1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

draadloze snelheid te laag

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door sharkatec, 12 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo mede Ziggo-ers,
  ik heb al wel verschillende keren voorbij zien komen,maar misschien dat iemad toch een oplossing weet,voordat ik naar de winkel ga voor een andere router.
  Mijn snelheidsprobleem met Ziggo is opgelost,echter is mn draadloze snelheid een stuk lager dan bedraad,heb eerst mn laptop rechtstreeks op t modem aangesloten,3500KB/s:applause:, router weer terug,draadloze verbinding,2800KB/s:no:,bedraad via de router,3500KB/s:applause:. Ik heb een linksys wrt54gl router,heb m gezet op alleen maar g(54mbit),maar wat ik ook doe,ik kom maar niet boven die 2800KB/s uit met de draadloze verbinding. Is dit nu t maximaal haalbare met een 54mbit draadloze verbinding?? Of heeft iemand misschien ook ditzelfde met een linksys(of ander merk) router?? Heeft misschien iemand dit gehad en er een oplossing voor gevonden? Het zou natuurlijk ook de netwerkkaart kunnen zijn,maar ik heb toch een vrij nieuwe laptop,dus ga t daar in 1ste instantie niet zoeken.

  Bvd
   
 2. Draadloos zul je nooit de snelheid halen die je via een utp kabel haalt. Volgens mij zou je theoretisch rond de 6700 Kb/s uit moeten kunnen komen. Echter zul je dit niet halen omdat je Internetverbinding via de draad op max 3500KB/s zit.
   
 3. Hier hetzelfde probleem. Ik heb ook een WRT54G, en ik haal draadloos ongeveer de helft van bedraad. Ik heb al van alles geprobeerd: andere kanalen, antennes richten, DECT-telefoons en babyfoons uit, maar niets helpt. Het maakt ook niet uit of ik op zolder zit (twee plafonds ertussen), of op drie meter van de router. Het maakt ook niet uit welke ontvanger ik gebruik.
  Ik zit er nu ook over te denken om een N-router te kopen, maar ik weet niet of dat mijn probleem gaat oplossen. Misschien helpt het als ik er een neem die op de 5 Ghz band werkt. Dan heb ik misschien minder interferentie.

  Ik kan je dus niet helpen, maar ik ben slechts een lotgenoot.....
   
 4. Hoi,

  Ja via een draadloos systeem haal je nooit hetzelfde als via een bedraad netwerk. Echter deze verhouding kan inderdaad best het gevolg zijn van een mindere OF niet goed gekoppelde router.

  Toevallig weet ik van ongeveer 10 mensen dat zij ook met linksys een probleem hadden icm met ziggo/modem motorola e.a.

  Dus wellicht toch dat het daar aan ligt.

  Ik heb recent een Netgear wtr2000 (300N+) router gekocht. Erg goed en zeer snel. Daarnaast makkelijk in gebruik te nemen, goed en snel/makkelijk te beveiligen/aan te passen en ook de helpdesk van Netgear (mocht je vragen hebben oid) is gewoon via netnummer in adam snel te bereiken en erg goed!!! IK BEN met deze nieuwe draadloze router erg tevreden en het werkt allemaal op en top hier!

  miss een tip?
  hij was 69,95 2 mnd geleden....

  Succes
  gr
  spif
   
 5. toen ik nog de "oude" snelheid had(20mbit) haalde ik draadloos dezelfde snelheid als bedraad(beide rond de 2400KB/s),echter nu de snelheid is verhoogd laat de linksys me toch een beetje in de steek tov bedraad en draadloos,en ik weet eigenlijk niet of een N router ipv een G router de oplossing is om de draadloze snelheid omhoog te halen.
   
 6. enkele tips: laatste firmware op je linksys?? ( of ddwrt)
  nieuwe drivers voor je wireless netwerkkaartje.
  alles up2date? dan nog je rwin aanpassen.
  leesvoer staat hier: www.dslreports.com

  al deze kleine details zullen iets bijdragen. het heeft mij altijd geholpen, en gebruik dit meestal ook bij kennisen/familie en klanten.

  hier een wrt54g met ddwrt, en intel wifi.
  was een test van enkele minuten geleden.

  http://www.speedtest.net/result/388927023.png


  succes.
   
 7. de snelheid die je laat zien haal ik ook draadloos,zoals ik al in mn 1ste post zei,toen ik de 20mbit verbinding had haalde ik ook 2400KB/s(bijna 20mbit),en nu met de 30mbit verbinding haal ik draadloos 2800-2900KB/s(23,..mbit),wat ik bedoelde was dat mn router die 54mbit zou moeten kunnen afhaakt bij 24mbit,terwijl de snelheid vanuit ziggo er wel is,maar ik heb een belkin N router besteld,hogere doorvoersnelheid,eens kijken wat dat gaat opleveren.

  Alles updaten kan nooit kwaad,heb trouwens zowel ddwrt en tomato geprobeerd,maar om de 1 of andere reden haal ik de hoogste snelheid met linksys firmware.
   
 8. 54Mbit is je maximale snelheid van de radioverbinding. Echter als het signaal wat slechter is door storing in de buurt schakelt hij in stappen terug naar een lagere snelheid. Je kunt vaak zien hoe snel je computer verbonden is door met de muis boven het draadloze icoontje in de systeembalk te gaan hangen zonder ergens op te klikken.

  Maar zelfs als je 54Mbit radiosnelheid hebt, kun je dat nooit halen, want over datzelfde kanaal moet je ook data terugsturen en nog meer. Bij een hele goede router en signaalsterkte haal je zelfs die 54Mbit niet. Ook als er meer gebruikers op hetzelfde kanaal zijn wordt het al minder. Dat het stopt bij 23Mbit lijkt me voor zo'n router aardig goed en normaal.

  Wil je sneller, dan moet je echt voor de N-Norm gaan, maar dan moet je computer/laptop daar dus ook geschikt voor zijn. Alleen het wisselen van de router zal dan geen effect hebben omdat hij dan gewoon met de 54Mbit norm zal werken als je computer dat gebruikt. Je moet dus beide kanten upgraden. Met de snelheden die komend jaar komen (80Mbit) moet je al zorgen dat een bekabelde PC een goede ethernet poort heeft. Ik betwijfel of de meeste computers met een 100Mbit ethernet poort die 80Mbit kunnen halen.....
   
 9. Dan heb je bijna dezelfde setup als ik. Ik heb ook dd-wrt (nieuwste versie) en een laptop met Intel PROset wireless. Ik heb alles-in-één, dus ik moet max 20mbit kunnen halen. Die haal ik ook als ik mijn laptop bedraad aan de router aansluit (dus niet eens rechtstreeks aan het modem). Draadloos haal ik maar 8000-9000 kbit. Ik ga me eens verdiepen in dat RWIN, maar het lijkt me stug dat dat mijn draadloze snelheid kan verdubbelen!
  Bedankt voor de tips in ieder geval!
   
 10. Ik weet niet of je Vista gebruikt maar:

  RWIN and Vista
  Unfortunately there isn't any way to manually configure the RWIN settings in Vista - unlike previous versions of windows, it doesn't have a registry variable for "TCPWindowSize" that can be tweaked.
  Vista uses TCP Auto-Tuning and therefore is supposed to automatically adjust the TCP window size for the best performance for a particular connection.
  For more information about Vistas Auto-Tuning see Vista TCP tweaks under Receive Window Auto-Tuning

  Bron: http://www.kitz.co.uk/adsl/vistaMTU.htm
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina