1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

draadloos internetpakket van Ziggo noodzakelijk

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door sumie, 14 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien wel een domme vraag maar heb ik het draadloos internetpakket van Ziggo (kosten 50,- euro) nodig om thuis draadloos te kunnen internetten?
  Ik heb zelf een Wireless Access Point (van Level1) waar ik tot nu toe draadloos heb zitten surfen. Als ik straks het Ziggo kastje thuis heb komt daar toch gewoon een netwerkkabel uit die ik normaalgesproken achterin mijn PC aansluit op de ethernetkaart. Alleen nu gaat de netwerkkabel niet in de PC maar direct in mijn Level1-WAP en op deze manier maak ik draadloos verbinding met mijn laptops? Of zie ik iets over het hoofd?
  Toen ik een alles-in-1 pakket bij Ziggo bestelde vroeg ik aan de telefoon of ik het 'draadloos internetpakket van Ziggo' nodig had omdat ik al een WAP thuis heb? Maar mij werd verteld dat ik toch echt dat 'draadloos internetpakket van Ziggo' moest aanschaffen, anders was draadloos internetten niet mogelijk.
  Aangezien mijn kennis op dat gebied beperkt is wilde ik voor de zekerheid deze vraag hier nog even neerleggen.
  Alvast bedankt voor een reactie.
   
 2. Je hebt alleen een standaard modem nodig van Ziggo. Vanuit hier maak je gewoon zelf jouw eigen draadloze netwerk.
   
 3. Hoi,

  Het is niet zo dat je specifiek het "Draadloos internetpakket van Ziggo" nodig hebt om draadloos te kunnen internetten.
  Voor het draadloos internetten heb je waarschijnlijk niet genoeg aan je AP. Is jouw Access Point alleen een Access point of heeft deze ook ingebouwde Routerfunctionaliteit? Heb je een typenummer?

  De meest "Out of the box" manier is om gewoon in de winkel een draadloze router(Linksys bv) te kopen en deze op het kabelmodem aan te sluiten. Deze kosten volgens mij tussen de 40 en 60 euro.

  Ik weet verder niet wat het Draadloos internetpakket van Ziggo inhoudt?

  Groeten,

  Arjan de Jong
   
 4. Je hebt als je meerdere computers wilt aansluiten een router nodig. Een WAP heeft geen router functie normaal gesproken. Als je vroeger ADSL had, had je misschien een adsl-modem met ingebouwde routerfunctie. In dat geval heb je genoeg aan alleen een WAP (Wireless Access Point), nu heb je echter wel een router nodig.

  Je zou in principe alleen een losse router kunnen kopen (zonder WiFi) en daar je WAP weer op aansluiten, maar ik vermoed dat de prijs van een router met ingebouwde WiFi niet veel duurder zal zijn.

  Deze hoef je niet bij Ziggo te kopen, maar kun je ook in de winkel kopen. Alleen geeft Ziggo geen support op draadloze routers die niet bij Ziggo gekocht wordt. Nu hoeft dat geen probleem te zijn als iemand je kan helpen met het instellen ervan als je daar zelf niet handig in bent. Je kunt via het forum ook altijd assistentie vragen. Zelf een router kopen kan wat goedkoper uitvallen misschien. Dat zul je even moeten uitzoeken.
   
 5. Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb even mijn WAP gecheckd en het is inderdaad zo dat deze geen router functionaliteit heeft. Dat wordt dus óf die van Ziggo óf zelf eentje kopen. Ik ga nog even hier op het Forum zoeken welke ik dan het beste kan kopen. Bij Linksys las ik weer ergens anders dat die weer vaak problemen geeft met Ziggo (vaak resetten etc.)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina