1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

router achter mijn modem

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door molokids, 12 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo ziggo-gebruikeers,

  Ook ik ben in het nieuwe jaar overgestapt. had isdn via kpn maar vanwege gewijzigde situatie nu alles via 1 provider. Mijn oude spul gedemonteerd en de motorola kabelmodem aangesloten. werkt (oke dus). nu wil ik mijn oude router smc 7204 BRB barricade gebruiken om vanuit mijn modem het signaal te splitten (of te routen zoals je wil) naar twee pc´s, (voorlopig nog bekabeld). Kan dit eigenlijk wel? Is dit gewoon een kwestie van de juiste stekers rj11 en rj 45 tussen beide apparaten aanbrengen, alles uit en aan of komt er meer bij kijken? Tot nu toe nog niet echt aan de gang op deze wijze. Het lijkt erop of mijn rj11 niet goed in het rj45 gat past. wie heeft er tips.

  gegroet
  molokids
   
 2. Die RJ-11 is een xDSL port waar je normaal de ADSL verbinding op aansluit.
  Niet het ethernet van de kabelmodem.
  Ik snap wat je wilt, maar lukt m.i. niet. Dit omdat je een router functionaliteit mist die IP nr die je krijgt van Ziggo naar je eigen netwerk IP range omzet.
   
 3. je kunt je router niet meer als router gebruiken, maar wel als switch waardoor je 4 pc's kunt aansluiten. je mist dan wel alle functionaliteit van de router zoals firewall en NAS.
   
 4. je kunt 3 PC's aansluiten, 1 RJ45 gebruik je om je ziggo modem op aan te sluiten.
  de RJ11 gebruik je niet meer
   
 5. Alleen een switch achter de ziggo-modem zal ook niet werken. Je mist dan de router functie ( pc's krijgen geen ip omdat er geen router met dhcp-server tussen zit)
   
 6. Als je de router als switch gebruikt kan je dan geen vaste ip toekennen aan de computers?
  en twee: sluit ik de uitgang van mijn modem dan aan op 1 van de uitgangen van de router? lijkt me niet logisch. ben benieuwd
   
 7. Nee dat kan niet. Je kunt maar 1 computer aansluiten op het modem omdat je maar 1 ip-adres krijgt van Ziggo. Een router werkt als een soort intelligente verdeler en "vertaler". Die onthoudt welke computer welke datastroom moet krijgen. Een switch doet dit niet, die verdeelt alleen de data, maar 'vertaalt' deze niet. Een switch kun je dus wel gebruiken om meerdere computers *achter* een router aan te sluiten.
  De meeste routers hebben al een 4 poorts switch ingebouwd trouwens.
   
 8. Als ik het goed begrijp krijgt mijn kabelmodem 1 IP-adres. Dit komt uit het modem en gaat naar mijn pc. het is niet mogelijk dat dit uit mijn modem in mijn oude barricade modem/router gaat en zo tocht naar verschillende pc´s? is ook te mooi om waar te zijn. waarschijnlijk toch opnieuw investeren.:cry:
   
 9. Nee zo werkt het niet.

  Het modem is alleen maar een modem en die krijgt geen ip-adres.
  De computer die erachter hangt is de enige die het ip-adres krijgt. Als je meer computers wilt aansluiten moet je dus een router gebruiken omdat je maar 1 ip-adres kunt gebruiken. In dat geval krijgt de router het ip-adres en verdeelt vervolgens het verkeer over de computers in je huis.

  Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als je ADSL modem, alleen had je daar een gecombineerd modem en router in 1 kastje. Kabelmodems zijn niet leverbaar in een combi versie, daar moet je dus altijd een losse router achter hangen als je meer computers wilt aansluiten.
   
 10. oke, dan is het me nu duidelijk en ga ik op zoek naar een router.
  bedankt
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina