1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ADSL uit de gratie

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 11 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als aanvulling wat ook Cees schreef.
  Er wordt inderdaad gesproken tot ..MB. Een van de bottlenecks zal de eigen huisinstallatie worden.
  Bijvoorbeeld verouderde pc/netwerkaart, Router en bekabeling.

   
 2. Ik heb zelf weinig verstand van kabelinternet, maar ben wel geïnteresseerd in de techniek. Wat ik van Wikipedia heb begrepen is dat Eurodocsis 3.0 werkt op verschillende kanalen van 8 MHz. Bij gebruik van 4 kanalen zou je dan ruim 200 Mbit/s kunnen halen. Wat ik ook begrijp is dat de kanalen gedeeld worden door de hele straat, kan het dan zo zijn dat de straatcapaciteit niet toereikend is om de hele straat te voorzien van 80 Mbit/s? Of steekt het iets anders in elkaar?
   
 3. Hé.. daar komt het stokoude verhaal van 'delen met de hele straat' weer naar boven :wink:

  Je bestaande systeem werkt met (Euro) Docsis 2, daarbij 'luister' je op 1 kanaal en je 'zendt' op een ander kanaal. Dat kanaal waar je naar 'luistert' heeft een bandbreedte van iets van 40 tot 50 Mbit/sec. Op dat kanaal krijg je je eigen 'tijdslot'. Samen met andere gebruikers deel je weliswaar dat kanaal, maar je hebt allemaal je eigen afgebakende stukje data. Het is dus niet zo dat de volledige bandbreedte verdeeld wordt en dat je dus steeds langzamer wordt als er meer buren online komen, want er zijn meerdere kanalen per wijk in gebruik en als het drukkker wordt, zal het netwerk uitgebreid worden en een wijk weer in kleinere stukjes verdeeld worden.

  Docis 1 en 2 heeft maar 1 kanaal tegelijk, bij Docsis 3 kunnen meerdere van die kanalen van 40/50 Mbit/sec gelijktijdig gebruikt worden, je kunt dus dan een veelvoud van de huidige snelheid halen zonder dat de techniek wijzigt, je hebt alleen meer kanalen nodig en die zijn gewoon beschikbaar. Omdat je nu ook de bandbreedte kunt verdelen over meer kanalen zal het ook minder snel voorkomen dat één kanaal 'vol' zit en er geen nieuwe gebruikers meer bij kunnen.
   
 4. Bedankt voor het antwoord CeeS! Als ik het goed goed begrepen heb komt het erop neer dat er per wijk meer kanalen gereserveerd kunnen worden als er behoefte aan is. Dus als er zeven huizen aan dezelfde coax hangen en ze allemaal 80 Mbit/s willen dan kan er dus 560 Mbit/s (ongeveer 11 kanalen excl. upstream) in de straat gerealiseerd worden?
   
 5. Zo ongeveer ja. En dat gaat dan dynamisch want niet iedereen download constant vol. 98% van de mensen heeft alleen piekgebruik (beetje surfen, downloaden, streampje kijken e.d.) dus die 80Mbit is niet constant en gemiddeld kunnen er dus veel meer mensen 'hun snelheid' halen. Is er meer nodig dan schakelen er kanalen bij.
   
 6. Neemt niet weg dat, als ik met een configuratie ben aangesloten die dit wèl aan kan, ik dan om de oren wordt geslagen met deze "clausule" indien de "beloofde snelheid" niet wordt gerealiseerd.

  In de huidige situatie worden toch ook niet genoemde argumenten gehanteerd om een snelheid "tot ... Mbps" te hanteren?

  Het komt mij wat krom over : In de huidige situatie kunnen we, als Ziggo voor gebruikers die hun configuratie op orde hebben deze snelheden (tot nog toe) garanderen.
  In de nieuwe situatie, waarbij in het begin inderdaad mensen niet ten volle hier van kunnen profiteren, gaat men nu impliciet zeggen dat men eigenlijk niet meer kan reclameren, zelfs niet als je je systeem op orde hebt.

  Kortom, een verslechtering van de voorwaarden op deze onderbouwing is imho onvoldoende.

  Als je dan toch om andere dwingende redenen niet aan de snelheidverwachtingen kan voldoen dan zal je daar ook een ondergrens aan moeten gaan verbinden wil je eindeloze discussies met je klanten voor zijn.
   
 7. Aanvulling op bovenstaande:

  Een provider kan natuurlijk nooit snelheden garanderen. Ook de andere kant heeft hier invloed op, (bv web, ftp of news server). En een provider kan nooit garanties hierop leveren. Als ze echter een garantie op de snelheid leveren komen hier ongetwijfeld klachten op omdat klanten klagen dat ze van server x bijvoorbeeld 60% van de snelheid behalen.
   
 8. Dat kan ie wel. Ik praat hier nl. over optimale omstandigheden en juist niet over allerlei gebruiks invloeden. Wat kingpin introduceert met zijn opmerking zijn juist enkele van die gebruiksinvloeden.
  Dit is ongewenst omdat je hiermee voor de klant igv reclameren het referentiekader in feite overboord zet. Daarom is het ook belangrijk dat er weer voor beide partijen een eenduidige meetmethode wordt overeengekomen. Op dit moment is het allemaal wat te vrijblijvend geworden. Klanten moeten uit diverse testservers maar zien een "trend" te destilleren en daarmee Ziggo zien te overtuigen. Met een definitie van "snelheden tot..." komen we zeker niet "nader tot elkaar".
   
 9. In de huidige - oude - situatie gaat Ziggo ervanuit dat binnen een marge van maximaal 10% afwijking in snelheid acceptabel is.
  Deze 10% is altijd al aangehouden en ik ga er -voorzichtig - van uit dat dit ook bij de komende snelheidsverhogingen gehandhaafd blijft. Ik zie ook geen reden om daarvan af te wijken.
  Ik ben het ook eens dat beide partijen een eenduidig meetmethode aan moeten houden. Nu is dat speedtest.net(veilige mode 3 maal een meting met een tussenruimte van 10 minuten)
  Maar ik weet dat er ook gekeken wordt naar Nuria/IPing. Resultaten zijn mij nog onbekend.
  Maar zoals ik in een eerder posting aangaf zijn er 2 gebieden: de huisinstallatie van de klant en alles buiten het huis.
  Ik gaf daarin aan de mogelijke belemmerende factoren in een huisinstallatie. Maar een voorlichting hierover zal zeker door Ziggo verzorgd gaan worden.

   
 10. Het lijkt mij ook geen slecht idee als ziggo zijn eigen speedtest zou maken net zo als UPC dat doet en multikabel vroeger had.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina