1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DTV€€????

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door PVA, 12 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mede forumleden,

  Ik lees op de ziggo site dat als je digitale tv neemt je 16,95 p/m moet betalen. Nu ken ik een aantal mensen, die mij hebben laten zien (bankrekening) dat ze niets betalen voor digitale tv. Hiermee bedoel ik dan de gewone zenders, plus aljazeera etc. Geen extra pakket.
  Dit in tegenstelling tot wat de ziggo-site vermeld. Of komt dit omdat deze mensen oud @home klanten waren, en er toen nog niets voor betaalden. Mijn vraag is nu, als ik eredivisielive bijv. wil aanschaffen, wat kost mij dit dan naast een digitale ontvanger en de 14,95 voor het pakket eredivisielive. Is dit die 16,95? of toch niets? Opzich staat het duidelijk op de site, maar vreemd dat meerdere mensen hier niets voor hoeven te betalen. (Ik heb het niet over alles in 1 pakketen o.i.d, gewoon een losse decoder + digitale tv.)

  Hoop dat jullie hier meer over kunnen vertellen.
  BVD
   
 2. Tot voor een tijdje werden analoge tv en extra diensten als plus pakketten dtv, internet en telefoon op een aparte rekening gezet. Sinds een paar maanden echter wordt ook de analoge tv op dezelfde factuur gezet.

  Die € 16,25 is dan ook de prijs van de standaard aansluiting waarin de analoge ontvangst zit en het basis pakket van digitale tv. Overigens is de prijs van € 16,25 voorlopig nog gemeente afhankelijk. Sommig gemeenten als Vught en 's-Hertogenbosch hebben nog een lager tarief tgv oude afspraken.

  De totaal maand prijs voor jou zou dus € 16,25 + € 14,95 = € 31,20 zijn waarbij je dus verder geen kosten meer voor de analoge aansluiting hebt.
   
 3. Misschien ligt het aan mij, maar begrijp het nog niet helemaal.

  De volgende situatie is gaande:
  Ik woon in een studentenhuis, en we betalen gezamenlijk 29,95€ voor internet. Mijn huisgenoot heeft digitale tv zonder extra pakket, en betaald hiervoor niet extra's. Analoge tv heb ik hier al, en daar betaal ik ook niets voor. (misschien huisbaas?). Als ik het zo bekijk, kom ik dus gewoon op 14,95 p.m aan vaste kosten met eredivisie live.
   
 4. Iemand zal toch echt die ruim 16 euro voor analoge TV betalen. Waarschijnlijk dan idd de huisbaas.
  De rest van jullie lift dan kennelijk op mee op het hoofdabo van je huisbaas.

  Je kunt bij Ziggo (en ook niet bij de andere kabelaars trouwens) geen internet of digitale TV hebben zonder te betalen voor analoge TV.
   
 5. He mensen,

  INFO

  DTV dat neem je niet los af, maar dat wordt zo omgezet door de decoder. En de koppeling met de smartcard bepaalt welk pakket/zenders jij vervolgens digitaal kan zien.

  Dus dan heb je nodig:

  Standaard analoog signaal (dus gewoon kijken of je via coax direct op je tv signaal heb!)

  Decoder+smartcard die geactiveerd is (in de winkel kopen of mogelijk via de kabelaanbieder zelf bestellen/krijgen)

  En een TV.
  Dan ben je klaar!

  En de standaard aansluiting kost nu veelal 16,25 per maand.
  Heb een decoder+smartcard en neem je geen extra pakket of zenders dan betaal je alleen het standaard tarief (analoog). Dan ontvang je dus analoos signaal en werkt je decoder+smart. Die geeft dan een bepaald standaard pakket digitaal om. Zonder verdere kosten.

  Zodra je keuzepakketten gaat nnemen, dan betaal je hier los voor.
  Dus bijvoorbeeld Voetbalkanaal 14,95 (was 9,95 als je voor 31-12 had besteld) per maand. Dat komt inderdaad dan boven op die 16,26.

  Maar als dat standaard tarief al voor je wordt betaald door een gezamelijke rekening/huisbaas/etc etc....nee dan hoef je die niet nogmaals te betalen.

  Er moet 1 basis aansluiting zijn (TV-Radio abonnement) en daar kan vervolgens internet op worden aangesloten en telefoon (2 x).
  Op deze aansluiting kunnen maximaal 5 smartcards worden gezet. Dus je kan op 1 aansluiting 5 decoders zetten en de smartcards laten koppelen voor niets extra. Vanaf 1 maart worden ook de extra zenders/keuzepakketten gekoppeld door Ziggo.

  Succes met je keuze en plezier
  groet
   
 6. In de situatie dat het tv abonnement van het studentenhuis op zijn naam staat, kun je niet apart digitale tv afnemen.
  En apart is dan per kamer. Staat de kamers vermeld met eigen huisnummer, dan is dat wel mogelijk. Maar zo te lezen betalen jullie niet apart voor tv (misschien verwerkt in de huur)
  Maar: een huisgenoot heeft wel digitale tv, op naam van de huisbaas?
  En op wiens naam staat het internet abonnement?
   
 7. Hmm...misschien omdat de hoofdaansluiting op naam van de huisbaas staat. Maar elke kamer heeft gewoon een kabel-splitpunt die werkt via de hoofdaansluiting standaard signaal.

  Maar als de student een decoder koopt+ smartcard en deze laat registreren bij Ziggo. Volgens mij werkt dat gewoon hoor. En desnoods met de huisbaas afspreken dat hij dit regelt (op zijn naam) dan komt het toch ook goed!?>@
   
 8. Zolang het alleen het gratis basis pakket is wel ja. Maar anders lijkt me dat de rekening van de extra pakketten toch echt naar de persoon gaat die de analoge aansluiting betaald.

  Vandaar dat ik verbaasd ben dat het kennelijk met internet wel lukt daar. Normaal kun je echt geen internetabo afnemen zonder dat je analoge klant bent.

  En als ik die huisbaas zou zijn zou ik niet zo blij zijn met additionele smartcards die op zijn naam staan als dat zou kunnen betekenen dat huurders plots op zijn naam extra pakketten kunnen bestellen. Laat staan als Ziggo ooit pay per view gaat uitrollen.
   
 9. Internet geeft meestal geen problemen in studentenhuizen. huisbaas heeft het abonnement en de studenten betalen een evenredig deel voor hun aansluiting.

   
 10. Denk inderdaad dat het in de huur verwerkt is, verder is het zo dat ik gewoon mijn huisgenoot een extra smartcard aan kan laten vragen, en dan daarop eredivisielive nemen, en zelf even een decoder regelen?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina