1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

overgang naar hd

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jwagenaar, 12 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. overgang naar hd tv

  overweeg om binnenkort mijn huidige alles in 1 extra pakket uit te breiden met hd tv. aangezien ik de productensite van ziggo nou niet overzichtelijk en helder vindt, stel ik de vraag graag hier.
  ik ga binnenkort de Pioneer PDP-LX5090 aanschaffen en om hier goed gebruik van te maken zal een hd tv pakket nodig zijn. op de site wordt gesproken over een pakket van 199. wat houdt dat deel in?
  ik heb nu een humax ontvanger; wordt deze dan vervangen door een andere versie en zo ja door welke.
  daarnaast wil ik gebruik gaan maken van hd recorder. is de keuze voor een pioneer (gelet op de keuze voor de tv) verstandig of wellicht de hd recorder uit het pakket van 329. welke hd recorder krijgt men dan.
  heb gekeken of ik deze info elders op het forum kon vinden, maar helaas. mocht het toch al vermeldt staan, dan sorry en graag een linkje.
  alvast dank voor de reakties.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 jan 2009
 2. Haal je niet de hd (HardDisk) en hd (HighDefinition) door elkaar?
  Voor 't Ziggo netwerk zijn op dit moment alleen door Ziggo gecertificeerde HD-recoders (bijna) beschikbaar.
  De Cisco 8455DVB kun je nu al kopen. De Humax IRHD5050-C komt eind februari/begin maart.
  Omdat de Cisco ook interactieve TV bied is ie wat duurder, rond de €420 (uit m'n hoofd). De Humax heeft dat niet en komt rond de €370,-.
   
 3. het onderwerp was wellicht niet duidelijk en heb deze dan ook aangepast.
  het gaat om de overgang van digitale televisie naar hd televisie. daarbij speelt dat ik ook gebruik wil gaan maken van een harddisk recorder om programma's op te nemen. hoop dat mijn vraag nu duidelijk genoeg is.
   
 4. Van digitaal naar HD betekent dat je een hd decoder nodig hebt, ofwel het pakket van 199 met een samsung of humax HD decoder. Daarmee kun je dus niet opnemen, alleen kijken, inclusief Eurosport HD. Daarnaast zul je je abonnement moeten uitbreiden met het hdtv pakket om de drie andere HD kanalen te kunnen kijken.

  Wil je ook opnemen dan zul je het interactieve televisie pakket moeten nemen van 399. Het harddisk recorder pakket van 329 bied namelijk geen HD ontvanger maar een SD ontvanger. Wil je geen interactieve diensten, is het wellicht verstandig om te wachten tot de door Ardana genoemde Humax ook beschikbaar komt en dan te kijken welke van de twee HD recorders het meeste aansluit bij de behoefte.
   
 5. dank voor de reaktie. dus als ik het goed begrijp heb ik sowieso het pakket van 199 euro nodig omdat daar de hd ontvanger inzit. daarnaast moet ik dan een keuze maken voor het pakket van 399 (waardoor ik voor 200 euro een hd harddiskrecorder krijg) of het pakket van 199 + keuze van "externe" hd harddiskrecorder, bv. van pioneer. hoe zit het dan met het pakket interactieve diensten; is dat alleen mogelijk als ik kies voor het pakket van 399.
  en tot slot is het al interessant om voor de aanschaf van een hd-tv al het pakket van 399 aan te schaffen.
   
 6. De 'pakketten" zoals die op de website van Ziggo staan zijn helaas erg onduidelijk over welke decoder je uit eindelijk krijgt. Ieder heeft zo zijn voorkeuren voor een apparaat en echt zelf bepalen welke decoder dat je wil is dan ook wat fijner. Deze pakketten zijn ook in de meeste electronica zaken aan te schaffen en daar kun je wel kijken welke decoder er in zit. Ook kun je er voor kiezen om gewoon los de decoder aan te schaffen dus buiten "het pakket" om. Wat prijs betreft maakt dit niks uit overigens.

  De keuze komt hier op neer.
  -Wil je de mogelijkheid hebben om HD (HighDef) zenders te bekijken, en deze evt. in max SD kwaliteit opnemen dan is een HD decoder van Samsung of Humax zonder HDD (Hard Disk Device) af doende. Je kunt die decoders via scart, niet optimaal maar goed, ook koppelen aan een losse HDD/DVD-recorder en zo dat wat je op de decoder bekijkt opnemen. Zappen is er dan niet meer bij!

  -Wil je HD zenders bekijken en ook kunnen opnemen in HD dan zul je moeten kiezen voor een HD decoder met een HDD ingebouwd.
  Zoals al aangegeven is er op dit moment maar 1 type beschikbaar. Dit is de Cisco die in het oude casema gebied (daar buiten niet) wordt gebruikt in combinatie met de interactieve dienst. De interactieve dienst kun je er als optie bijnemen maar hoeft natuurlijk niet. Deze decoder is uitsluitend via de website te krijgen zover ik weet en hier zit in het pakket oa een versterker voor het signaal bij. Deze versterker is van belang omdat standaard versterkers vaak niet retour geschikt zijn.
  Binnenkort komt er een nieuwe decoder bij, de genoemde Humax HD decoder met een HDD zodat deze ook als PVR (personal video recorder) gebruikt kan worden.
  Voordeel van de PVR modellen tov de eerst genoemde SD opname constructie is dat men Tijdens het opnemen naar een andere zender kan kijken. Ook is het doorgaans mogelijk om 2 opnames tegelijk te maken en een 3de te bekijken. Die derde mag dan alleen mits dit een zender is die samen met een van de zenders die opgenomen worden in een Transport stream zit.
  Nadeel van deze decoders is dat ze geen DVD brander hebben en het dus dat een opname via een omweg (PC) naar een DVD gebrand zou moeten worden als je deze zou willen bewaren op dvd of elders zou willen gaan kijken / tonen.

  Je hoeft dus niet perse het pakket van € 199,- te nemen, je bent echter wel zo goed als zeker dit bedrag minimaal kwijt om een decoder te krijgen welke overweg kan met de HD zenders.
   
 7. Vergeet niet dat de hd decoder ook op de sd kanalen beter beeld geeft (vooral op zenders met hoge bitrate, alle nederlandstalige kanalen zijn in hoge bitrate te ontvangen, alleen comedy central ziet er iets minder uit, waarom zenden mtv,tmf en nick/comdey central eigenlijk nog niet in breedbeeld uit?) Het beeld kan je upscalen en je hebt geen conversie terug naar een analoog signaal via scart, het beste beeld heb je op een lcd en plasma tv via een hd ontvanger. Ik weet niet hoe groot het verschil is qua hd ontvangers in beeldkwaliteit maar qua mogelijkheden is de samsung H360 beperkt (niet kunnen opnemen) maar op zich is het een stabiele ontvanger met goede epg en goed beeld en maar 1 echte bug kunnen ontdekken en dat is het traag worden van de decoder na een aantal dagen. En de dvb ondertiteling gaat uit als je zenders verplaatst in de favorieten lijst. (ook al is dat een zender wijziging die de volgorde van de betreffende kanalen aanpast)
   
 8. Persoonlijk durf ik geen uitspraak over SD zenders via een HD decoder te doen. Ik heb immers maar een HD ontvanger n gebruik, en een test van 1 apparaat is geen test.
  Hier op het forum vang ik wel berichten op dat de Humax HD decoder toch een wat minder beeld geeft bij SD zenders, maar niet iedereen is het daar vervolgens weer mee eens.
   
 9. Omdat de content die ze uitzenden veelal niet in breedbeeld is opgenomen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 jan 2009
 10. Jwagenaar

  In ieder geval een uitstekende keuze van plasma!

  Begin maar eens met een blu ray speler en zorg ervoor dat het signaal in 1080p wordt doorgezonden en door de pioneer wordt ontvangen.

  BBC heeft op blu ray de volledige serie Planet Earth uitgebracht en de meeste nieuwe films komen inmiddels ook op blu ray uit en zijn zelfs vaak ook al te huur.

  Zorg ervoor dat je bekabeling uitstekend is en bvk dat je een kwaliteits surround systeem erbij hebt

  Als dat dat bovenstaande voor elkaar is weet je niet wat je meemaakt!

  Op korte termijn zou ik altijd voor de Humax HD HDD kiezen die er binnen een maand of wat zal zijn, niet in het minst omdat de Cisco niet gebruiktvriendelijk is en bijzonder traag met het switchen (zoals zappen). Dat gaat flink irriteren kan ik je vertellen.... De Humax schijnt dat veel beter te doen.

  Eerste HD uitzendingen op Ned 1, 2 en 3 worden eind eerste kwartaal verwacht dus ik zou echt wachten op die Humax
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina