1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SBS pleit voor toeslag om hd-uitzendingen rendabel te maken

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Jdd, 12 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. een goed bedrag, daar doe ik t voor......
   
 2. Ik vind het op zich ook vrij beschaafde bedragen. Echter moet je je wel afvragen of ze daar na de introductie periode van HD weer vanaf stappen. Ze zijn dan immers al gewend om zoveel extra inkomsten te krijgen. En vanwege de apparatuur hoeven ze het niet te doen want ze hebben in A'dam sinds vorige jaar al een compleet HD eindregie staan in de studio. De apparatuur is bij SBS dus al lang ingekocht en geplaatst.
   
 3. Mijns inziens vergeten jullie iets. Uit het artikel:
  "SBS stelt dat de extra kosten die zij voor de overstap naar hd moeten maken, terug wil verdienen door aan de kabelaars een abonneevergoeding van 2 tot 3 euro per zender per jaar te vragen."

  Wat wordt verstaan onder abonnee ?
  Een aansluiting op Z1 televisie (iedereen met kabeltelevisie) of een abonnement op een HD pakket met SBS zenders ?

  Als ze iedereen bedoelen:
  Dat betekent dat de kabelbedrijven een verhoging moeten doorvoeren volgend jaar.
  Voor de SBS zenders zou dat dan 3x 2 a 3 euro zijn.

  Dit zie ik niet gebeuren.

  De andere uitleg is: de SBS HD zenders in een pakket.
  Dit pakket gaat dan 3x 2 a 3 euro per jaar kosten ?

  Als je het artikel goed leest, en de scenarios schetst, reizen er veel vraagtekens.
   
 4. Het is altijd erg gemakkelijk om voor veranderingen geld te vragen als het om kwaliteitsverbetering gaat of om een breder aanbod. Maar als er zenders vervallen of de kwaliteit gaat omlaag gaan onze maandelijkse kosten niet omlaag. Ik ben best bereid om 2 euro per jaar te betalen, maar dan wil ik zelf kiezen welke zender ik in HD-kwaliteit ontvang. Tevens wil ik dan een korting op m'n abonnementsgeld als t.z.t. analoge TV en radio vervalt. Het mes snijdt tenslotte aan 2 kanten.
   
 5. Ik zit er niet mee, digitale tv is scherp genoeg. Als HD zo veel geld moet gaan kosten per zender dan maar niet. Daarnaast hebben de commercielen voldoende reclameinkomsten om daaruit hun kosten te betalen.
   
 6. Zo is het, in normaal ondernemerschap gaan de kosten voor de baten uit. Willen ze de kijkers behouden zullen ze moeten concurreren met de andere toekomstige HD aanbieders. Het zou een beetje raar zijn om daar geld voor te gaan vragen zonder daarbij ook een ander/beter aanbod te leveren. Ik weet zeker dat ik percentueel meer naar de publieke netten ga kijken als deze HD content leveren en sbs/rtl (nog) niet.
   
 7. Het vervelende is dat je meteen op een hellend vlak komt. Eerst de acceptatie bij de klanten en de jaren daarna de kosten steeds verder opschroeven.

  Het is nog niet zo heel lang terug dat onze Gemeente de C.A.I. aan Multikabel verkocht met de garantie dat het pakket een gedurende een lange periode niet duurder zou worden dan 19 gulden per maand. :cry:

  Extra betalen voor die commerciele bagger in HD? No way. :evil:
   
 8. Dan neem je toch geen HD als je dat allemaal bagger vind?

  Probleem is dat de reclame inkomsten (zeker niet in eerste instantie) echt niet zullen stijgen als de uitzendingen in HD zijn. De kosten helaas wel. Kortom: juist een commerciële zender zal zonder extra prikkel nooit in HD beginnen. En als die prikkel 2 euro per jaar per zender is, zeg ik meteen doen.

  Zeker zolang niemand verplicht is HD af te nemen en deze extra afdracht te betalen.
   
 9. Sorry maar voor die 6 euro (rtl en sbs samen) wordt de content echt niet beter hoor, alleen de beeld kwaliteit.
   
 10. die prikkel is er wel degelijk: als je voorloper bent zul je waarschijnlijk extra kijkers krijgen en kunnen binden; als je een financiele bijdrage verwacht raak je kijkers kwijt en daarmee reclameinkomsten. Dat laatste valt ten opzichte van de paar euro per kijker al snel een stuk slechter uit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina