzegelde meterkast onderdelen niet mag open maken).

  Heel vervelend gezegd zijn er eigenlijk slechts 2 mogelijkheden om een (kwalitatief)goede situatie te verkijgen:

  1- Groene kabel moet hersteld worden, en splitter ertussenuit. Het radio/tv signaal gaan verdelen NA de geplaatste splitter in de woonkamer. Houd extra kabelwerk in, en mogelijk grotere lengtes kabel, dit kan mogelijk weer leiden tot de noodzaak van een versterker.

  2- Het AOP laten verplaatsen van de woonkamer naar de meterkast. Het beste kan je dit door Ziggo laten uitvoeren. Hierbij zullen dus ook de modem en splitter verplaatst moeten gaan worden. Vervolgens kan je NA deze splitter gemakkelijke het radio/tv signaal gaan afsplitsen. Dit heeft wel als gevolg dat de de pc/telefoon bedrading zult moeten gaan aanpassen.
   
 7. @ Excalibur: Ik snap het. We hebben de splitter verwijderd en zullen die niet terug plaatsen. Om het weer te verbinden hebben we de beste 'verleng plug' gekocht die de twee weer met de beste signaal overdracht kwaliteit moeten verbinden.

  @ Cees: We hebben nog steeds geen storing gehad!! De modem is dus weer stabiel!! :pompom::pompom::pompom::pompom:

  Thanx all!!!!!!
  :thankyou::thankyou::thankyou:

  Groet klick
   
 8. @ Adek
  Ik zal nog eens kijken naar dat draadloos tv kijken enz. Maar als je al zegt dat er veel storing mee is dan hoeft het niet denk ik.

  Ik moet me er even in verdiepen :)
   
 9. Redelijk storingvrij (draadloos) kijken kan eigenlijk alleen met digitenne (van KPN)

  pvd
   
 10. 12dbmv is wel een beetje aan de hoge kant
  vermoedelijk staan alle signalen te hoog (tv)
  heb je er misschien een versterker tussen zitten ????

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina